Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Neville om Solskjaer vs Pochettino; United mot storslam i januari

I dagens nyhetssvep får ni möjlighet att läsa om Gary Nevilles tankar kring tränarsituationen, att United kan kamma hem en storslam i priser baserat på januari månad och vem som tog hem klubbens individuella pris.

Vi får även ett tack och adjö från Marouane Fellaini.

Neville om Solskjaer vs Pochettino

Den tidigare storspelaren i United och tillika Premier League-experten i Sky Sports, Gary Neville, har uttalat sig om den rådande situationen i klubben.

Embed from Getty Images

Han talar bland annat om Ole Gunnar Solskjaer kontra Mauricio Pochettino. Där anser han att norrmannen allt jämnt fortsätter att stärka sina aktier gentemot den nuvarande Spurs-managern, men att United inte har råd att fatta ett ”emotionellt beslut” här. Pochettino är fortsatt Nevilles personliga förstaval – men Solskjaer anses definitivt inte som ett dåligt val heller. Det beror helt enkelt på hur säsongen fortlöper.

Hela artikeln, skriven av James Ducker på The Telegraph, hittar ni här!

United mot storslam i januari

Under januari månad har Manchester United tagit tre fullpoängare samt kryssat en gång, på fyra försök i ligaspelet. Med detta imponerande facit till grund har Ole Gunnar Solskjaer nu nominerats till ’Månadens manager’ av Premier League. De två utmanarna här är Sean Dyche, manager för Burnley (två segrar & två kryss), samt Ralph Hassenhüttl, Southampton (två segrar & två kryss).

Kan Solskjaer bli den första United-managern sedan Sir Alex Ferguson i oktober 2012 (!) att vinna utmärkelsen? Utan tvekan borde så bli fallet, om ni frågar mig. Trots att de två andra kandidaterna stått för strålande insatser de också. Vill ni rösta gör ni det här!

Embed from Getty Images

På spelarsidan plockar Premier League, tillsammans med EA Sports, ut sex kandidater till att bli ’Månadens spelare’. I den här kategorin har United med hela två spelare – Marcus Rashford och Victor Lindelöf.

De övriga nominerade är Tom Heaton (Burnley), Alexandre Lacazette (Arsenal), Joshua King (Bournemouth) och James Ward-Prowse (Southampton). Här får vi hålla tummarna (och rösta) på att någon av våra spelare kan kamma hem priset!

Och, till sist, ska också ’Månadens mål’ koras. Även här har vi med United-bidrag gånger två! Marcus Rashford har nämligen nominerats dubbelt upp – med sina mål mot Tottenham och Brighton. Alla nominerade, samt målen i sin helhet, finns att ta del av i tweeten nedan.

Månadens spelare i United

Ja, även United har ju som bekant ett eget pris till månades spelare. Priset, där supportrarna själva röstar fram vinnaren, gick den här månaden – föga överraskande – till Marcus Rashford.

Grattis, Rashy!

Fellainis farväl

Igår bekräftade Manchester United nyheten att Marouane Fellaini lämnar klubben för kinesiska Shandong Luneng. Sedermera har huvudpersonen själv tagit till sociala medier för att tacka och skänka lyckönskningar.

David De Gea tog till twitter för att skicka en hälsning till den nu före detta lagkamraten.