Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ett fall framåt

Embed from Getty Images
Efter misären den senaste tiden var det här ett fall framåt.
Manchester United kan alltså bjuda på högt tempo, hög arbetsmoral och ibland även frejdig fotboll.
Nu är det bara att hoppas att det på något sätt går att bygga på detta.
Härligt:

 • Det har egentligen varit det mest positiva under den senaste tunga tiden: Att United ändå haft det i sig att komma tillbaka från underlägen. Så också denna gång och inte bara för 0-1 utan även från 1-2.
 • Den frisparken från Rojo som föranledde 1-1-målet var lika stilig som oväntad. Argentinaren har många strängar på sin lyra.
 • De Geas förtroendekapital bland Unitedfansen är så klart enormt så det där misstaget vid matchens första mål stör inte det. Speciellt inte när han står för det räddningar han står för efter paus.

Lovande:

 • United inledde matchen med en intensitet och press som jag inte sett på hela hösten. Den kom sedan och gick i vågor, men det som var mest lovande var ändå arbetsinsatsen. Utan Pogba och Lukaku (om det nu handlade om det?) sprang åtminstone spelarna och slet för sin lön. Det var aggressivt och högt tempo – vilket gav en fotboll som man delvis förknippar med United. Nu var kvalitén skiftande på vissa positioner, men det var ändå LIV i den.
 • Eric Bailly var tillbaka i laget och för femtioelfte gången i hans Unitedkarriär funderar man över vad grabben gör på träningsfältet för att inte få starta fler matcher? I kväll var han jätten i hemmaförsvaret.
 • Martial kan inte sluta göra mål även om Palace stoppade honom tillfälligt.

Nja:

 • Diogo Dalot har en offensiv som lovar gott, men i försvarsspelet finns det förbättringsområden. Och det ska det så klart göra, med tanke på att han dels är ung och dels helt ny i både United och Premier League. I kväll hade Kolasinac tämligen lätt att ta sig förbi portugisen, vilket skapade ett gäng lägen för Arsenal.
 • Trots allt var det gästerna som pressade för ett segermål under slutskedet av matchen och sett över 90 minuter kanske var det bättre laget. Men kanske var det hemmaspelarnas trötthet som lyste igenom?

Hemskt:

 • Det misstaget från Rojo som föranledde 1-2-målet var lika brutal som väntad. Argentinaren har många strängar på sin lyra.
 • Det här med avståndet uppåt blir ju inte mindre av bristen på vinster. Så även om kvällens match var ett klart fall framåt, kommer vi ju inte ifrån det faktum att United faktiskt bara tog en poäng och fortsätter att inte inkassera trepoängare i ligan.

Sist:

 • Det här var alltså, otroligt nog, första mötet lagen emellan sedan augusti 1986 utan att vare sig Fergie eller Wenger tränade något av lagen.