Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

1 av 7 är lika med buuuuu

Embed from Getty Images
Juventus kom till Old Trafford som favoriter att vinna tungviktsmötet mellan två europeiska giganter. Men medan en är lite på halvdekis är den andra precis lika mäktig så att man väljer att lägga sig på defensiven till och med i underläge.
Alternativet är ju att United faktiskt inte förmådde att göra annat.
Detta United har nu vunnit en av sina sju senaste matcher.
En.
Stairway to Heaven:

  • Inte bara för att han är den som har spänsten att nå närmast himlen, utan för att han fortfarande är den enda superstjärnan som vecka ut och vecka in kan kalla sig för just det utan att skämmas. Några av räddningarna i dag var standard, andra av det vi numera också kallar standard-DDG-klass.

Whole Lotta Love:

  • Ronaldo fick som väntat en hjältes mottagande på Old Trafford och tackade för det genom att blixtra till i samband med matchens enda mål. Sen gjorde han väl inte så värst mycket väsen av sig, men det behövdes inte heller.

Good Times Bad Times:

  • Från en katastrofhalvlek mot Newcastle till en supervändning i samma match, via ett liknande scenario på Stamford Bridge till en bedrövlig första halvlek mot Juventus …
  • Victor Lindelöf var kanske inte hundraprocentig i sitt agerande i samband med målet, men sen hade han på ett eller annat sätt riktigt bra koll på Juves offensiv. Vigge och Smalling ser ut att förvandlats till förstavalet – och trots att det släpps in mål i var och varannan halvlek är det svårt att protestera mot det valet. Svensken hade till och med det i sig att visa hur förbannad han var. Det här kanske var, förlusten till trots, matchen då Lindelöf came of age som Unitedspelare?

Dazed and Confused:

  • Startelvan lovade gott, men precis som på Stamford Bridge valde United att gå på instruktionerna som innebar att fokus låg på att bevaka ytor i defensiven i stället för att ens försöka pressa italienarna och ta tag i matchen.
  • Är Nemanja Matic halvskadad eller bara i full karriär på väg utför? Serben gjorde en fantastisk höst 2017 men har sedan dess i princip bara i glimtar visat sin gamla klass. I kväll var han allt som oftast steget efter. Igen.

Over the Hills and Far Away:

  • Vi är så klart ytterst och alltför smärtsamt medvetna om hur lång väg United har till den yttersta Europatoppen, men det är ändå plågsamt att se hur långt det är kvar. Juventus behövde inte ens ta i, kändes det som.
  • Romelu Lukaku måste förvandlas till inhoppare den närmaste tiden. Belgaren har nu sex raka halvlekar utan ens ett enda ynka avslut på mål. Han har nu totalt tre på mål i sina åtta senaste och det är ju sinnesjukt uselt för en Unitedanfallare. Nu är inte servicen optimal, men den finns där ibland. Och det går ju att ta för sig och dra en motståndare ibland också – eller?
  • ÄN EN GÅNG bjöd United Old Trafford på den där typen av första halvlek. Och efter över två år kan det inte vara en slump. Vad är det som händer inför kickoff i Uniteds omklädningsrum? Är det någon manager där? Sägs det något inför avspark? Nu såg det lite bättre ut efter paus – som det ofta gör – men Juventus är inget Newcastle och då räcker det inte att pressa lite mer aggressivt för att lyckas vända på steken. Och när inte Fellaini finns med, då gör han inga byten alls, alltså. Suck.