Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Det kunde ha varit värre

Embed from Getty Images
Nej, det gick inte att göra som mot Juventus. Det gick inte att åka till Etihad och köra en smash and grab och ta spårvagnen hem med tre poäng. Och i ärlighetens namn var det – lite nerv till trots – aldrig riktigt nära.
Vi visste om klasskillnaden på förhand och vi vet om den i efterhand.
Och 1-3 känns mer som, ”jaha, det kunde ha varit värre”.
Alltid något:

 • Martial fortsätter att göra mål. Så där slår man straffar.
 • Lukaku fick komma in och fixa en straff nästan omedelbart. Kanske kan gjuta lite mod i belgaren, som upplevt ett par bedrövliga månader i United på sistone. Hans målform behövs verkligen om United ska klättra i tabellen.
 • Efter en chockartad inledning lyckades United i och med sin reducering väcka liv i matchen och city blev lite försiktigare. Där ser man – precis som vi såg i Turin – vad ett mål från ingenstans kan betyda för en matchbild. Nu utnyttjades inte detta särskilt väl, det skapades inga heta chanser, men det visade än en gång att även serieledare darrar när man agerar aggressivt mot dem som United till slut gjorde.

Wow:

 • Den där inledningen, alltså … När Silva satte 1-0 efter 11 minuters spel hade Manchester Uniteds spelare totalt sett slagit 5 passningar till varandra. 5! Nu förändrades ju detta ju längre matchen led (de slog lite fler passningar till varandra) men det är en häpnadsväckande statistik. Helt bisarrt, egentligen.
 • Markeringen i samband med Gündogans avgörande 3-1… Man ser tydligt att Lindelöf lämnar över tysken till Matic, som i sin tur lämnar över Gündogan till De Gea. Hur kan det komma sig att det blir så? Gör Lindelöf fel som inte plockar upp honom eller fel som lämnar över honom till en lagkamrat som struntar i ”order”? Oavsett vilket så blev slutresultatet fel.
 • Ander Herreras första halvlek måste ha varit hans blekaste i Unitedkarriären. Oj, vad spanjoren kom in fel i matchen och fortsatte komma in fel. Bolltapp på bolltapp som ledde till omställningar.

Frågor:

 • Mourinho sa vid upprepade tillfällen efter matchen att Fellaini inte var redo för 90 minuter och inte borde ha spelat 90 minuter men var ”tvungen” att spela 90 minuter eftersom Pogba inte fanns tillgänglig. Så Fellaini slåss alltså med Pogba om en plats i startelvan? Finns det ingen Fred eller Pereira att tillgå? Jag förstår inte. Lika lite som jag förstår varför han envisas med Matic.
 • Lämnade alltså Fernandinho planen utan ett enda gult kort?! Han kunde ha lämnat den med en handfull. Oförskämt dåligt av Anthony Taylor.

Sist:

 • United är fortfarande kvar på åttonde plats i tabellen efter säsongens fjärde förlust. Men det är bara sju poäng upp till en Champions League-plats, vilket lär hålla Glazers belåtna.
 • Landslagsuppehållet kanske kommer lägligt denna gång så spelarna får slicka såren efter detta. Sen är det bara att gå på det igen, med Palace hemma. Då hoppas vi på islossning och kanske fem-sex hemmamål. Det känns som att det är på tiden.
 • United gjorde ingen usel insats, inte på något sätt. Men klasskillnaden är så pass stor överlag mellan dessa lag att city hade behövt underprestera och United överprestera för att det skulle blivit någon poäng hem till Old Trafford.