Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United anno 2018 sammanfattat på 90 minuter

Embed from Getty Images
Om man skulle sammanfatta José Mourinhos Manchester United med en enda match skulle det här vara den perfekta.
0-0 hemma mot Crystal Palace efter 90 minuter där det mesta som visar vad som detta United handlar om fanns att bevittna.
Känslan nu är att en topp 4-placering är låååångt borta, vilket kanske är någon slags väckarklocka för Glazers och Woodward att agera. Helst med att säga upp sig själva, förstås. Men det lär knappast hända, så det som återstår är att se ännu ett försök att bygga upp Manchester United igen. För så här kan vi inte ha det så värst mycket längre.
Bra nog:

 • Det blev trots allt en efterlängtad nolla för David De Gea. Det har inte hört till vanligheterna under hösten 2018. Passande nog i spanjorens 250:e PL-match för United.
 • Matchens första fem minuter. Lite intensitet som kunde ha lovat gott om en inte var en cyniker, som jag.
 • Victor Nilsson Lindelöf är inne i en bra streak. Guldbollen, dominant i landslaget och numera given i Uniteds centrala försvar. Mot Palace var han återigen en av lagets bästa spelare. Kanske till och med den bästa.

Illa:

 • HUR kan detta Manchester United ens föreställa sig att inte ens dominera och attackera i våg efter våg mot ett av ligans allra sämsta lag? Hur kan det dröja 30 minuter mellan varje avslut på mål?
 • Hur kan ett lag med spelare som Sanchez, Rashford, Lukaku och Martial lyckas skapa så oerhört lite utan matchens slutskede?
 • Paul Pogba blir alltså utbytt. I en hemmamatch mot Crystal Palace. För att han är för dålig. Det ska ju inte hända. Det som ska hända är att Roy Hodgson byter ut mittfältare och backar som förvandlats till rundningsmärken av fransosen i stället.

 
Hemskt:

 • Jag känner mig som en tjatig jävel när jag återkommer till samma tema vecka ut och vecka in, men vad är egentligen Manchester Uniteds offensiva taktik? Vad vill Mourinho att hans spelare ska göra? Passa lite i sidled, ställa om med två-tre spelare i kontringar, ta det lugnt och vända hem och hoppas att någon ska bryta mönstret? Jag förstår fortfarande ingenting av den grundläggande delen när United har bollen i sin ägo. Det var knappast ett undantag, det vi fick se mot Palace.
 • Herregud, Romelu Lukaku har alltså inte gjort mål på Old Trafford sedan i mars! Och han är ensam anfallare i Manchester United!? Det är egentligen svårt att föreställa sig. Mot Palace hade en boll i mål, i offside, och ett avslut som med lite mer hårdhet i nicken hade suttit bakom Hennessey. Men faktum kvarstår: Belgaren har 11 raka matcher i United utan att göra mål. Det är galet.
 • När ett lag av Uniteds kaliber startar en match med Matteo Darmian, för första gången på planen i en ligamatch sen augusti, så symboliserar det så mycket av vad som är fel med detta. Är poängen bara att sätta honom i skyltfönstret inför januarifönstret? Är det rimligt?

Sist:

 • I Sverige har vi haft Sebastian Larsson som gnälla-på-domaren-frontfigur under många år. Crystal Palace fick ganska snabbt tillbaka Englands motsvarighet i Wilfried Zaha från United. Jösses, vad grabben kräver uppmärksamhet från domaren.
 • Vi har spelat 13 matcher av säsongen, vilket är aningen mer än en tredjedel. Manchester City har redan gjort DUBBELT så många mål som United. 40-20.
 • Nåväl, det kommer alltid en match till, nu när landslagsuppehållen gjort uppehåll.