Faria är saknad; Dalot, Fosu-Mensah och Gomes nominerade; Pereira hyllar Mourinho

Embed from Getty Images

På måndag är det dags igen. Manchester United möter Tottenham hemma i den tredje Premier League-omgången i jakten på ens lite upprättad heder efter debaclet mot Brighton senast. I väntan på det plöjer vi i nyhetsfåran och konstaterar att Rui Farias avsked verkar vara tungt för José Mourinho även på kompisplanet, att en trio ynglingar är nominerad till Golden Boy-utnämningen och att Andreas Pereira gillar läget. 

Fariaeffekten och eventuell överflygning

Det var i maj i år som nyheten om Rui Farias sorti från Manchester United kom. Portugisen, som varit José Mourinhos assistent sedan ankomsten till Stamford Bridge år 2004, lämnade bevisligen ett stort tomrum efter sig. Ciaran Kelly på Manchester Evening News lyfter fram Farias betydelse som Mourinhos närmsta vän, vapendragare och kompanjon. Kelly menar att Faria är det närmaste en tvillingsjäl Mourinho kommit, och även om det fotbollsmässiga inte sägs stå och väga med avskedet så är det lätt att få intrycket att en bit fattas för Uniteds manager. Mourinho och Faria träffades på en tränarutbildning i Barcelona år 2000 och resten är, som klyschan uttrycker, historia. Mourinhos beslut, att inte ersätta Faria rakt av, kan också anses som ett tecken på att banden vännerna emellan är speciella. Faria rapporteras ha tackat nej till jobberbjudanden under sommaren och bidar sin tid tillsammans med familjen innan han förväntas inleda en bana som chefstränare någonstans i Europa.

Då vi ändå är inne på Mourinho så kan vi notera att Paul Hirst skriver att han inte är beredd att lämna missnöjet till trots och att det i hemmamötet med Burnley kommer att genomföras en protest mot Ed Woodward. Protesten ska bestå av en överflygning där en protestbanner ska visas upp.

Embed from Getty Images

Ung trio nominerad

Den italienska tidningen Tuttosport utnämner sedan 2003 sin Golden Boy bland spelarna under 21 år i Europas toppligor. Manchester United har, sedan priset började delas ut, flest spelare bland vinnarna. Wayne Rooney vann år 2004, Anderson (ja, faktiskt) vann år 2008 medan Anthony Martial fick priset år 2015. Nu, när 2018 års pristagare ska utses, har United tre nomineringar på listan. Det handlar om nyförvärvet Diogo Dalot, om utlånade Tim Fosu-Mensah och om ungdomsspelaren Angel Gomes. Att någon ur trion ska vara i närheten av att vinna får ses som osannolikt. Istället kan vi konstatera att oddsen för att PSG:s världsmästare Kylian Mbappé skulle vinna priset för andra året i rad får anses vara rysligt låga. Han skulle i så fall bli förste spelare att vinna utmärkelsen två gånger.

Embed from Getty Images

Pereira om Mourinhos uppbackning

Andreas Pereira lämnade, till vad som sägs ha varit José Mourinhos förtret, United för att tillbringa förra säsongen på lån i Valencia. Efter en lyckad försäsongsturné, och på grund av manfall på mittfältet, har Pereira i år varit en viktig spelare i Mourinhos lagbygge. Det har bland annat gett honom en plats i Brasiliens landslagstrupp och en grund att bygga vidare från. Pereira passar, i en kort videointervju, på att hylla Mourinho och ge sin syn på sin första start i Premier League.

Casey Stoney inför nästa drabbning i cupen

Casey Stoney, Amy Turner och Katie Zelem har pratat med ESPN inför nästa cupmatch inkommande lördag. Damerna behandlar segern mot Liverpool i cupen, förväntningarna inför mötet med Reading och vad som komma skall under hösten. Väl värt en genomläsning.

Embed from Getty Images

Tre damer i på landslagsuppdrag

Tre av Manchester Uniteds damer är uttagna i den engelska U23-truppen. Det handlar om mittfältarna Millie Turner och Katie Zelem samt anfallaren Ella Toone. England deltar i en U23-turnering i Norge som inbjudet landslag och möter Norge, USA och Sverige i månadsskiftet.

Den här dagen…

…för tolv år sedan gjorde Michael Carrick sin debut för Manchester United. Han bytte av Ji-Sung Park i 77:e minuten borta mot Charlton på The Valley när United vann med 3-0 i den andra Premier League-omgången. Matchen är också ihågkommen för comebackande Ole-Gunnar Solskjaers 3-0-mål.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS