Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Vi släpper in för många mål

Tisdag, dagen före Champions League mot Juventus. Det är en morgondag som kan bli väldigt viktig för avgörandet av gruppen, även om Mourinho inte verkar tro det. Både José Mourinho och Paul Pogba har träffat pressen nu under kvällen, ni läser vad de sa här nedan.

Utöver det har vi fått reda på vem som dömer United-City på lördag, vi ser highlights från damernas vinst mot Tottenham och så har Darren Fletcher pratat lite om den unge Paul Pogba.

Mourinhos presskonferens

En tämligen avslappnad Mourinho mötte pressen och svarade på frågor på engelska och italienska. Det handlade, som brukligt är numera, inte så mycket om matchen det faktiskt är tänkt att handla om, men det är vi ju vana vid numera.

… om Lukaku

Den första frågan handlade om Lukaku, som inte rest med laget till Turin. Enkelt svar från Mourinho: ”Skadad, skadad för imorgon och vi vet inte om söndag.”

… om sina tre fingrar mot Juventus publik sist

Sedan ville en italiensk journalist fråga om att Mourinho höll upp tre fingrar mot Juventus publik senast. Mourinhos svar på det var att det var en schysst match med bra uppförande från både United och Juventus under hela matchen, men att Juventus supportrar på slutet inte betedde sig okej och att han då visade sina tre fingrar. Han underströk dock att det inte finns några hard feelings mot någon i Juventus.

Efter en fråga om han hade några tankar om den potentiellt kommande stormen kring Manchester Citys påstådda fusk, som han sa att han har men att han behåller för sig själv, gick frågorna vidare till United och laget.

… om de dåliga starterna

På frågan om han lyckats lösa anledningen till varför laget inlett många matcher dåligt de senaste svarade Mourinho nej. ”Nej. Vi jobbar varje dag och försöker, men verkligheten är att normalt startar vi inte matcher bra. Men om vi inte startar bra men slutar bra är det okej, det är till och med roligt för fansen. Men fotboll är 90 minuter och, speciellt när din motståndare är stark, om du ger 45 minuters fördel, eller ens 20 eller 10, då har du ett berg att bestiga. Det som är bra är att den senaste tiden, förutom Juventusmatchen, var vi starka nog att bestiga berget och ändra resultat och vinna matcher i andra halvlekar och sista minuter. Men eftersom jag tror att vi pratar om morgondagens match, när man spelar mot ett superlag och ger fördel så är det väldigt svårt att bestiga berget då.”

Embed from Getty Images

… om offensiva ändringar

Du sa i helgen att du vill göra United mer offensivt än senaste säsongen, är det för fansens skull eller är det för att du inte tror att det går att vinna titlar genom att spela defensivt? ”Å jo det är det. Det är det. Du har många exempel på lag som gör det. Du har många, många, många exempel. Jag tycker bara att det är sättet att utveckla laget i den riktning vi vill försöka gå. Och jag ser att i många matcher visar vi att vår att vår defensiva, jag vill inte säga defensiv organisation för vi jobbar mycket på det, och jag är tämligen säker på att jag inte kan organisera mina lags defensiv, för du säger precis tvärtom. Men verkligheten är att vi släpper in för många mål, och sättet vi släpper in dem visar att vi har våra svagheter. Svagheter man ibland kan dölja, ibland kan man inte göra det. Men igen, jag tycker det är en stor match imorgon, bra motståndare som är superfavoriter att vinna tävlingen och jag tycker på presskonferensen att vi pratar för lite om matchen och mer på generaliteter. Så jag tycker vi skall fokusera lite mer på imorgon.”

… om han ser detta som en potentiell vändpunkt på säsongen

Ser du dessa två stora matcher som en potentiell vändpunkt om ni kan få två positiva resultat? ”Nej, inte alls. Morgondagens match är stor nog för att inte tänka på vad som kommer näst. Den är stor nog så att vi bara skall tänka på den. Det är inte en avgörande match för oss. Jag tycker, oberoende av resultatet [imorgon] att våra nästa två matcher mot Young Boys och Valencia de som kommer definiera kvalificeringen av andraplatsen [i gruppen] eller att gå till Europa League. Så jag tycker att imorgon vill vi så klart vinna, så klart vill vi tävla, så klart är den inte förlorad. Vi måste spela, vi vill spela, vi vill det väldigt mycket. Jag tycker den bästa erfarenheten för lag är att spela mot lag som är i toppen, och vi har den möjligheten imorgon. Men sett till Champions League spelar det ingen roll vad som händer här, det spelar ingen roll vad som händer i Valencia, även om Valencia vinner och vi förlorar och vi hamnar en poäng bakom dem så är det två matcher kvar att spela och vi kan fortfarande gå vidare. Så vi kommer kämpa för att gå vidare till sista matchen är spelad. Det här är en så stor match att jag inte ens vill tänka på vad som kommer efter. Okej, det är Man City, men det kunde vara Crystal Palace eller vad som. Det spelar ingen roll, vi fokuserar på imorgon.”

… om en potentiell superliga

Matcher mellan United och Juventus skulle kunna bli vanligare om det blir en europeisk superliga som det pratas om. Är det något du skulle vara positiv till? ”Jag är inte intresserad av det.”, sa Mourinho med en likgiltig min.

… om Pogba

En italiensk journalist frågade om hans relation med Paul Pogba som enligt engelska medier varit sisådär. ”Det är en sak vad pressen skriver, en annan sak är vad Pogba säger.”

Och en annan sak är vad du säger…

”Och så klart en annan sak vad jag säger. Pressen sa att jag har ett fruktansvärt förhållande till Paul för ett tag sedan. Vi har en bra manager-spelare-relation, men i det här fallet skulle jag kalla det för ett bra förhållande.”

Översättningen här är något oklar, då tolken var lite oklar.

Med detta avslutades Mourinhos del av presskonferensen med att Mourinho resandes frågade om ingen ville veta laget. Möjligen vill Mourinho få prata mer om matcherna på framtida presskonferenser.

Pogbas presskonferens

Efter Mourinho var det dags för Paul Pogba att möta pressen. Inför Champions League väljs en spelare ut som skall göra en presskonferens, lämpligt nog blev det Paul Pogba den här gången.

… om tiden sen han kom tillbaka till United

Hur skulle du summera din tid sedan du kom tillbaka till United, har det gått bra eller inte? ”Ja jag tycker det har gått bra för att vara ärlig. Första säsongen vann vi tre titlar, vi vann Europa League som var huvudmålet och kom tillbaka till Champions League. Andra året kom vi tvåa men vi vann inga titlar, vi kom till final i FA-cupen. Personligen känner jag att det har varit okej, det har varit bra för mig och för laget. Vi är Manchester United och så klart förväntar vi oss alltid mer och bättre, men vi är på väg. Vi kan alltid göra bättre, men jag är ändå nöjd med min insats och vad vi nått på två år.”

… om vad som ändrats den senaste tiden

Vad har förändrats den senaste tiden, alla pratar om vad som hände mot Newcastle? Var det managern som sa något, var det kollektivt, var det ditt sätt att spela? Det känns som en roligare plats att vara på nu än tidigare under säsongen. ”Jag tror det kom från alla, vi började inse att vi är Manchester United och vi måste spela. Före det var det riktigt dåligt, jag tror vi saknade självförtroende på planen. Jag tror vi kanske inte gav tillräckligt eller något sånt.

”Men efter den matchen åkte vi iväg på landslagssamling och kom tillbaka och spelade väldigt bra, med en bra insats mot Chelsea och hela laget spelade tillsammans. Jag tror det ändrades, vi började spela ihop och när man gör det är det enklare.”

