Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos hyllning till supportrarna; Trio tillbaka i matchtruppen

I dagens nyhetssvep, som inte är allt för matigt, får ni möjlighet att läsa om José Mourinhos hyllning till United-fansen, vilka tre spelare som nu är tillbaka i matchtruppen samt en liten tillbakablick.

Vår inför-text till matchen mot Tottenham ikväll finns att ta del av här.

Mourinho hyllar United-supportrarna

Efter den sedvanliga presskonferensen som alltid tar plats inför matcherna brukar tidningarna även få en stund själva med managern. Citaten från denna släpps vid ett senare tillfälle, till exempel dagen efter – vilket är fallet den här gången.

José Mourinho var inte särskilt pratglad och ägnade faktiskt endast 3 minuter och 22 sekunder till den här delen – vilket på ett sätt illustrerar den stämning som omgärdar managern och klubben för tillfället.

Portugisen hann dock med att hylla klubbens supportrar för det stöd de givit laget under de två inledande matcherna.

“Supportrarna var fantastiska i båda matcherna. Inte för mig, utan för laget, vilket är det enda som betyder någonting”, berättade Mourinho.

“I min karriär har jag aldrig varit självisk och tänkt på mig själv, jag har alltid varit en klubb-man. Det är vad jag är. Jag är väldigt glad när supportrarna stöttar laget”, fortsatte United-tränaren.

Embed from Getty Images

“Mot Leicester, då kan du säga att det var en normal situation för att laget spelade bra och höll på att vinna. Men att vara stöttande till laget mot Brighton, där vi inte spelade bra och förlorade matchen, det ger dig en fantastisk känsla”

“Jag hoppas den känslan, att spelarna också känner den och att spelarna är redo att ge dem allt de har”, avslutade Mourinho.

Förlusten mot Brighton var ännu ett bottennapp mot ett lag från de undre regionerna i ligan, men Mourinho låter sig inte oroas över lagets mentalitet i de stora matcherna.

“Nej, det är ingen frustration för att det skulle också vara en frustration om vi vann alla matcher mot icke-topp-sex-lagen och inte vann mot topp-sex-lagen. Det skulle också vara frustrerande”

“Vi vill vinna hela tiden. Vi vill spela bra hela tiden. Vi vill inte göra misstag. Det är vad du alltid vill ha”, berättade Mourinho.

I övrigt var United-managern sannerligen fåordig och ville inte svara på särskilt många frågor överhuvudtaget. Det var mest “det är inte mitt problem” och “du vet redan svaret på din fråga”.

Manchester Evening News har samlat delar av intervjun, vilket ni kan läsa här.

Trio tillbaka i matchtruppen

Ikväll, som ni säkerligen redan har koll på, tar Manchester United emot Tottenham på Old Trafford. Vi har redan fått lite nyheter gällande vilka spelare som ska vara tillgängliga.

Det är nämligen Samuel Luckhurst, på Manchester Evening News, som berättar att trion bestående av Nemanja Matic, Antonio Valencia och Alexis Sanchez alla ska vara tillbaka i laget. Välbehövliga nyheter.

Två spelare som dock inte syntes till när laget samlades på The Lowry är Anthony Martial och Eric Bailly – två spelare som fått utstå en hel del kritik efter sina insatser senast.

Detta behöver dock inte betyda att de inte är med i laget ikväll, då det finns flertalet andra sätt de kan ha anlänt till samlingen på. Vissa kommer tidigare (till och med dagen innan) och andra har även tagit sig in genom bakdörren vissa gånger, till exempel.

Den här dagen…

…2002, debuterade Rio Ferdinand för Manchester United. And the rest is history, som man brukar säga.

Res med oss till Manchester!