Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fuck your party Jamie Vardy!

Ja, den utlovade streaken sket sig ju litegrann. Lay off Ole, jag tar på mig den jinxen. Förståelig frustration ligger fortfarande och pyr sedan Burnley, men mitt mantra sedan dess har varit att vi åtminstone stod för en comeback som under Mourinhos regim hade varit omöjlig. Det var också första gången sedan Ole tog över som vi hamnade i underläge i en match, och även om tiden inte räckte till för ett segermål (hade vi spelat 100 minuter är jag säker på att det hade kommit) så var det precis den reaktionen man ville ha. Äntligen. Jag tror matchen mot Burnley var en viktig lärdom för både Ole och spelarna på många sätt, och ingen katastrof alls. Och helt ärligt ser jag hellre att de där bakläxorna kommer på det här sättet och att vi faktiskt räddar poäng, än att få dem emot oss på stopptid som vi fick mot exempelvis Chelsea. Surt att förlora mot ett lag vi egentligen borde slagit, men onwards and upwards, segerstreaken må vara bruten men vi är obesegrade i tio matcher i följd, där nio av dem är vinster. Ej utrymme för gnäll, med andra ord.

Och för att göra en okej vecka betydligt bättre har Fellaini äntligen lämnat. Tillräckligt många har skrivit om detta för att ni ska slippa ännu en utläggning härifrån, men kortfattat är min spontana känsla lättnad. Jag lyssnade på en fancam på Youtube här om dagen där en av de medverkande satte ord på mina känslor väldigt bra: ”Han var en bra Plan B, men inte tillräckligt bra för att vara en Plan A. Problemet med att behålla Fellaini var att han nog inte nöjde sig med att vara Plan B, och därför är detta den enda rimliga lösningen i slutändan.” Är helt enig där.

Och nu.. Leicester! Som kanske varken gör sitt livs säsong eller är i någon sprudlande form, men som trots allt kommer från ett oavgjort resultat mot våra antagonister från Merseyside och säkerligen dragit en hel del självförtroende från det. Jag hoppas verkligen att vi samlat ihop oss ordentligt sedan Burnley, för oavsett är Leicester ett minst lika tufft motstånd och har gett oss mer än en helvete de senaste säsongerna.

Troligen kommer vi gå tillbaka till en något mer beprövad startelva idag än den vi hade senast. Framför De Gea startar Young till höger och Shaw till vänster. Lindelöf som fortsätter vara totalt massiv (trodde man inte för något år sedan!) kommer möjligen utgöra partner åt Bailly. Min förhoppning är att vi startar med Matic, Herrera och Pogba på mitten. Förhoppningen är ju såklart alltid att Fred ska starta numera, enbart för att vi ska kunna spela Muss-bloggens Fred-bingo med alla überbra förslag ni skickat till mig, men jag har en liten aning om att det inte blir idag.. Framåt tror jag vi startar med Rashford centralt och Lingard till höger. Vänstervingen tror jag beror lite på hur pass kry Martial känner sig rent skademässigt. Om han är 100% tillgänglig tror jag vi startar med honom, men om det av nämnda anledning inte blir på det sättet tror jag vi får se Alexis där. Egentligen borde jag börja lägga ut två startelvor, en spekulativ och trolig sådan, och så en där jag bara räknar upp vilka jag vill ska spela. (Enkelt, Luke på alla positioner) <3

Snart dags för den riktiga elvan att släppas, så nu ska jag gå och koka kaffe! GGMU!