Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Damerna möter Charlton; diverse försvarsrykten; återbud från McTominay

Det ryktas  mittbackar. Manchester United ska ha ögon på Fiorentinas Nikola Milenkovic, Milans Alessio Romagnoli och Inters Milan Skriniar. Samtidigt uppges Eric Bailly överväga sin framtid.

Scott McTominay är inte mittback, vad José Mourinho än må tycka. Han är heller inte kvar i det skotska landslaget. Detta på grund av skada.

Senare idag är det dags att ratta in MUTV/Viaplay för att se dammatchen mellan Manchester United och Charlton. Avspark klockan 13.00, sändningsstart en kvart tidigare.

United scoutar mittbackar i Italien

Manchester United kom i veckan med ett bud värt 60 miljoner euro för Fiorentinas mittback Nikola Milenkovic. Åtminstone påstår La Nazione, lokaltidning i Florens, det. Artikeln verkar vara begränsad till pappersutgåvan av tidningen men Sport Witness har ett sammandrag.

José Mourinho var på plats när Serbien spelade mot Montenegro. Kanske var det för att scouta Milenkovic snarare än Sergej Milinkovic-Savic. Det låter rimligare om ni frågar mig, då Milinkovic-Savic är så pass etablerad att managern inte lär behöva scouta honom på plats.

Embed from Getty Images

Vad som däremot inte verkar vara rimligt är att Mourinho omedelbart ska ha sagt åt ledningen i United att bjuda på Milenkovic. Ännu orimligare är att United dessutom ska ha hunnit få iväg ett bud. La Nazione påstår hur som helst att Fiorentina tackade nej till budet utan att fundera.

Samtidigt skriver Rob Dawson på ESPN att Mourinho vill värva Inters Milan Skriniar eller Milans Alessio Romagnoli i januari. Mourinho vill att United med en sådan värvning ska visa att de fortfarande har ett långsiktigt stöd för sin manager.

Bailly överväger framtiden

Dawson påstår även att Eric Bailly överväger sin framtid. Det skulle i så fall vara tal om en flytt efter säsongen. Den ivorianska mittbacken är missnöjd med sin nuvarande situation i United men har bestämt sig för att åtminstone ge det säsongen ut.

United ska inte vara intresserade av att sälja, om inte Bailly kräver det.

Mourinho uppges fortfarande gilla Bailly. Managern ska även ha sökt upp Bailly efter matchen mot Newcastle, för att förklara att mittbacken blev utbytt av taktiska skäl snarare än att han ansågs vara ansvarig för Uniteds usla start på matchen.

Förbundet snarare än England för Marotta

Juventus avgående general manager Giuseppe Marotta har kopplats samman med Manchester United. Det kan dock bli ett jobb på italienska fotbollsförbundet snarare än en flytt till England för Marotta.

Gabriele Gravina, som kandiderar till posten som president för förbundet, säger till Sportitalia (via Calciomercato.com) att han har haft samtal med Marotta, som uppges vara intresserad.

Cantona gör gemensam sak med Mata

Eric Cantona är den senaste i raden att ansluta sig till entreprenören (ibland även fotbollsspelaren) Juan Matas välgörenhetsprojekt Common Goal.

I samband med att detta meddelades så skrev Cantona texten What Is the Meaning of Life? för The Players’ Tribune. Rekommenderad läsning!

Landslagsuppdatering

Scott McTominay är, som vi noterade tidigare i veckan, knäskadad. Han har nu lämnat skotska landslaget för att återvända till United. Någon prognos för skadan har vi inte fått. Att McTominay ändå var kvar med landslaget en tid indikerar att det är en lindrig skada.

Inga a-lagsspelare i aktion igår. Däremot ett par positiva nyheter från kvalet till U19-EM:

  • Lagkapten Lee O’Connor spelade mittback när Irland vann med 3-0 mot Färöarna. Irland är därmed, med en match till godo, klara för nästa runda i kvalet.
  • Alex Fojticek höll nollan när Slovakien vann mot Albanien. Slovakien säkrar en plats i nästa runda med en 2-1-förlust eller bättre mot Ukraina.

Kommande landskamper:

Söndag 14 oktober:

  • England U17 – Ryssland U17 (träningsturnering, spelas i England) [Mengi]

Måndag 15 oktober:

  • 18.00: Wales U19 – Polen U19 (träningsmatch) [Levitt]
  • 20.45: Spanien – England (Nations League) [De Gea mot Rashford]
  • England U18 – Tjeckien U18 (träningsmatch) [Garner, Greenwood, Laird]

Damerna möter Charlton

Veckans fotbollshöjdpunkt har vi i eftermiddag då Manchester Uniteds damer möter Charlton i ligaspelet. Avspark klockan 13.00 i en match som du ser på MUTV/Viaplay.

United spelade 0-0 mot Durham före landslagsuppehållet, i en match som United borde ha vunnit. Charlton kan förväntas vara på ungefär samma nivå som Durham, så United behöver vara vassare framför mål den här gången.