Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Lingard och Alexis är spelklara; Toppmatch för damerna

Fredag, dagen före match för herrarna och två dagar före damerna går ut på plan för sin hittills största utmaning i ligan. Utöver att prata om detta kan vi också meddela att Anthony Martial blivit vald till månadens spelare i Manchester United samt att säkerheten på Old Trafford ses över.

Mourinhos presskonferens

Det var faktiskt en relativt glad José Mourinho som till och med skämtade om läckor med pressen under presskonferensen. Han pratade så klart en del med sin vanliga buttra min också, bland annat om det svåra spelschemat. Men han var tydlig med att han tror att laget kommer vara i en bättre position i december/januari, samt att stämningen är väldigt positiv.

… om sin friande dom

Som vi skrev igår friades José Mourinho från anklagelsen om att ha sagt några mindre väl valda ord in i kameran efter matchen mot Newcastle. Första frågan handlade om just detta.

Är du positivt överraskad över att ha blivit friad, kom det som en överraskning? “Anledningen till att jag bad klubben och juristerna att överklaga var att jag var 100 % [säker] på att jag inte var skyldig till detta. Men man vet aldrig hur det hanteras. Ja, jag är glad, men jag vet att jag måste respektera processen och jag måste vänta på vad som kommer hända härnäst. Men jag överklagar bara om jag vet att jag inte är skyldig, jag överklagar inte för att spilla min eller andras tid.”

FA verkar, igen som vi skrev igår, väldigt förvånade över den friande domen och sägs fundera på att överklaga.

… om en bättre position i december/januari

I programbladet till förra matchen skrev Mourinho tydligen att han förväntar sig att laget skall vara på en bättre position i december/januari än nu.

Var tror du laget kommer vara då? Jag tror att vi kommer vara i en bättre position. Jag säger alltid att man spelar 19 matcher hemma och 19 matcher borta, och det spelar ingen roll när. Men i verkligheten spelar det roll när matcherna kommer, ibland påverkar de stunden. Vi hade dubbla bortamatcher, Burnley och Watford, nu har vi dubbla borta matcher igen, Bournemouth och Manchester City. Vi kommer ha Juventus borta före City, vi kommer ha Valencia borta före Liverpool. I den här delen av säsongen spelar vi borta mot vad man kan påstå är de tre största kandidaterna till titeln; Liverpool, Chelsea och Manchester City. Så kalendern var inte snäll mot oss. Men jag tror att i slutet december, som är slutet av första halvan av ligan, så kommer vi inte vara i den position vi är nu, vi kommer vara i en bättre position.”

Han fick också en fråga om United behöver “mer” för att kunna utmana för att kunna utmana om de platser de vill nå. “Mer” får antas mena “nyförvärv” i det här läget. Här svarade Mourinho om att United borde fått bättre resultat i matcher som redan spelats, att United förtjänat det. Vilket man väl kan argumentera om.

Han sa dock också att laget måste fokusera på de styrkor de har nu och fortsätta kämpa för att nå fram. Inget gnäll utan bara ett faktiskt statement från Mourinho

… om Lukaku

Efter detta kom delen där Mourinho hade lite roligt med Samuel Luckhurst från Manchester Evening News. Luckhurst anses generellt vara en person med dålig insyn i United, men försöker ändå alltid gissa sig till vad som händer i klubben.

Kommer Romelu Lukaku spela imorgon? “Fråga honom. Fråga Samuel [Luckhurst]. Han vet, han vet.”

Luckhurst: “Nej, jag vet inte än.”

Mourinho: “Nej? Inte än?”

Luckhurst: “Kanske senare ikväll…”

Allt ovan sagt med skratt från Mourinho och journalisterna, möjligen något obekväma skratt från Luckhurst.

Mourinho fick sedan från en annan journalist om han ville föregå Luckhurst, men svaret på det var ett lättsamt “Nej, nej, nej” . Så, vi vet helt enkelt inte.

… om de skadade spelarna

Valencia: Inte spelklar.

Fellaini: Inte spelklar.

Dalot: Inte spelklar.

