Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Himmelen mindre grå idag?; Martial fortsatt osäker; Damerna möter West Ham

Embed from Getty Images

Det har snart gått ett dygn sedan Manchester United meddelade att man sparkar José Mourinho. Den nyheten gav förstås eko genom hela fotbollsvärlden och stämmer uppgifterna som kom till oss under tisdagen så kommer en viss Ole Gunnar Solskjaer att presenteras som tillfällig manager under onsdagen. Det oaktat så händer det andra saker kring United också. Anthony Martials framtid i klubben är fortsatt höjd i dunkel, damerna ska möta West Ham och går vi vidare i FA-cupen så kan vi slippa omspel i de senare omgångarna. 

OGS presenteras idag?

Precis som Micke var inne på i livebloggen igår så tyder precis allt på att Ole Gunnar Solskjaer blir ny manager för Manchester United. Norrmannen, som för närvarande tränar Molde, väntas skriva på ett kontrakt som täcker återstoden av säsongen och därefter återvända till Norge. Enligt en nu raderad video på Uniteds hemsida skulle norrmannen bli “interimsmanager” och uppgifter gör också gällande att presentationen kan ske idag onsdag för att Solskjaer ska få några dagar tid på sig att förbereda sig själv och truppen för mötet med Cardiff på lördag.

Vem som assisterar Solskjaer, förutom Michael Carrick och Kieran McKenna, återstår att se. Mike Phelan har nämnts som ett alternativ då de tränare som kom till United med Mourinho lämnat.

Vi lär få orsak att återkomma under dagen.

Martials agent skeptisk

I måndags nåddes vi av nyheten om att Anthony Martials kontraktsklausul aktiverats av Manchester United. Det betyder i korta ordalag att klubben köper sig tid då det gäller att förhandla fram ett nytt, långt, avtal med fransmannen eller att man garderar sig för att få ut ens lite pengar ifall man ser sig som tvungna att sälja honom exempelvis i sommar. Klausulen medför att Martial har kontrakt med United fram till sommaren 2020.

De diskussioner som ska sägas fortgå kring den eventuella förlängningen sägs gå trögt. Martial, som ryktades bli såld redan i augusti, har gjort en bra höst och anser sig förmodligen ha en bättre förhandlingsposition nu än då. Det skulle förklara varför hans agent Philippe Lamboley säger sig vara skeptisk till att man ska lyckas ro iland ett nytt avtal. Enligt agenten ska United ha gett “flera anbud som inte varit i närheten av vad som förväntas”. Exakt hur José Mourinhos sorti påverkar förhandlingarna låter vi vara osagt, men att oddsen för en fortsättning skulle förbättras får väl ändå anses sannolikt.

West Ham väntar för damerna

Manchester Uniteds vann, som vi tidigare nämnt, sin grupp i ligacupen. Nu har kvartsfinalerna lottats. Manchester United var, som gruppsegrare, seedat i lottningen och drog West Ham. Londonlaget slutade tvåa i sin grupp bakom Arsenal och håller till vardags till i WSL, det vill säga motsvarigheten till Premier League. Där parkerar man på en sjätteplats efter elva spelade omgångar. Kvartsfinalen spelas antingen den 9 eller 10 januari. Vi återkommer med uppgifter om huruvida matchen tv-sänds.

Justeringar i FA-cupen

Den ursprungliga tanken var att omspelen från och med den femte omgången (eller åttondelsfinalerna om ni så vill) skulle skrotas i FA-cupen från och med nästa säsong. Igår kom dock nyheten om att omspelen skrotas redan nu. Orsaken som nämns är att England fick maximal utdelning i Champions League och Europa League, det vill säga att totalt sex klubbar gick vidare från gruppspelsfaserna. Det medför fler matcher och krångligare förutsättningar då det gäller att få in eventuella omspelsmatcher. Datumen ändras inte, den femte omgången spelas den 16-17 februari varpå den flyttas till två vardagskvällar från och med nästa säsong.

Manchester United går in i FA-cupen den 5 januari då man möter Reading hemma.