Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Bournemouth – Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United reser till den engelska sydkusten för match mot ett formtoppat Bournemouth. De rödsvart-randiga ligger för närvarande på en sjätteplats, tre poäng före José Mourinhos mannar. På lördag, klockan 13.30, får vi helt enkelt en så kallad ”sexpoängsmatch” att bänka oss framför.

Efter den tunga starten på ligasäsongen har Manchester United inte råd att tappa mycket mer mark mot lagen ovanför i tabellen. Bournemouth blir en tuff nöt att knäcka, på många vis, men en ack så viktig sådan för det.

Manchester United

José Mourinho valde i den senaste matchen, mot Everton på Old Trafford, att placera sin stjärnanfallare Romelu Lukaku på bänken – något som också efterfrågats av många supportrar och fotbollstyckare. Med Marcus Rashford i den rollen fick vi ett klart mer rörligare anfallspel och en spelare som helt enkelt öppnade upp mer ytor samt gick att kombinera sig fram med på ett annat sätt.

Rent spelmässigt var det ett fall framåt senast, med en hel del fantasi och många fina sekvenser som ledde fram till målchanser. Om portugisen bara vågar fortsätta med en mer offensiv och anfallsinriktad approach, så ska Uniteds otvivelaktiga spelarkvalitéer vara för bra för att inte få med sig tre poäng i den här matchen – trots ett oerhört imponerande och starkt Bournemouth på sin hemmaplan.

Embed from Getty Images

Jag hoppas personligen att Lukaku återigen placeras utanför startelvan, det är precis vad belgaren behöver just nu – han ser helt enkelt alldeles för off ut och lite vila borde bara göra susen för tillfället. En annan spelare som varit utanför elvan det senaste är Alexis Sanchez. Chilenaren har både varit svag i sina prestationer och haft en del skadeproblem. Inför matchen mot Everton sades han vara skadad, men fanns sedermera med på bänken när laget släpptes – utan att få komma in.

Nemanja Matic är en annan spelare som fått utstå en hel del kritik den senaste tiden, och i många fall med all rätt. Serben har både sett trög ut i benen och i sitt beslutsfattande, vilket definitivt inte är optimalt. Särskilt för en så centralt viktig spelare som en defensiv mittfältare. Personligen tror jag att även han skulle må bra av ett par matchers vila, men jag tror inte att José Mourinho delar den uppfattningen det minsta.

Förhoppningsvis startar Fred återigen bredvid Paul Pogba i de mer framskjutna rollerna på mittfältet. Att spela brassen är på många vis en risk, men det är samtidigt en värd sådan. Hans energi, snabbhet, vågade passningsspel och presspel kompenserar upp för de svagare bolltouch eller missade passningar som förekommer emellanåt. Laget behöver en sådan spelartyp.

Embed from Getty Images

En spelare som tagit stora kliv de senaste matcherna och hyllats unisont för sina insatser är Victor Lindelöf. Svensken, som även fått beröm av Mourinho för sitt spel de senaste veckorna, känns i nuläget som den mest givna mittbacken i startelvan. Annat är det för försvarskollegan Chris Smalling, som – med viss hjälp av en slarvig Pogba på mittplan – gav Everton en livlina in i matchen senast genom att helt oförklarligt kasta sig och sparka ner Richarlison i straffområdet.

Den här gången redde United till sist ut situationen och tog med sig de tre poängen, men i framtiden går det inte att lita på 28-åringen som en startspelare – men det var ju å andra sidan sedan gammalt. Trots att engelsmannen är bättre än han ibland benämns som, så är han alltid en säkerhetsrisk. Det är ju inte omöjligt att förstå varför Mourinho så gärna ville ha in en till mittback i somras. Trots att jag personligen både tycker om och fortfarande tror på Eric Bailly.

Startelvan mot Bournemouth förväntar jag mig vara väldigt snarlik den vi såg mot Everton. Om Antonio Valencia är frisk, vilket vi inte vet i skrivande stund, kan han möjligen tänkas ta tillbaka sin högerbacksposition. Jag är samtidigt osäker huruvida Juan Mata åter tas ut i startelvan, eller om Jesse Lingard – som var tillbaka på bänken senast – ges chansen igen.

Oavsett startelva så borde väl en formtoppad Anthony Martial räcka tillräckligt långt för tre poäng ändå, va? Vi håller tummarna.

