Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Pereira till Brasilien; flera spelare på lån; damlaget på tv

Det är nu lite mer än 24 timmar kvar till Manchester Uniteds andra ligamatch. Brighton kommer att stå på andra sidan i en match som inte kommer bli speciell enkel. Speciellt med tanke på hur det gick senast lagen möttes på Amex stadium. Då blev det en 1-0-förlust med ganska tråkig spel.

Andreas Pereira har haft minst sagt en lyckad månad hittills. Efter ligadebuten förra helgen har han nu kallats till att representera Brasilien under två landskamper.

Under fredag vann Uniteds U23-lag sin första ligamatch för säsongen. Detta genom att slå Aston Villa med 3-1. Efter matchen kom det upp rykten om att fler spelare kan komma att lånas ut.

Och tillslut kommer damlagets matcher fortsätta att visas på tv.

Pereira kommer representera Brasilien

Andreas Pereira har blivit uttagen till det brasilianska landslaget som ska möta USA och El Salvador i september. Den 22-årige mittfältaren gjorde Premier League-debut när United mötte Leicester i den första omgången. Efteråt hyllades han för sin insats och Mourinho valde att kalla hans prestation för ”fantastiskt”.

Nu får han alltså representera det brasilianska landslaget och därmed stänger han dörren till att spela för Belgien.

”En ära och glädje att spela för Brasilien. Det är en dröm som slår in. Jag kommer bära Brasiliens tröja med stolthet och kärlek”, skriver han på Twitter.

En annan United-spelare som är också uttagen till samma trupp är nämligen Fred.

U23 vann hemmapremiären

Manchester Uniteds U23-lag vann igår mot Aston Villa med 3–1 efter mål av DJ Buffonge, Angel Gomes genom en straffspark och Nishan Burkart.

Så här startade United:

Kovar; Tanner, Poole, R. Williams, O’Connor; Chong, Hamilton, Barlow (utbytt mot Whelan efter 57matchminuter); Buffonge, Bohui (utbytt mot Burkart efter 65 matchminuter), Gomes (utbytt mot Sang efter 82 matchminuter).

Själva matchen var en ganska komfortabel sådan. United tog ledningen redan efter två minuter men kvitteringen skulle komma direkt efter. När det hade gått elva minuter av matchen stod det 1–1 på tavlan.

Men i den andra halvleken tog man kommandot direkt och efter åtta minuter spel tog man ledningen genom Angel Gomes via en straffspark. Cirka tio minuter innan slutet satte Nishan Burkart spiken i kistan och första vinsten var ett faktum.

I en tidigare version angavs att det var ligapremiären. Så är alltså inte fallet, det var däremot hemmapremiär för säsongen.

Fler spelare på lån

Efter U23:s vinst skrev journalisten Simon Peach på Twitter att flera spelare kommer att lånas ut innan månaden är slut. United har redan åtta spelare ute på lån, bland annat har man Fosu-Mensah, Joel Pereira och Axel Tuanzebe. Och fler spelare kommer det att bli, alltså. Det är oklart vilka spelare det handlar om.

Damlaget fortsätter visas på tv

Första matchen för Manchester Uniteds damlag kommer att visas på BT sport, den mot Liverpool i FA-cupen imorgon söndag.

Nu står det klart att även den andra FA-cupmatchen, den mot Reading, kommer att visas på Uniteds egna kanal, Mutv. Matchen spelas lördag 25 augusti.