Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dubbla skadebekymmer; Pogba tampas om Balon d’Or & stannar i United?

Manchester United har spelledigt fram till den 20:e (oktober), men flertalet spelare är givetvis upptagna med landslagsuppdrag till dess. I dagens nyhetssvep kan ni bland annat läsa om att Paul Pogba blivit uttagen som en av de 30 bästa spelarna i världen, nya besked kring fransmannens vara eller icke vara i klubben samt om FA:s utredning gentemot José Mourinho.

I övrigt finner vi nya skadebesked gällande Nemanja Matic och Luke Shaw, samt att Victor Lindelöf glädjande ska bli pappa.

Pogba tampas om Balon d’Or – och stannar i United?

Igår släppte France Football sin årliga lista över de 30 spelare som har möjlighet att vinna priset som världens bästa fotbollsspelare – Balon d’Or. Att United har med spelare på den listan bör vara en självklarhet och årets bidrag från den röda delen av Manchester stavas Paul Pogba.

Fransmannen, som bland annat var med och ledde sitt Frankrike till VM-guld i somras, är dock den enda United-spelaren som tagit sig in på listan. Förvånande nog fick inte spelaren som av många anses vara världens bästa målvakt, David De Gea, plats på listan. Enligt ryktesvägar ska Romelu Lukaku precis hamnat utanför listan och röstats till plats nummer 31.

Grattis, Paul!

Vi fick även positiva nyheter under gårdagen gällande United-mittfältarens vara eller icke vara i klubben. Pogbas tidigare klubb Juventus, som varit en av de klubbar det ryktats mest om, har nu dementerat att de skulle vara ute efter att värva tillbaka fransmannen.

”Vi älskar Paul Pogba, vi har en fantastisk relation med honom; men vi har aldrig tänkt på hans återkomst till Juventus och vi kommer inte att tänka på  det”, säger klubbens sportdirektör Fabio Paratici.

Huruvida detta är en försäkring till att Pogba stannar i United över en längre tid ska vi dock låta vara osagt. Citat som dessa kan många gånger inte spela någon roll eller helt enkelt bara vara tomma ord.

https://twitter.com/fabrizioromano/status/1049361266605789186?s=21

FA utreder Mourinho-kommentarer

Det engelska fotbollsförbundet, FA, utreder för närvarande José Mourinhos kommentarer vid sidan av planen efter segern mot Newcastle i lördags. Portugisen ska ha sagt ett par väl valda ord in i TV-kameran efter slutsignalen. Vad detta kommer leda till är svårt att sia om i nuläget, men troligen väntar någon form av böter/avstängning om 55-åringen anses skyldig.

Shaw lämnar återbud till landslagsspel

United bekräftade igår via sina sociala medier att Luke Shaw fått lämna återbud till Englands Nations League-matcher mot Kroatien och Spanien. Det framgår inte vad som tvingat 23-åringen att vända tillbaka till Manchester, men vi kan nog anta att det handlar om en lättare skada.

”Det återstår att se om Shaw kommer att vara tillgänglig för the Reds förväntade återkomst till spel lördagen den 20:e oktober”, skriver klubben på sin hemsida.

Matic kan missa Chelsea-match

Igår rapporterade vi om Nemanja Matic och hans skadeproblem som håller honom borta från spel med Serbien under landslagsuppehållet. Idag menar Sky Sports att 30-åringen nu är ett frågetecken till bortamatchen mot Chelsea, som är den första matchen efter uppehållet (20/10).

Glädjebesked för Lindelöf

Igår meddelade både Victor Lindelöf och frun Maja på sina respektive sociala medier att de väntar barn. Stort grattis!