Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matcherna i oktober och november spikade: Derbyt spelas på en söndag

Tevebolagen har nu sagt sitt och Premier Leagues spelschema för oktober och november är nu spikat. För Manchester Uniteds del har fem av sex matcher valts ut för tevesändning i England.

Säsongens första Manchesterderby kommer att spelas på City of Manchester Stadium söndagen den 11 november, med avspark 17.30. Bortamatchen mot Chelsea har givetvis också plockats ut av tevebolagen och det blir den tidiga lördagsmatchen den 20 oktober.

Oktober inleds med hemmamatchen mot Newcastle, som nu är den sena lördagsmatchen. Veckan efter Chelsea blir det igen en tidig lördagsmatch, den här gången mot Everton. Ytterligare en vecka senare återigen en tidig lördagsmatch, då mot Bournemouth.

Uniteds sista novembermatch spelas mot Crystal Palace. Den har de engelska tevebolagen bestämt sig för att inte visa.

Uniteds Premier League-matcher i oktober och november:

  • Lördag 6 oktober 18.30: Newcastle (h)
  • Lördag 20 oktober 13.30: Chelsea (b)
  • Lördag 27 oktober 13.30: Everton (h)
  • Lördag 3 november 13.30: Bournemouth (b)
  • Söndag 11 november 17.30: Manchester city (b)
  • Lördag 24 november 16.00: Crystal Palace (h)

I skrivande stund finns det inga notiser om att någon av de sex matcherna ska flyttas på nytt. (Septembermatchen mot Burnley är fortfarande föremål för att flyttas, om Burnley går vidare i Europa League-kvalet.)

United ska i oktober och november också spela fem gruppspelsmatcher i Champions League samt, givet avancemang, en ligacupmatch.

Matcherna i december och januari ska enligt schemat spikas den 12 oktober, men vi vet av hävd att de inte alltid lyckas hålla schemat. Fullständig översikt kring när matcherna spikas.

Spelschemat i sin helhet