Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Truppen bekräftad; Mourinho dömd till fängelse; Monchi intressant; Ny kommunikationschef

Embed from Getty Images

Det är landslagsuppehåll och sålunda fruktansvärt länge tills Manchester United ånyo sparkar boll. Under tiden får vi nöja oss med de små godbitar som bjuds i nyhetsväg. Vi noterar att den fastställda Premier League-truppen inte innehöll några förvånande namn, vare sig på a- eller b-listan. Vi noterar också att José Mourinho är näste fotbollsprofil att dömas till fängelse för skattebrott i Spanien. Jakten på en sportchef rullar vidare och där sägs Romas dito Monchi vara ett av de absolut hetaste namnen. 

Premier League-truppen bekräftad

Det är september. Det betyder att transferfönstren ute i Europa har slagit igen. Det betyder också att de bekräftade Premier League-trupperna nu finns tillgängliga för allmän beskådan. För Manchester Uniteds del finns det egentligen inget ögonbrynshöjande att rapportera. Joel Pereira, Kieran O’Hara och James Wilson är inte med, vare sig på den så kallade a-listan eller b-listan. Dels beror det på att de är utlånade och dels beror det på att trion är för gammal för att gå in på b-listan, där U21-spelarna håller till. Premier League nämner ”25 Squad players” i sin listning, men i Uniteds fall finns bara 24 spelare uppräknade. Det betyder att en av de ovannämnda hade kunnat listas där. United väljer dock ej att göra det, vilket förstås är en markering om att man inte tror sig se dem i spel denna säsong.

Det mest intressanta med U21-listan är annars att namnet Lukasz Begjer smugit sig in. Vi pratade om honom redan i början på augusti och än har Manchester United inte via någon officiell kanal bekräftat att han skulle ha anslutit sig till klubben. Begjer är född den 11 januari 2002 i Poznan i Polen. Han får anses var en för åldern reslig mittback med sina 190 centimeter och kommer från spel i hemstadens Lech Poznan. Han har också hunnit vara kapten för det polska U16-landslaget och rapporteras ha även intresserat Manchester City.

Embed from Getty Images

Fängelse för Mourinho

Spanska tidningen El Mundo rapporterar idag att José Mourinho dömts till ett års fängelse i Spanien. Det ska röra sig om två separata fall av bedrägeri som sammanlagt ska ge en dom på tolv månader. Mourinho anklagades i våras för att ha fört undan motsvarande 30 miljoner kronor och inte skattat för pengarna under sin tid som tränare för Real Madrid. Utöver fängelsedomen ska Mourinho även betala närapå 1,8 miljoner pund i böter, vilket motsvarar ungefär 20 miljoner kronor. Mourinho ska, enligt de ännu inte bekräftade uppgifterna, ha accepterat domen och lär inte behöva sitta av straffet. Domar på under två års fängelse verkställs i regel inte i Spanien, något bland andra Leo Messi och Cristiano Ronaldo fått erfara i motsvarande fall. Varken spanska myndigheter, Mourinho eller United har uttalat sig i frågan.

Embed from Getty Images

Monchi fortsatt på radarn

Manchester Uniteds jakt på en sportchef (eller vad vi väljer att kalla personen i fråga) rullar enligt uppgifter vidare. Mest intressant ska Monchi, eller Ramon Rodriguez Verdejo, vara. Calciomercato refererar till den tryckta versionen av italienska Gazzetta dello Sport när man konstaterar att United och Barcelona hör till klubbarna som ska vilja anlita Monchis tjänster. Spanjoren fyller 50 år nu i september och ses som en av arkitekterna bakom Sevillas framgångar i Europa det senaste decenniet. Han lämnade Sevilla så sent som våren 2017 och skrev då ett fyraårskontrakt med Roma. Fortsättning följer.

Embed from Getty Images

Charlie Brooks ny kommunikationschef

Dan Roan, till vardags journalist på BBC, rapporterar att Manchester United gjort klart med en ny kommunikationschef. Roan bekräftar därmed Daily Mails nyhet i ärendet. Det ska handla om Charlie Brooks som hämtas in från en post som vice kommunikationschef hos Uniteds förra tröjtillverkare Nike. Posten som kommunikationschef har varit vakant sedan Phil Townsend slutade och är det något United behöver bli bättre på så är det att kommunicera och vara tydliga. Det har haltat en del på den fronten trots lanserandet av en ny hemsida och en ny app. Brooks rapporteras börja hos United i oktober.

Macheda marscherar vidare

Minns ni Federico Macheda? Klart ni gör. Italienaren fyllde 27 år i augusti och firade, om än lite sent, med att göra klar med en ny klubb. Det är grekiska Panathinaikos som gjort klart med den förre United-anfallaren. Han kommer närmast från spel i Novara i Serie B där det blev tio mål på två säsonger.