… om hans relation med Mourinho

Det har skrivits mycket om din relation med Mourinho, och han sa till dig att du inte skulle vara involverad som kapten för ett par veckor sedan. Hur har det påverkat dig? ”För mig har det påverkat mig. Jag spelar fortfarande och jag är väldigt glad att spela. Managern är den som väljer vem som skall vara kapten, och jag var den andra efter Valencia. Och om han tar bort det ändrar det inget för mig. Jag vill bara spela och prestera. Det är mitt jobb, att göra mitt bästa för mitt lag och för alla, för fansen och klubben. Så det påverkade mig inte, inget ändrades riktigt.”

… om att potentiellt ha gått ner i klubbstorlek

Mourinho har pratat om att United har en väg att gå för att nå upp till Juventus och att de är favoriter, känns det konstigt att ha lämnat en klubb som är i toppen för en klubb som är lägre än den du är i nu? ”Att välja att gå tillbaka till Manchester United var mitt val. Juventus spelade Champions League och Manchester Europa League, så jag visste att jag inte skulle spela Champions League, och jag var väldigt glad, jag hade gjort mitt val och ångrar inget alls. Jag vet att Manchester de senaste åren inte har varit på topp, men jag kom tillbaka för att hjälpa laget att ta sig tillbaka till toppen. Så vi är på väg, många spelare kom och vi har många mål. Så, för mig nej. Det är inte konstigt. Det är ett val och jag ångrar det inte alls, jag är väldigt glad att komma tillbaka till Manchester United för att spela och bära tröjan och jag är säker på att vi kommer tillbaka till de bästa.”

Det är din tredje säsong tillbaka, du har vunnit VM under den tiden. Hur känns det att ni inte utmanar om Champions League och Premier League och kan du se det ändras? ”Nej, så klart vill vi vinna titlar. Men som jag sa, första året vann vi tre titlar, vi vann Europa League som var huvudmålet som jag sa förut. Detta är den tredje [säsongen], det är inte den vi inlett bäst men den är inte över. Så vi får se när den är över.”

Detta var det sista med Pogba, mer kommer imorgon under matchuppladdningen.

Domare mot Manchester City

Vi har idag fått reda på vilka som dömer United-City på söndag. Detta är teamet.

Huvuddomare: Anthony Taylor
Assisterande domare:
 Gary Beswick och Adam Nunn
Fjärdedomare:
 Craig Pawson

Det är 25 gången Taylor dömer United, United har 18 segrar, en oavgjord och fem förluster på de 24 första. Senast var för precis en månad sedan idag, i den fina vändningen mot Newcastle.

Sammandrag från damerna

Manchester Uniteds damer fortsatte sin fina start genom att vinna hemma mot serieledande Tottenham i söndags. Det enda negativa var väl egentligen att nollan för insläppta mål i ligan sprack, men 4-1 var ändå en stabil seger. Matchrapport från matchen hittar ni här och i länken hittar ni highlights från matchen.

Fletcher pratar den unge Pogba

Darren Fletcher satt med i Sky Sports studio i samband med Huddersfields seger mot Fulham igår kväll, och samtalsämnet Paul Pogba kom upp.

Fletcher hade en roll som reservlagstränare mitt under sin spelarkarriär, när han hade som störst problem med sin kroniska sjukdom, och då tränade han bland annat Pogba, Jesse Lingard och Ravel Morrisson. På Sky pratade Fletcher om Blackburn-matchen på nyårsafton 2011, som sägs vara anledningen till att Pogba (läs: Raiola) valde att lämna United sommaren 2012 efter att kontraktet gått ut, och att det inte var förvånande för honom eller ledarstaben i reservlaget att Pogba inte fick spela central mittfältare då trots att i princip alla centrala mittfältare saknades. Anledningen var enkel, Pogba saknade disciplin nog för att spela central mittfältare i reservlaget där han oftast sattes i en offensivare roll, att han då skulle få spela central mittfältare i en A-lagsmatch var i princip uteslutet.

Läs mer om vad Fletcher sa här.