Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Juventus it is

Embed from Getty Images
Men det är väl klart att man tänker att vi inte har en chans i morgon, va? Blir vi utspelade på hemmaplan så lär chansen vara minimal att United har någonting att hämta på Delle … Juventus Stadium (sunkigt namn), eller hur? Pogba-Martial-Sanchez bör väl inte var någon match för Pjanic-Ronaldo-Dybala?
Nej.
Det enda som talar för att United kan få med sig någonting från Italienresan är att vi får se det vi så ofta får se med detta portugisiska enigma vid rodret: En defensiv och cynisk masterpla á la the Old Special One. Detta kan dock bli nog så lurigt i och med att försvaret sluta försvara och DDG aldrig får hålla nollan mer, ens mot beskedliga skitlag.
Men tänk att få se Paul Pogba göra en Keane-99-Delle-Alpi-insats! Eller Martial och Rashford go all Yorke-Cole!
Nej.
Men vi kan åtminstone kräva att varenda spelare gör sig själva och klubben stolta. Oavsett hur svårt det kan vara med så många spelare som antingen är ur form, inte är bättre än så här eller passerat zenit i karriären. Springa kan dom och kontra kan dom om dom vill. Frågan är dock hur dålig första halvlek blir? Finns det ändå något liiiiitet hopp om att United kan skrälla och köra en smash-and-grab i Turin?
Nej.
Det är ändå befriande att se United utan Lukaku på topp, med en ibland alldeles annan fart och rörlighet i offensiven. Det kan vi glädja oss på så här på förhand, när belgaren är borta från matchen.
Plötsligt slog det mig att Louis van Gaal bytte ut Juan Mata mot Nick Powell i en avgörande Champions League-match. Det är ju så sjukt att allt Mourinho gör ändå känns fullt rimligt i jämförelse.