Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho frias, kanske; Chong och Fosu-Mensah klär i orange; Sommaren med Ramsey

Embed from Getty Images

På lördag är det match. Idag är det nyhetssvep, som vanligt. José Mourinho är, som alla dagar och alla veckor, i ropet. Som det verkar undgår vår manager straff för sina uttalanden efter mötet med Newcastle. Dock lär FA inte ge sig riktigt lättvindigt. Från det holländska fotbollsförbundets kontor har det skickats ut landslagskallelser till Manchester och från London rapporteras det att Aaron Ramsey inte sparkar boll i Holloway nästa höst. Utöver det är Ravel Morisson kanske på väg till Jämtland.

Mourinho undgår straff, eller?

Det råder delade meningar om huruvida José Mourinho kommer att frias för att ha uttryckt några mindre väl valda ord i en tv-kamera i samband med mötet med Newcastle. Igår rapporterade Paul Hirst på The Times att Mourinho kommer att frias av en oberoende kommission. Samtidigt meddelar Simon Stone att FA blivit tagna på säng av kommissionens utslag och att man inte utesluter att man överklagar beslutet.

Manchester United å sin sida ska använt sig av Lex Jordan Henderson i sitt bemötande av anklagelserna. Henderson svor, i samband med Englands möte med Kroatien i Nations League, i riktning mot Kroatiens coach Zlatko Dalic men undgick straff av både domare och UEFA. Huruvida fallet går vidare lär, enligt TalkSport, klarna nästa vecka när det skriftliga utslaget från kommissionen kommer. FA brukar av hävd få spelare och tränare avstängda för dylika förseelser, varför det får anses sannolikt att man går vidare i ärendet.

U21 för Chong, a-landslaget för Fosu-Mensah

Tahith Chong satt, för första gången i karriären, med på seniorlagets bänk när Manchester United mötte Juventus förra veckan. Nu kommer nästa milstolpe i holländarens karriär. Det holländska U21-landslaget möter Tyskland på bortaplan den 16 november och då finns 18-åringen för första gången med. Holland slutade tvåa i sin EM-kvalgrupp bakom England men hade inte tillräckligt med poäng för att få spela fortsättningskval. Chong står noterad för totalt 38 ungdomslandskamper, av vilka sju kommit i U19-landslaget.

Tim Fosu-Mensah är tillbaka efter axelskadan och får som belöning för det en plats i Ronald Koemans bruttotrupp till Nations League-mötena med Frankrike och Tyskland den 16 respektive 19 november. På sedvanligt holländskt sätt tas en bruttotrupp ut, varpå den sedan bantas när matcherna närmar sig. Denna gång har Koeman tagit ut totalt 31 spelare. Fosu-Mensah står noterad för tre a-landskamper så här långt. Debuten skedde i augusti ifjol mot just Frankrike.

Ramsey till sommaren?

Rapporter gör gällande att Arsenal inte kommer att förlänga kontraktet med mittfältaren Aaron Ramsey. Walesarens kontrakt går ut till sommaren och Londonklubben sägs inte vara villig att möta de lönekrav som framförts under kontraktsförhandlingarna. Rapporterna från Manchester Evening News gör också gällande att United tidigare i år visats sitt intresse för 27-åringen och att man nu kan få honom gratis i sommar. Arsenal ska inte vara intresserade av en försäljning i januari då en sådan skulle försvaga laget och eventuellt stärka en konkurrent. Ramsey gör sin elfte säsong i Arsenal och står noterad för 59 mål på 341 matcher. Bäst trivs Ramsey i en roll som offensiv mittfältare, en roll som Paul Pogba stundom innehar i dagens Manchester United.

Embed from Getty Images

Morrison till Östersund?

Minns ni Ravel Morrison? Klart ni gör. Den nu 25-årige Manchestergrabben spåddes en lysande framtid som junior och debuterade i a-laget hösten 2010, dryga månaden före Paul Pogba gjorde sitt första framträdande med seniorerna. Sedan dess har karriären dalat, om vi uttrycker det milt. Morrison tillhör i dagsläget Lazio och sitter på ett kontrakt som går ut till sommaren. Nu ryktas Morrison vara på väg till Östersund. SkySports menar att den allsvenska klubben ser Morrison som en viktig värvning under vintern, inför seriestarten till våren.

Embed from Getty Images

Till minne av trippelsäsongen

Till våren har det gått prick 20 år sedan Manchester United bärgade den historiska trippeln. För att minnas säsongen 1998/99 gör United månadsvisa nedslag och nu, när oktober blivit november, har man så kommit till just oktober. Det var månaden då ligans vassaste anfallspar visade framfötterna.