Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Darmian kvar; Kovar och Levitt kvalade; Avram i Riyad; Rooney dansar ut

 

Embed from Getty Images

Vi skriver torsdagen den 15 november i kalendern och vi är egentligen inte ens inne i matchandet än under detta vårt landslagsuppehåll. Ikväll spelar Wayne Rooney sin allra sista landskamp för England. Han gör det på Wembley mot USA i vad som också är en insamling till förmån för sjuka barn. Uniteds ungdomsspelare Matej Kovar och Dylan Levitt spelade U19 EM-kval igår med blandat resultat, Avram Glazer har siktats i Saudiarabien och ett bekant namn tar över Fulham. Ungefär så?

 Mourinho vill ha kvar Darmian

Igår nämnde vi att Matteo Darmian hör till den skara spelare vars kontrakt löper ut i sommar. Idag snappar Daily Star upp samma tråd och rapporterar att italienaren hör till de som Manchester United och José Mourinho ska vilja utnyttja den berömda kontraktsklausulen med. Klausulen innebär att klubben kan förlänga kontraktet med 12 månader och därmed köpa sig lite tid då det gäller att hitta ersättande spelare. Det kan också ses som ett drag för att inte gå lottlösa den dagen spelaren väl lämnar klubben. I fallet Darmian kan det mycket väl handla om det senare, att United ser ett antal miljoner pund framför sig den dagen Darmian väl packar ihop. Juventus har nämnts som en potentiell adress för ytterbacken och många ställde sig frågande till varför han inte lämnade redan i somras. United har dock haft problem på ytterbackspositionerna och då framför allt den högra. Antonio Valencia håller inte längre medan Diogo Dalot går skadad. Alternativet hittills i år har hetat Ashley Young. Matteo Darmian har trots allt bara spelat 90 minuter ligafotboll i år, mot Leicester i premiären.

Embed from Getty Images

Kovar vann, Levitt förlorade

Inga seniorlandskamper av större värde spelades under gårdagskvällen. Däremot var två av Manchester Uniteds juniorer i elden i kvalet till U19-EM. Reserv- och juniorlagsmålvakten Matej Kovar fick förtroendet när Tjeckien mötte Luxemburg i den första av tre kvalmatcher på hemmaplan. Det blev uddamålsseger, 2-1, efter att Kovar fått kröka rygg i den 16:e minuten. Tjeckien möter Makedonien på lördag och spelar en förmodad gruppfinal mot Kroatien på tisdag. De två bästa lagen går som brukligt vidare till den så kallade elitrundan.

Sämre gick det för Dylan Levitt. Juniorlagets mittfältare fanns med i det walesiska lag som mötte Skottland på hemmaplan igår. Gästerna fick ge sig med 2-1 efter 0-0 i paus. Levitt, som fyller 18 år på lördag, fick 90 minuter av förbundskapten Paul Bodin. Matchen får ha ansetts vara något av en nyckelmatch då även Sverige, som förväntat, slog San Marino igår. Wales möter Sverige på lördag och San Marino på tisdag.

Embed from Getty Images

Saudiarabienspåret lever

För snart en månad sedan, den 20 oktober, rapporterade Micke om det påstådda saudiska intresset för Manchester United. Igår rapporterade Miguel Delaney, till vardags på Independent, att Avram Glazer åter besökt Saudiarabien. Delaney hänvisar till ett twitterkonto där Glazer syns tillsammans med en man vid namn Moh. Abosak i Riyadh. Daily Mail å sin sida har snappat upp samma tweet, men tillägger att Glazer är på plats i den saudiarabiska huvudstaden för att delta i MISK Global forum, en två dagar lång konferens som ska föra samman unga tänkare och ledare. Glazer måste då falla in i kategorin ledare. Malcolm Glazers son är 58 år och knappast att betrakta som särdeles ung längre. Vi ska förstås inte dra de allra största växlarna av en enskild tweet, men mot bakgrund av att det ryktats om en affär mellan familjen Glazer och den saudiarabiska kungafamiljen redan tidigare är det förstås värt att notera.

