Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Reading 2-0

Embed from Getty Images

B-laget, dvs spelare som Lukaku och Alexis Sanchez, ställde upp mot Reading i FA-cupen tidigt i eftermiddags. Det blev en blek tillställning utan särskilt många utropstecken. Man kan tänka sig att den nya spelidén tillsammans med flera nya spelarkonstellationer skapade sina svårigheter.  

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6,5

Romero dyker inte sällan upp med imponerande insatser i mina ögon, särskilt med tanke på den lilla speltid han får. Idag gör han ett par ingripanden som kräver sin koncentration men som han utan problem behärskar fullt ut. Särskilt snygg var fotparaden när Reading får chans till reducering i 54 minuten.

Diogo Dalot: 6

Har inte jättemycket att göra på sin kant idag. Men jag blir alltid imponerad av hur följsam han är i sitt spel. Alltid god uppsikt. Ser verkligen fram emot att se hur bra portugisen kan bli.

Matteo Darmian: 6

Inte mycket att säga. Är väl för det mesta med på noterna och håller sin post men mycket mer händer inte.

Phil Jones: 5

Jag har alltid gillat Jones. Säga vad man vill om hans kompetenser på fotbollsplanen men så som han kastar sig in gång efter annan i situationer, det är en mentalitet jag gillar. Men nu börjar det nog bli nog för en stund för den gode Jones. Den ena situationen är mer förvirrad än den andra och han verkar knappt någonsin längre veta vart han har sig själv, sina motståndare och sina medspelare.

Ashley Young: 6,5

Jobbar mycket över hela planen. Tar i ena stunden långa offensiva löpningar och strax därefter är han i straffområdet och reder upp Jones misstag.

Fred: 6,5

Utbytt 62′. Håller inte med vår skribent Brinck om att Fred inte lyckats ta till sig OGS nya spelidé. Jag tycker att han gör en mycket bra insats idag. Ständigt aktiv och ständigt på jakt framåt i banan. Så fort han får bollen spelar han den i offensiv riktning, antingen för egen maskin eller genom sina lagkamrater.

Scott McTominay: 6

Stark start men bleknar lite när klockan börjar närma sig halvtid. Överlag är han stabil. Han har haft tendensen att göra en del huvudlösa, eller ibland rent pinsamma, ingripanden men håller idag huvudet kallt och kontrollerat.

Andreas Pereira: 6

Känns lite osäker och förvirrad under stora delar av matchen. Han är en av de som känns osäker inför den nya spelidén. Men han jobbar sig in i matchen på ett imponerande sätt och avslutar starkt med fin fina dribblingar och krigande avslut.

Juan Mata: 6

Utbytt 62′. Fälld i straffområdet och får efter mycket om och men också straff. Sätter den stensäkert i målvaktens vänstra hörn. Mata har ju som bekant sina goda ca 55 spelminuter i kroppen, så är det alltid. När den tiden runnit ut är det alltid dags för byte, och så även idag.

Romelu Lukaku: 6,5

Involverad i mycket. Jobbar hårt och stressar på Readings försvarare, vilket emellanåt ger utbetalning då motståndarna gör sin beskärda del av misstag. Hans enträgna arbete ger också utdelning i målprotokollet då han blir målskytt efter fin framspelning av Sanchez.

Alexis Sanchez: 5,5

Utbytt 64′. Gör en fin assist men bränner också en målchans. I stort är han dock osynlig, kanske han behöver mer leverans från mittfältet men oavsett så kräver jag mer av en spelare som Sanchez. Köper det (fortfarande) inte!

Tahith Chong: 6

Inbytt 62’. Gör sin seniordebut i dagens match och han gör det med frenesi. Han är en fysisk spelare som inte tvekar att sätta händerna i ryggen på motståndarna. Han kommer att dra på sig sin beskärda del av gula och röda kort, han får sitt första idag, men det är ok när man är ung, ny och entusiastisk.

Marouane Fellaini: 6

Inbytt 62’. Äntligen är det någon som använder Fellini så som han ska användas, som inbytare. Han är en spelare som ska komma in och förändra en match, allt som oftast gärna stänga igen den vilket han gör idag.

Marcys Rashford: 6

Inbytt 62´. Tragglar lite idag. Har många tuffa spelminuter i benen och det syns då han inte riktigt orkar ta sig an alla löpningar som han brukar göra. Hade kanske mått bra av att få vila upp sig lite inför Tottenham, men han har ju tid på sig.