Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Lindelöf skadad; Witsel aktuell igen

Champions League är äntligen tillbaka, och dessutom på Old Trafford. Manchester United möter Young Boys och kan med en seger säkra avancemang, detta med förutsättning att Valencia tappar poäng när de möter Juventus i Turin.

José Mourinho mötte pressen under kvällen och meddelade bland annat att Victor Nilsson Lindelöf kommer missa matchen på grund av en skada och det kommer dröja ett tag tills han är tillbaka.

Presskonferens

Mourinho meddelade att ”Vigge” missar matchen på grund av en skada som han ådrog i slutet av matchen mot Crystal Palace.

”Han kommer vara borta ett tag, det är en rejäl skada. Om vi har tur kan vi få tillbaka honom lagom till den späckade julschemat där många matcher väntar och vi behöver så många spelare som möjligt.” 

”Jag vill att mitt lag ska starta matcherna starkt. Några kanske tror att jag säger till mina spelare att vi ska starta trögt men så är det inte. Jag vill att vi går för det direkt.” 

Om den negativa hemmaformen den här säsongen svarade José så där:

”Det hade varit respektlöst till arenan och fansen att säga att jag föredrar att spela på bortaplan. Jag vill alltid spela på hemmaplan. Om man känner sig mer pressad på grund av det så bör man kanske stanna hemma och se matchen på tv.” 

”Mittfältet är inte stark nog när det gäller att vinna andrabollar, och det måste vi träna på. Vi såg det tydligt sista kvarten mot Crystal Palace. De fick ytor.” 

Även Luke Shaw mötte pressen och fick bland annat svara på frågan om vad han tyckte om José Mourinhos kommentarer gällande skillnaderna på generationer och spelsättet.

”Jag tror att han försökte jämföra mellan hur det var då han var yngre kontra hur det ser ut nu. En mer generationsfråga. Vi behöver alla kriga för manager, klubben och fansen. Jag valde att skriva ett nytt kontrakt med klubben just på grund av att det kommer hända bra saker.” 

”Jag kan faktiskt inte svara på hur vi kunde vinna borta mot Juventus för att sedan kryssa hemma mot Crystal Palace. Jag kan faktiskt inte göra det.” 

Embed from Getty Images

Mer om morgondagen match: Inför: Manchester United – Young Boys

Witsel till United?

Enligt ESPN har José Mourinho och Manchester United återigen väckt intresset för Dortmunds mittfältare Axel Witsel. De skriver att José var på plats och såg Belgien möta Island i Nations League och att han tidigare haft ett intresse i att signa belgaren. ESPN menar att det kommer bli svårt att locka över honom redan efter en säsong i Dortmund men att en bra summa kan få den tyska klubben att tänka om.