Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mästerlige Martial

Embed from Getty Images
Medan Alexis Sanchez jobbiga år som Unitedspelare fortsätter glänser en ”gammal” Unitedspelare i hans frånvaro.
Anthony Martial var hetast i United igen och trots en darrig avslutning kunde man räkna in en oj så viktig trea mot Everton.
Finfint:

 • Anthony Martials senaste veckor som Unitedspelare står i skarp kontrast till den släta figur vi sett så ofta under Mourinhos ledning. Kan det bero på att han känner förtroende och inget hot från Sanchez för tillfället? Eller att han insett att han måste borra ner huvudet och leverera? Oavsett vilket, så var han fantastisk igen mot Everton. Först fixade han straff och sen visade han att han – tillsammans med Mata – är lagets bäste avslutare (jag väljer att helt glömma missen i slutminuterna).

Upplyftande:

 • Även om Rashford likt Lukaku kom till få avslutningslägen som striker fick United en annan möjlighet i offensiven. Rashfords kvickhet gav utrymme för andra att trycka fram i straffområdet.
 • … och det ledde till att United kunde bjuda på ett par av de bästa anfallen jag sett laget göra under hösten. Det kom inte i parti och minut, men det visade ju vilken potential det här laget har.
 • Efter 1 vinst på 7 senaste satt den här segern så oerhört skönt. Extremt skönt.

Fortsätter imponera:

 • Lindelöf lär inte bli någon Unitedlegendar, men med fortsatt förtroende som mittback får han chansen att bygga både självkänsla och status. Det såg lite fladdrigt ut i vissa situationer, men överlag ytterligare ett genomgående bra framträdande från svensken.

Irriterande:

 • Med vilken enkelhet Everton kom till avslut. Nu hade United tur under första halvlek att alla i princip gick mitt på DDG, men det krävdes inte mer än en Sigurdssonpassning för att sära på Unitedförsvaret.
 • Att Paul Pogba inte bara kan ägna sig åt det han är bra på. Visserligen är han också bra på att tappa fokus och agera nonchalant, men åtminstone jag kan gott klara mig utan det. Varför i herrans namn ska han försöka sig på en sån lyftning i det läget när United mycket väl kunde ha avgjort med ett 3-0-mål i stället? Och den straffen igen?
 • Varför var han tvungen att sätta in Lukaku överhuvudtaget?

Nemanja Matic:

 • Serben ser fortfarande oerhört tung ut., precis som han gjort så länge nu. Mot Everton var det ingen skillnad. Han tog för lång tid på sig med bollen, låg fel i positionen och hamnade efter sin spelare alltför ofta, vilket ledde till en hel del omställningar för gästerna. När Mourinho nu valt att vila Lukaku bör Matic rimligen stå på tur.

Sist:

 • Vi närmare oss en tredjedel av säsongen avklarad, och United parkerar på en åttondeplats (med plus minus noll i målskillnad!). Det är givetvis ingenting annat än en enorm missräkning för alla inblandade.
 • Eric Bailly är alltså så iskall att han inte ens platsar på bänken före spelare som Rojo och Darmian. Jösses.