Ranieri är tillbaka

Vi noterar att Premier League-säsongens första managerbyte ägt rum. Fulham, som underpresterat å det grövsta under hösten, gjorde sig igår av Slavisa Jokanovic. Samtidigt gjorde man också klart med förre Leicestertränaren Claudio Ranieri. Italienaren har varit arbetslös sedan han lämnade franska Nantes efter en säsong i våras. Tim Fosu-Mensah, som fått sparsamt med speltid efter sin axelskada, får nu göra sitt bästa för att visa Ranieri att han är värd en plats i startelvan. Vi får annars gå tillbaka till säsongen 2014/15 för att hitta ett så sent första managerbyte som detta. Då, den 27 december 2014, fick Neil Warnock lämna Crystal Palace.

Rooney dansar i afton

Ikväll, klockan 21.00, gör Wayne Rooney sin allra sista landskamp för England. Manchester Uniteds meste målskytt genom tiderna är som bekant också Englands meste målskytt och kvällens möte med USA på Wembley blir den forne landslagskaptenens hyllningsmatch. Matchen fungerar också som insamling till förmån för sjuka barn genom Wayne Rooney Foundation. För de som vill se ”Roo” in action ikväll är det CMores stream som gäller.

Landslagsprogrammet:

Torsdag 15 november:

 • 14.00: Belgien U18 – Irland U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Ramazani]
 • 18.30: Italien U21 – England U21 (träningsmatch) [Henderson]
 • 20.45: Belgien – Island (Nations League) [Lukaku]
 • 20.45: Kroatien – Spanien (Nations League) [De Gea]
 • 21.00: England – USA (träningsmatch) [Lingard, Rashford, Shaw]
 • England U18 – Nederländerna U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Greenwood]
 • Italien U20 – Tyskland U20 (U20 Elite League) [Ercolani]

Fredag 16 november:

 • 02.30: Peru – Ecuador (träningsmatch) [Valencia]
 • 18.00: Polen U21 – Portugal U21 (EM-kval) [J Pereira]
 • 20.00: Tyskland U21 – Nederländerna U21 (träningsmatch) [Chong]

Lördag 17 november:

 • 01.00: Argentina – Mexiko (träningsmatch) [Romero]
 • 01.15: Chile – Costa Rica (träningsmatch) [Sánchez]
 • 15.00: Serbien – Montenegro (Nations League) [Matic]
 • 18.00: Turkiet – Sverige (Nations League) [Lindelöf]
 • 18.00: Belgien U18 – Nederländerna U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Ramazani]
 • 20.45: Albanien – Skottland (Nations League) [McTominay]
 • England U18 – Irland U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Greenwood]
 • Tjeckien U19 – Makedonien U19 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Kovar]
 • Wales U19 – Sverige U19 (EM-kval, spelas i Wales) [Levitt]

Söndag 18 november:

 • 15.00: England – Kroatien (Nations League) [Lingard, Rashford, Shaw]
 • 18.00: Guinea – Elfenbenskusten (kval till afrikanska mästerskapen) [Bailly]
 • 20.45: Schweiz – Belgien (Nations League) [Lukaku]
 • 20.45: Spanien – Bosnien-Hercegovina (träningsmatch) [De Gea]

Måndag 19 november:

 • 17.00: Belgien U18 – England U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Ramazani mot Greenwood]

Tisdag 20 november:

 • 18.00: Portugal U21 – Polen U21 (EM-kval) [J Pereira]
 • 18.00: Danmark U21 – England U21 (träningsmatch) [Henderson]
 • 20.45: Serbien – Litauen (Nations League) [Matic]
 • 20.45: Skottland – Israel (Nations League) [McTominay]
 • 20.45: Sverige – Ryssland (Nations League) [Lindelöf]
 • Nederländerna U20 – Italien U20 (U20 Elite League) [Ercolani]
 • Tjeckien U19 – Kroatien U19 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Kovar]
 • Wales U19 – San Marino U19 (EM-kval, spelas i Wales) [Levitt]

Onsdag 21 november:

 • 01.00: Argentina – Mexiko (träningsmatch) [Romero]
 • 01.15: Chile – Honduras (träningsmatch) [Sánchez]
 • 02.00: Panama – Ecuador (träningsmatch) [Valencia]