Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Brighton it is.

Dags igen, match nummer två för säsongen och som den fantastiskt inspirerande rubriken skvallrar om är det Brighton som ska krossas denna helg. Efter en ganska slät inledning av säsongen mot Leicester nu senast förväntar åtminstone jag mig lite blixtar och dunder. (OBS, det var en metafor. Jag förväntar mig alltså inte oväder och heroin, om någon nu trodde det..) Det har stormat så mycket kring truppen, enskilda spelare och inte minst Mourinho under försäsongen att själva fotbollen nästan kommit lite i skymundan. Som så många gånger förr, och kanske är det precis det José Mourinho är ute efter, men vi ska vara medvetna om att vi inte vet allt som pågår bakom styrelserummens och ägarnas stängda dörrar. Ingen av oss är väl direkt förvånad över att vår manager har kastat irriterade pikar till både höger och vänster, och att alla från klubbens ledning och Ed Woodward till stackars Martial och Shaw fått sig en släng av skitsleven.
Det har blivit tydligare den här försäsongen än någonsin förut att det som är fel i United just nu är förhållandet mellan Mourinho och klubben. Problemet är inte att truppen inte är tillräckligt bra, problemet är att Mourinho inte tycker den är tillräckligt bra, och uppenbarligen inte är nöjd med sina möjligheter att påverka detta. Det kan kännas oroväckande att det ibland verkar som att klubben vill åt en riktning och Mourinho åt en annan, men jag tror dock att vi ska inse, oavsett om vi är mou-in eller mou-out, att om läget hade varit så kaosartat som det ibland har verkat så hade man inte behållit Mourinho som manager. Det är min övertygelse att Mourinho (om inget extremt orimligt inträffar, att vi värvar tillbaka Tevez eller liknande) blir kvar säsongen ut, och ges det förtroende som behövs. Och DÄR har jag ältat klart Den Missnöjde för denna gång. Man behöver få honom ur sitt system lite då och då.
Så, Brighton it is. Jag tror och hoppas att vi tar med oss de få men fantastiska ljuspunkter vi fick se förra veckan. (För mig personligen var det Shaws mål, men det ska jag inte provocera Shaws lilla grupp av haters med just nu..) Jag kan se Mourinho starta med i stort sett samma elva som senast. Det man skulle kunna önska är väl ett alternativ till Darmian, och det är kanske inte omöjligt att Young kliver in där. (Vill dock säga att om han däremot petar Shaw till förmån för Young och behåller Darmian i startelva kommer jag bli vansinnig..)
Innermittfältet med Pereira, Fred och Pogba skötte sig bra och jag tror att han fortsätter med dem. Offensivt är läget lite mer oklart. Om jag förstått Mourinho rätt är Lingard (tillsammans med Valencia och Matic) igång i träning men inte tillgängliga. Obekräftade rykten som cirkulerar i Muss innersta krets säger även att Alexis inte åkt med resten av den uttagna truppen, oklart om detta stämmer. Men med det här som utgångspunkt gissar jag på att vi kommer starta med Mata och Lukaku, och vem den sista blir återstår att se..
Vi rundar av här och håller kväll tycker jag.