Möjlig startelva:
De Gea
Young, Smalling, Lindelöf, Shaw
Fred, Matic, Pogba
Lingard, Rashford, Martial

Bournemouth

Ja, som jag skrev inledningsvis så är det ett formtoppat Bournemouth som tar emot Manchester United på Vitality Stadium. Sju segrar på de åtta senaste matcherna (alla tävlingar), och noll förluster under den perioden, talar sitt tydliga språk. I den senaste matchen bortaslogs Fulham med klara 3-0 efter två mål av anfallaren Callum Wilson och ett av 21-årige David Brooks.

Eddie Howes mannar vinner inte bara matcher på löpande band, utan de gör det samtidigt med stil. En fartfylld och energirik anfallsfotboll samt ett välorganiserat försvarsspel har sannerligen burit frukt för managern som tränat klubben sedan 2009.

Embed from Getty Images

De två mest framträdande spelarna den här säsongen har hittills varit den ovan nämnda Callum Wilson, på fem mål och fyra assist i Premier League, samt yrvädret Ryan Fraser. Skotten har hittills stått för tre mål, fem assist och huvudbry i mängder för motståndarförsvaren.

Huruvida ”The Cherries” kan slå Manchester United eller ej återstår givetvis att se. Den enda gången laget ställts mot ett av topplagen den här säsongen var mot Chelsea på bortaplan, då blev det förlust med klara 2-0. Bournemouth har samtidigt haft det tufft mot just Manchester United sedan intåget till Premier League 2015. Man vann förvisso det första mötet någonsin i PL-sammanhang, men har sedan dess förlorat fyra gånger och kryssat en match.

Möjlig startelva:
Begovic
Francis, S. Cook, Aké, Smith
Brooks, Lerma, L. Cook, Fraser
King, Wilson

Historik

De båda lagen har bara mötts sex gånger i Premier League-sammanhang. Där står United på fyra segrar, ett kryss och en förlust. Senast lagen möttes var i april 2018, då segrade United med 2-0 på bortaplan. Målskyttet stod Chris Smalling och Romelu Lukaku för.

Visste ni att…

 • … Senaste gången Bournemouth förlorade på hemmaplan var det mot just Manchester United. Sedan dess har laget vunnit fyra matcher och kryssat två.
 • … Om Anthony Martial gör mål på lördag så är det första gången fransmannen gör mål i fyra raka matcher i Premier League.
 • … Om Bournemouth håller nollan är det första gången någonsin som klubben gör detta fyra matcher i rad i PL-historien.

Matchfakta

Bournemouth
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 11
Tid: Lördagen den 3 november 2018, 13.30
Plats: Dean Court, Bournemouth
Teve: Viasat Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Skador:

 • inga skador
Tveksamma:

 • Dalot (skadad, liten chans)
 • Fellaini (skadad)
 • Jones (oklar frånvaro, liten chans)
 • McTominay (knä)
 • Valencia (matchform)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 8:e5-2-317-1717
Borta:8:e2-1-29-97
Bästa målskytt: Lukaku, Martial (4)
Disciplin: 20 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F29/9West HamBPL1-3 
O2/10ValenciaHCL0-0 
V6/10NewcastleHPL3-2 
O20/10ChelseaBPL2-2 
F23/10JuventusHCL0-1 
V28/10EvertonHPL2-1 

Bournemouth

Skador:

 • inga skador
Tveksamma:

 • Francis (ljumske)
 • King (fot)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 6:e6-2-219-1220
Hemma:6:e3-2-010-511
Bästa målskytt: Wilson (5)
Disciplin: 14 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V25/9BlackburnHLC3-2 
V1/10C PalaceHPL2-1 
V6/10WatfordBPL4-0 
O20/10SouthamptonHPL0-0 
V27/10FulhamBPL3-0 
V30/10NorwichHLC2-1 

United mot Bournemouth

Totalt:  149-3-228-11
Premier League:  64-1-111-5
Borta:  73-2-211-9
SENASTE MÖTENA
V2016-08-14BPL3-1 
O2017-03-04HPL1-1 
V2017-12-13HPL1-0 
V2018-04-18BPL2-0 
SENASTE BORTAMATCHER
O1989-02-18BFA1-1 
F2015-12-12BPL1-2 
V2016-08-14BPL3-1 
V2018-04-18BPL2-0 

Domare: Paul Tierney

Assisterande: Hatzidakis, Cann, fjärdedomare: Friend.
 M
PL 2018/19:414001
PL 2017/18:1638001
PL totalt:3597112
Snitt (2016-18): 2,60,000,000,10
Alla domare 2017/18: 3,10,050,060,15
 MVOF
Dömt United:2101
Dömt Bournemouth:13832