Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En fullständig kollaps

Embed from Getty Images
Förskräckligt i defensiven – lika förskräckligt i offensiven.
Manchester United stod för en av de allra sämsta insatser jag sett de senaste fem åren.
Det var en ren plåga och pinsamt att se United kollapsa så totalt och vara så totalt oförmöget att ens sätta press på … Brighton.
Därför blir det sannolikt också en plåga att läsa det som kommer här nedanför.
Förtjänar inte att skämmas:

 • Fast vi gör det ändå, efter att ha sett detta.

Skämmes!

 • Alla andra! Det här var alltså samma Brighton som förlorade premiären mot Watford utan att ha avlossat ett enda avslut och bara vunnit 1 av sina 11 senaste. Mot just United … Och dessutom var det ytterst välförtjänt.

”Försvaret”:

 • Bailly-Lindelöf stod för en lovande insats i premiären mot Leicester, men i kväll var det som om de spelade på Premier League-nivå för första gången i sina karriärer. Lindelöf lät sig luras lätt av superanfallaren Glenn Murray vid 0-1 och vid hörnor är det alltid farligt och vid 1-3 var Bailly helt väck efter att ett galet uppspel från DDG ställt till det.
 • De Gea, ja. Det här var inte hans proudest moments i en Unitedtröja. Tveksam, märkliga uppspel och inte direkt commanding i sitt straffområde (Och straffar, det vet ni, det räddar han aldrig).
 • Ytterbackarna då? En klassisk Unitedposition där vi alltid har högklassiga alternativ? Well, ni såg själva vad Shaw och Young bidrog med.

”Mittfältet”:

 • Pereira försökte bygga upp lite anfall, men det finns inte ofta några anfall att bygga upp när United har bollen.
 • Pogba var så där dålig som han kan vara när han kommer fel in i en match. Så många felbeslut, så få rätt beslut. Mest ut med armarna och studsa besviket över att han inte fick ett domslut med sig. Med tanke på hans status och hans insatser i VM så undrar jag om fransosen faktiskt inte var allra sämst av alla på planen, sett till vad man kan förvänta sig.
 • Fred var ofta lost i ingenmansland och bidrog varken framåt eller bakåt med någonting minnesvärt.
 • Lingard sprang i alla fall mycket. Det brukar han göra.

”Anfallet”:

 • Lukaku var påpasslig vid reduceringen, men oduglig i övrigt. Till hans försvar ska tilläggas att det inte är enkelt att vara ensam striker i ett lag med den här typen av taktiskt upplägg.
 • Juan Mata var fullständigt värdelös. Så ineffektiv att det var ledsamt att se.
 • Anthony Martial – tillbaka i startelvan då Alexis saknades – blixtrade till en enda gång under första halvlek. Sen: Niente. Nada. Nothing. En fullständigt nollställd insats från en spelare som nuförtiden ser ut att hellre sätta spikar i handlederna än prestera för sin arbetsgivare.
 • Rashford då? Den unge engelsmannen måste väl ha satt fart på anfallsspelet när han kom in efter paus? Nä.
 • Som vanligt saknades struktur, idéer och flow i anfallsspelet. Inga tydliga strategier gick att identifiera utan det var som det alltid är upp till var och en att göra lite som de ville offensivt. Det brukar inte fungera så bra på den här nivån, va?
 • Och vad hände egentligen i andra halvlek, när United var tvunget att göra minst två mål för att göra en poäng? Jo, man skapade knappt någonting. Så går det utan spelidé. Faktum är att United inte hade ett avslut på mål efter Lukakus reducering fram till Pogbas långdistansskott i 75:e minuten.

Annars:

 • Matteo Darmian ser ut att bli kvar i United, vilket välkomnades både av hans manager och av klubbens hemsida i en artikel häromdagen, där även italienarens ”fantastiska försäsong” lyftes fram. Som tack skickades han ut från premiärelvan upp på läktaren… Inte för att jag klagar, men det är ändå fascinerande.
 • Annars så vill inte Martial vara kvar: Startade matchen och var usel. Pogba ryktas fortfarande vara på väg bort: Startade matchen och var usel. Förutsättningarna för en succésäsong är redan helt väck. Bara att skicka iväg alla som inte vill vara kvar i världens vackraste klubb. Så enkelt är det.
 • Vet ni när Brighton gjorde tre mål på United senast? Nej, inte jag heller, eftersom det aldrig hade hänt tidigare.
 • Men tack och lov vann damlaget mot Liverpool så en helt borkastad dag är det inte!