Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Pogba: Det är inte jag som pratar; Henderson höll nollan

Paul Pogba fortsatt i fokus. Det är tvivelsutan där narrativet landar under detta landslagsuppehåll. Den franska mittfältaren gjorde igår 90 minuter för Frankrikes landslag men det som sker på fotbollsplanen är inte vad det handlar om.

Annars noterar vi att Dean Henderson höll nollan för Englands U21-landslag och att damlagets lagkapten Alex Greenwood fyller år.

90 minuter för Pogba

Paul Pogba spelade hela matchen när Frankrike igår inledde Nations League med att spela 0-0 mot Tyskland på bortaplan. Om Uefa hoppades att Nations League skulle ge nerv till landslagsfotbollen så verkar den förhoppningen ha kommit på skam.

Pogba: Det är inte jag som pratar

”Det är inte jag som pratar,” sa Paul Pogba till reportrar efter 0-0-matchen i Tyskland. Ett mycket märkligt uttalande, för Pogba har frekvent uttalat sig i media under sensommaren. Före gårdagens match kom han med kontroversiella och korkade uttalanden i tyska Sky Sports.

”Jag försöker arbeta med mig själv fysiskt. Jag kom tillbaka sent, så jag försöker prestera så bra som möjligt. Jag försöker bara göra mitt jobb. För resten kommer det alltid vara snack.”

Tycker han att landslagsuppehållet är ett välkommet avbrott från vardagen?

”Med mina lagkamrater är det alltid bra. Det är en bra stämning, så det är alltid trevligt att återvända till Frankrike med mina lagkamrater.”

Henderson höll nollan

Englands U21-landslag står med ena benet i nästa sommars EM-slutspel. Detta efter 0-0 mot Holland i Norwich igår kväll. Med glädje noterar vi att Dean Henderson fick chansen i det engelska målet. Det var hans första tävlingslandskamp för U21-landslaget.

Tidigare i kvalet har Angus Gunn varit given etta med Freddie Woodman som förstareserv. Men Henderson är uppenbart målvakten som just nu är i bäst form. Gunn värmer bänk i Southampton medan Woodman spelar reservlagsfotboll i Newcastle.

Henderson får beröm för sin insats på FA:s hemsida. Tidigt i andra halvlek ska han under press ha briljerat med bollen vid egna fötter. ”Det vara inte bara ett prov på suveränt självförtroende från Manchester United-mannen, men också ett tecken på hur den nuvarande kullen av engelska målvakter är lika talangfulla med både fötter och händer.”

England toppar gruppen, fem poäng före Holland, då det återstår tre matcher att spela.

Landslagsnotiser

  • Victor Lindelöf satt på bänken när ett reservbetonat Sverige förlorade med 2-0 mot Österrike.
  • Tim Fosu-Mensah var inte med i truppen då Hollands U21-landslag spelade 0-0 mot England. Oklart varför. Att han var på plats i Norwich berättade han hur som helst på sin Twitter.
  • Mason Greenwood gjorde mål för Englands U18-landslag och Angel Gomes nätade för U19-landslaget. I U18-landslaget var James Garner lagkapten och Ethan Laird fick också speltid.

Greenwood 25

Vi gratulerar damlagets lagkapten Alex Greenwood. Idag fyller hon nämligen 25 år.

Damerna laddar för fullt inför ligapremiären mot Aston Villa på söndag. Tyvärr verkar det inte som att den matchen kommer att sändas på teve någonstans.

Kommande landskamper

Tre Unitedspelare kvalar till U21-EM ikväll. Dessutom ska Nemanja Matic spelas i Nations League medan Romelu Lukaku ställs mot Scott McTominay. I natt är det sedan matcher för Uniteds sydamerikanska landslagsspelare.

Fredag 7 september:

  • 15.00: Nordirland U19 – Slovakien U19 (träningsmatch) [Fojticek]
  • 16.00: Tyskland U19 – Schweiz U19 (träningsmatch) [Burkart]
  • 17.00: Polen U17 – Estland U17 (träningsturnering, spelas i Polen) [Bejger]
  • 19.00: Kosovo U21 – Irland U21 (EM-kval) [O’Hara]
  • 19.00: Wales U21 – Liechtenstein U21 (EM-kval) [Poole]
  • 20.15: Portugal U21 – Rumänien U21 (EM-kval) [J Pereira]
  • 20.45: Skottland – Belgien (träningsmatch) [McTominay mot Lukaku]
  • 20.45: Litauen – Serbien (Nations League) [Matic]
  • England U18 – Ryssland U18 (träningsturnering, spelas i Limoges, Frankrike) [Garner, Greenwood, Laird]

Lördag 8 september:

  • 01.30: USA – Brasilien (träningsmatch) [Fred, A Pereira]
  • 05.00: Argentina – Guatemala (träningsmatch, spelas i Los Angeles) [Romero]
  • 20.45: England – Spanien (Nations League) [Lingard, Rashford, Shaw mot De Gea]
  • Nederländerna U19 – Tjeckien U19 (träningsmatch) [Kovar]