Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Mourinho osäker på de Gea; Cantona lider

Uniteds herrar laddar för fullt (får vi hoppas) inför morgondagens match mot Everton. I dagens nyhetssvep släpper vi matchen och pratar istället om att Mourinho bekräftat att de Gea kan lämna.

Utöver det har Eric Cantona sagt att han lider av att se United spela, samt att vi gratulerar en målvaktslegendar.

Mourinho osäker på om de Gea förlänger

David de Gea har kontrakt med Manchester United till sommaren 2020, när United använt den option man har på hans kontrakt. Igår rapporterade vi om att Juventus ryktas vara intresserade av spanjoren, och i en intervju med Sky Sports bekräftar Mourinho att han inte känner sig säker på att de Gea kommer stanna i klubben.

”Jag är inte säker. Jag kan inte hitta ordet på engelska, men låt oss se vad som händer.

”Bara klubben, David och hans folk kan svara på det. Min kommentar är bara att alla vet hur bra han är, hur viktig han är för Manchester United och om klubben vill bli bättre än den är och inte sämre, så är det självklart mycket viktigt att behålla David.”

Embed from Getty Images

De Gea själv har även han pratat med Sky Sports, och säger att fokus är på att vinna matcher, inte på ett nytt kontrakt.

”Vad som är viktigt är laget och vi alla är inriktade på vad vi behöver fokusera på, vilket är att vinna matcher, snarare än kontrakt eller något annat som kan vara en distraktion. Det viktiga är att fokusera på fotboll.

”Vi har en viktig match mot Everton och vi har några stora matcher under de närmaste månaderna. Jag tycker att det är vad som är viktigt, snarare än att tänka på något annat.

”Jag har varit här i många år, som vi har sagt. Jag har varit på klubben i åtta år nu. Jag är väldigt glad här. Jag känner alltid värmen från fansen och alla som arbetar i klubben.

”Jag tycker att det är väldigt enkelt att fokusera på vad du måste fokusera på, dels för att vi har massor av träningar och spelar var tredje eller fjärde dag.”

Vi lär inte ha hört det sista om detta.

Damerna spelar imorgon

Vi påminner också om att det inte bara är herrarna som spelar imorgon, vid 15.00 möter damerna Leicester City på bortaplan. Vi har ännu inte hittat information om matchen visas någonstans, men återkommer givetvis med detta i morgondagens matchdagsblogg om så är fallet.

Cantona lider av att se United

I torsdags var Eric Cantona i Nottingham och pratade inför publik. Det blev både dåtid och nutid, och ni kan läsa längre citat här och här.

Det mest intressanta med nutida Unitedglasögon handlade om hans kritik mot hur Mourinho alltid försöker spela säkert och vilken typ av tränare han egentligen skulle vilja se i United.

”Det är sättet du spelar. Du kan förlora matcher men du tar risker. Du förlorar mot Juventus och de har 70 % bollinnehav på Old Trafford. Kan du föreställa dig det med Ferguson på bänken? Jag lider. Och jag lider ännu mer när jag ser City spela så fint. Men jag tror att ungdomarna måste ha ett exempel. De behöver bra spelare, bra rörelser, kreativ fotboll för att identifiera sig till en spelare eller ett lag. Och jag tror att de nu förlorar en generation av unga spelare. Dessa unga spelare identifierar sig för hur City spelar. Kan vi acceptera det? Nej.”

Utan att nämna några namn säger Cantona att han gärna ser en gammal spelare som tränare för klubben.

”Vi ser Zidane, som var en före detta spelare i Real Madrid, som aldrig tränat något lag tidigare och blev han som manager för Real Madrid. De gav honom en chans. Guardiola var samma för Barcelona. Antonio Conte för Juventus, Ancelotti i Milano. De var alla före detta spelare i dessa klubbar och de fick chansen och de vann så många saker för dem. I United ger de aldrig chansen till en spelare som känner klubben från insidan, som känner till klubbens identitet och filosofi. De borde ge chansen.

”Jag vill inte att folk ska tro att jag säger detta för att jag vill vara manager för Manchester United. Det är sanningen. Giggs? Den spelare som vill vara manager bör de ge chansen.”

Giggs är ju upptagen med Wales, men vi gissar att Cantona inte skulle ha några problem med att exempelvis Michael Carrick tar över då.

Grattis Harry

Idag säger vi grattis till Garry Gregg som fyller 86 år.

Nordirländaren kom till United i december 1957, som världens då dyraste målvakt efter att ha kostat 23.000 pund, och han lämnade klubben nio år senare, i december 1966.

Gregg fanns med vid olyckan i München som ägde rum blott 46 dagar efter hans debut för United. Han var en av de som klarade sig relativt oskadd, faktum är att han gick tillbaka in i det brinnande planet och räddade bland annat en gravid kvinna som var med, hennes dotter samt Bobby Charlton och Matt Busby. Ibland kallas han ”The Hero of Munich”, ett smeknamn han själv inte verkar vara överförtjust.

För att få mer förståelse om Gregg rekommenderar jag den här artikeln som gjordes i samband med 60-årsminnet av Münchenolyckan. Själv säger jag ett stort grattis, och all respekt.