Gällande Jesse Lingard och Alexis Sanchez så skall de dock vara tillbaka i mer eller mindre full form. Båda satt på bänken förra helgen, och Lingard fick hoppa in i den 94 minuten. Så här sa Mourinho om dem idag: “Jesse och Alexis är i en mycket bättre position än förra veckan, för förra veckan fick de göra en rejäl ansträngning för att vara redo att hjälpa laget. Men nu är det en annan historia, Alexis och Lingard är efter en bra vecka av träning med laget redo att spela på riktigt.”

… om Bournemouth

En fråga om Mourinho är överraskad över Bournemouths fina start, något han gav ett långt svar på som vi kan korta ner till ett par ord: “Nej, ingen stor överraskning för mig.”

… om läget i laget

Presskonferensen avslutades med prat om att det är en viktig vecka som kommer, med bortamatcher mot Juventus och Manchester City

Hur skulle du säga att stämningen och självförtroendet i laget är? “Stämningen är bra. Du vet, våra senaste veckor var positiva. Säg andra halvleken mot Newcastle, sen matchen mot Chelsea, mot Juventus var det svårt och laget kämpade hårt och förutom resultatet var det ingen negativ insats och sedan en positiv, till och med stundtals mycket positiv match mot Everton. Så stämningen är positiv, vi mår bra.”

Trots luckan nu, tror du United fortfarande är med i titelracet? När man ligger utanför topp fyra tycker jag inte man skall prata om titelrace. Jag tycker att när man är topp fyra, vilket jag tror att vi kommer vara, då när man är där kan man titta uppåt, se distansen, kolla på matcherna och kalender och titta på situationen som den är med skador, avstängningar och form och sen kan man känna det. Men nu ligger vi utanför topp fyra, så jag tycker poängen nu är att vi skall få poängen vi behöver så att vi i slutet av december ligger där jag förväntar mig, vilket är en bättre position än just nu.”

Den andra halvan av presskonferensen släpps senare ikväll, vi rapporterar om den i morgondagens matchdagsblogg.

Här ser ni den del som nu är släppts.

Toppmatch för damerna

På söndag väntar vad man kan argumentera är det första riktigt stora testet i ligan för Uniteds damlag. Tottenham kommer på besök, och United får faktiskt titta uppåt i tabellen. Londonlaget har spelat sex matcher och vunnit samtliga, med 20-4 i målskillnad. Detta att jämföra med United som spelat fem matcher, vunnit fyra och spelat en oavgjord med 23-0 i målskillnad.

Det är redan nu slutsålt på långsidorna och matchen visas dessutom live på MUTV. Detta vill ni inte missa!

Martial månadens spelare

Luke Shaw tog hem månadens spelare i United för augusti och september, för oktober vann fransmannen Anthony Martial priset, mycket välförtjänt.

Fem matcher, fyra mål och två utmärkelser var Martials facit för oktober.

Att det är just Luke Shaw och Anthony Martial som stuckit ut mest den här säsongen är ju roligt, med tanke på hur svårt de spelarna haft under Mourinho de senaste säsongerna.

Säkerhetsgranskning av Old Trafford

BBC rapporterar att Manchester United har inlett en granskning av säkerheten på Old Trafford. Detta på grund av att den person som tog sig in på planen i mötet mot Juventus visade sig ha med sig två leksakspistoler i sin väska. Han hade inte med sig väskan eller leksakspistolerna när han sprang in på planen, utan de skall ha hittats senare.

Det är inte första gången United ser över säkerheten. I maj 2016 sköts säsongens sista hemmamatch upp ett par dagar då man hittade vad man trodde var explosiva ämnen på Old Trafford. Det visade sig senare vara en attrapp som glömts kvar på en toalett efter en övning.

I november samma år sov två fans över på arenan inför matchen mot Arsenal. De båda skall ha gått Stadium touren (eller någon annan typ av visning av arenan) och på något sätt lyckas gömma sig kvar över natten.

Så, ja, det kan ju vara bra att kolla igenom säkerheten ett par gånger till så att incidenter som på riktigt skulle vara farliga faktiskt inte får möjlighet att hända.

Res med oss till Manchester!