Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Premier League-matcherna i mars spikade med reservation

Vi har nu fått spelschemat för Premier League i mars månad. För Manchester Uniteds del blev bara två av fyra matcher utvalda för tevesändning i England. Bortamatchen mot Arsenal och hemmamatchen mot Manchester city är matcherna som tevesänds i England.

United inleder mars med en hemmamatch mot Southampton. Den var inte intressant för tevebolagen i England, varför den kommer att spelas klockan 16.00 lördagen den 2 mars. Återstår att se om Viasat tar sitt förnuft till fånga och visar matchen i Sverige.

Bortamatchen mot Arsenal veckan efter blev en söndagsmatch, med avspark klockan 17.30. Framför allt blir det en ny chans för Jesse Lingard och Alexis Sánchez att reta gallfeber på Arsenal.

Enligt det preliminära schemat ska United sedan möta city lördagen den 16 mars, på den tidiga avsparkstiden. Den matchen krockar emellertid med kvartsfinalerna i FA-cupen. Om något av lagen tar sig dit – vilket förefaller vara sannolikt – så flyttas matchen.

Sedan väntar landslagsuppehåll. Uniteds sista match i mars blir ännu en match med avspark klockan 16.00 en lördag. Det är Watford som gästar Old Trafford den 30 mars. Inget annat topp 6-lag har match då, så en tycker ju att det bör vara givet att Viasat väljer den matchen.

Uniteds Premier League-matcher i mars:

  • Lördag 2 mars, 16.00: Southampton (h)
  • Söndag 10 mars, 17.30: Arsenal (b)
  • Lördag 16 mars, 13.30: Manchester city (h)*
  • Lördag 30 mars, 16.00: Watford (h)

* Matchen mot Manchester city krockar med kvartsfinalerna i FA-cupen. Den kommer därför att flyttas om United eller city går dit.

I tillägg ska United spela Champions League-retur mot Paris Saint-Germain den 6 mars. Vidare kan det också bli en FA-cupmatch mitt i månaden, givet att United tar sig förbi omgång 5.

Matcherna i april ska enligt schemat spikas den 22 februari, men vi vet av hävd att de inte alltid lyckas hålla schemat. Fullständig översikt kring när matcherna spikas.

Spelschemat i sin helhet