Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sicket skit

Embed from Getty Images
Så var det tillbaka till basics igen. Manchester United ställde upp med en elva bestående av uteslutande nuvarande eller tidigare landslagsspelare. Det var världsmästare, det var skyttekungar, det var 600-miljonersvärvning och så vidare och så vidare.
Det var inga kids. Ingen Garner, ingen Greenwood och det fanns inget hjärta, ingen passion. Det som fanns var dock de sedvanliga misstagen i försvarsspelet.
Det finns ingenting annat att göra än att skriva av sig och hoppas på en helt annan känsla på söndag kväll.
Vad annars kan vi göra?
Utmärkt:

  • Att matchen var betydelselös för vidare spel Champions League (även om jag tvivlar på att det sett annorlunda ut från Uniteds sida om den hade haft det). Förhoppningsvis kan spelarna se det här som en bisats inför Liverpool och inte förtvivla över detta.
  • Marcus mål. Rashford har om inget annat en härlig inställning till livet som Unitedspelare. Han förtjänade så klart dagens enda lilla knutna näve och jublet från 2000 trogna fans som på plats fick se … det där.

Helt rimligt:

  • United skapade en riktigt het målchans i matchen på de första 75 minuternas spel. Det borde inte var rimligt i en match där inget av lagen hade något att spela för och där det ena laget är Manchester United. Men så är det. Och det är rimligt med tanke på hur det sett ut och fortsätter att se ut.

Undermåligt uselt:

  • Den här insatsen var fenomenalt värdelös. Man kan inte påstå någonting annat. United borde rimligen ha förlorat med 4-1 eller 5-1. Varför kan dom aldrig överraska oss med en riktigt hejdundrande föreställning när man minst anar det? Vill inte de spelare som startade i kväll starta mot Liverpool på söndag? Varför ser det nästan uteslutande ut så här oavsett vilka som startar matcherna?
  • Phil Jones är alltså direkt ansvarig för båda målen. Det första är ett nybörjarmisstag det andra är ett nybörjarmisstag för spelare som inte blivit nybörjare än. På den här nivån ska det inte vara tillåtet. Men samtidigt är det helt i linje med United denna höst: Det går knappt en match utan att någon av spelarna gör gigantiska misstag i defensiven och då spelar det ingen roll att vi har världens bäste målvakt mellan stolparna. Han kan inte rädda allt.

Sist:

  • Känslan att “vad i herrans namn har vi i slutspel i Champions League att göra?” är ingen välkommen sådan. Det ska hända mycket positivt för att den ska förändras tills det är dags för slutspel.
  • Med tanke på att både Garner och – framförallt – Greenwood fanns med på resan till Levantebukten kan man undra varför ingen av dem fick ens en minut på planen? Det är lika tråkigt som väntat.