Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Ett fruktansvärt resultat för oss, ett fantastiskt för Chelsea

Embed from Getty Images

En förmodad förlust blev igår en förmodad seger för att så sluta i oavgjort när Manchester United gästade Chelsea på Stamford Bridge. Chelsea gjorde matchens första mål, United vände genom dubbla mål av Anthony Martial och sedan kvitterade Chelsea på tilläggstid.

Det resultatet sved. Jag såg inte kvitteringen komma. När vi väl hade vänt på steken tyckte jag att vi hade full kontroll. Chelsea var uddlösa.

Men vi slappnade av.

Jag tycker att matchen borde ha varit avblåst. Sex minuters tillägg var minst en minut för mycket. Mourinho sa efter matchen att han förespråkar effektiv speltid. Det är sällan jag är överens med vår manager men i det är fallet är jag det. Godtyckligheten gällande en fotbollsmatchs längd är för mig ett av sportens största problem. Det är dessutom ett problem som med ganska enkla medel kan lösas, åtminstone i elitfotbollen.

Det ursäktar dock inte vårt tama agerande då vi bjöd på kvitteringen. Young, framför allt, och Smalling är svaga på första bollen. Pogba och Matic markerar varsin tom yta. Herrera blundar när Pedro löper in i målområdet. Lindelöf och Shaw är för långsamma i tanken och därför tvåa på returerna. Dessförinnan har Lukaku bestämt sig för att situationen är över och lunkar därifrån.

Snackisar efter Chelsea – Manchester United 2-2

Första målet får Paul Pogba givetvis ta på sig. Tillsammans med José Mourinho. Pogba ska förstås sköta markeringen bättre men det är Mourinho som bestämmer att Pogba ska markera Rüdiger. Vi har gång på gång sett att Pogba inte kan markera på fasta situationer. Således bör han inte ha den uppgiften.

Annars var Chelsea ganska tama framåt. Vi var inte mycket bättre. Kvitteringen uppstår från ingenting. Pogba – som enligt mig var överlägsen i andra halvlek – vinner boll. Till slut slår Anthony Martial till.

Snart Martial igen. Den gången med Juan Mata som organisatör. Då var jag säker på seger.

Men nej. Bara oavgjort.

Det var förmodligen rättvist. Men det suger.

Spelarbetyg: Chelsea – Manchester United 2-2

Laget kan när det vill tänkte jag säga. Så är det givetvis inte. Det är befängt att tro att spelarna nöjer sig med den prestation som vi ofta får se.

Hur som helst kan konstateras att det är extremt långt mellan lagets högstanivå och lagets lägstanivå. En faktor tror jag är att våra managers sedan Fergie har begränsat spelarnas möjligheter att uttrycka sig offensivt. Det är säkerhet först, risk bara i nödfall. (Ja, eller sedan Moyes egentligen, Moyes var ju bara inkompetent.)

Igår tycker jag igen att Nemanja Matic och Romelu Lukaku svek. Extra problematiskt då det är managers gubbar. Matic är bara långsam. Ge upp, låt nästa spelare (Andreas Pereira) försöka. Lukaku har jag större hopp för. Han är bra (men i usel form i United). Dock inte så bra att han ska spela 90 minuter i varenda match.

Under Mourinho är det bara David de Gea, Matic och Lukaku som aldrig har petats. Ska du ha den statusen i Manchester United ska du vara bäst i världen. De Gea är det. Lukaku är det inte. Problemet är att Mourinho har bestämt sig för att en stor och stark anfallare är den enda vägen framåt. Då har vi bara Lukaku som alternativ.

Beundransvärt och surt

Mourinhos presskonferens

José Mourinho diskuterade matchen på en presskonferens.

”Jag tycker att det var en fantastisk match med ett fantastiskt resultat för Chelsea och ett fruktansvärt resultat för oss.

”För när du är det bästa laget vill du vinna. Om någon före matchen hade sagt att jag åker till Stamford Bridge och tar en poäng säger du att det är okej, det är bra.

”Men vi hade så stor kontroll, vi var det bästa laget i andra halvlek och jag tycker att vi verkligen förtjänade att vinna matchen.”

Om tilläggstiden: ”Jag är [överraskad] för att det är en sak som alltid beror på domarens kriterium. Ibland förstår du inte varför det bara är två minuter, andra gånger förstår du inte varför det är sex eller sju minuter. Jag försvarar den riktiga tiden. Stoppa klockan och vi får rättvisa.”

Kontroll: Mourinho var nöjd med väldigt mycket i Uniteds spel. Han gillade hur laget kontrollerade Chelsea men noterar att de båda baklängesmålen uppstår från fasta situationer.

Om försvarsspel på fasta situationer: ”Vi jobbar på planen, vi jobbar på analysen. Vi försvarar oss mixat. Några spelare har en zon, några spelare har en motståndare. Alla spelare vet zonen, mannen.”

Om Pogbas markeringsmiss: Mourinho säger att han inte vill fokusera på individuella misstag. ”Mitt mittfält var väldigt bra, Paul var bra, Matic var bra, Mata var bra.” Anthony Martial och Marcus Rashford fick också beröm.

Kvitteringsbråk

Ingen som läser detta kan väl ha missat det bråk som uppstod efter Chelseas kvittering. Det var Chelseas assisterande tränare Marco Ianni som hånade Unitedbänken. Oacceptabelt tyckte José Mourinho och började jaga Ianni. Managern stoppades raskt av vakter och efter lite stök lugnade det hela ner sig.

Embed from Getty Images

I ett beteende som inte lämpar sig för en Chelseamanager tog Maurizio Sarri på sig hela ansvaret. Han bad Mourinho om ursäkt och skickade sedan Ianni till Mourinho för att göra detsamma. Sympatiskt och korrekt av Sarri. Sympatiskt och korrekt agerande är givetvis oacceptabelt för Chelseamanager.

Mourinho godtog ursäkten. Rätt av Mourinho att bli arg, rätt av Mourinho att acceptera ursäkten.

Martial bäst

Anthony Martial röstades fram som Uniteds bästa spelare.

Spelarreaktioner

Blandade reaktioner från Uniteds spelare.

I andra nyheter

Vår kommande motståndare Juventus fick nöja sig med oavgjort i hemmamatchen mot Genoa. Italienarnas första icke-seger den här säsongen. ”I andra halvlek tänkte vi på Manchester United och vi somnade,” var tränare Massimiliano Allegris förklaring.

Annars handlar det mest om Saudiarabien. Mirror påstår att Mohammad bin Salman ”förbereder ett sensationellt fyra miljoner pund-bud för att köpa Manchester United”.

Samtidigt meddelas att Uniteds delägare Avram Glazer har lämnat återbud till ett investeringsforum i Saudiarabien nästa vecka.

Jag tänker att han inte hade gjort så om en försäljning faktiskt hade varit aktuell. Men vad vet väl jag om hur mångmiljardaffärer går till.

Hur som helst lär ryktena om att Saudiarabien ska köpa United fortlöpa. Gustav tog ställning mot Saudiarabien i veckan och jag är enig. Glazers har varit horribla ägare för United men, som Daniel Harris så elegant uttrycker det, att sälja till Saudiarabien skulle vara deras mest avskyvärda brott hittills.

https://twitter.com/DanielHarris/status/1053928464691159040