Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nedräkningen har börjat..

Champions League-kvällar på Old Trafford hör verkligen till höjden av vardagslyx. Trots att vårt deltagande i CL kanske inte varit något direkt glädjeämne på senare år infinner sig ändå alltid en grandios känsla hos mig när det är dags för slutspelsdelen. Oddsen är kanske inte alltid till vår fördel, och ändå känner jag mig för det mesta liiiite lite hoppfull. Känslan är väl att vår chans att vinna Champions League är försvinnande liten, av många anledningar.

Jag tror de flesta av oss är överens om att vårt bästa lag på en bra dag skulle kunna ta vilken motståndare som helst, men Champions League är en lång process och att vi skulle hålla i längden en så turbulent säsong som denna är väl, well.. osannolikt. Att slå PSG idag är dock fullt möjligt. Och kan vi slå PSG så kan vi slå vilken motståndare som helst i den här turneringen. Oavsett är jag säker på att vi har två spännande möten framför oss.

Personligen skulle jag glädjas något oerhört av avancemang på det gamla Fergiesättet: en rejäl tilltvålning hemma och sedan ett stabilt 0-0 eller 1-1 borta. Det är inget fel på ett sunt, hälsosamt kryss så länge det kommer i lämpligt läge och mot rätt motståndare. Det känns dessutom som att vi under helgen och nu i början av veckan vuxit fram till någon form av favoriter i den här matchen? Främst beroende på den sinnessjuka form vi varit i sedan Ole tog över, men också på grund av snacket från PSG-lägret om att både Cavani och Neymar ska vara borta inför kvällens drabbning. Vilket såklart är ett massivt avbräck för Paris. Sen ska en motståndare som PSG ändå aldrig underskattas. Vi kommer få slåss till döden för att få med oss poäng här, men jag tror vi har en god chans.

Det är svårt att spekulera i en startelva idag, men det råder ingen tvekan om att vi kommer komma med tyngsta möjliga artilleri. Jag är riktigt nyfiken på hur Ole tänkt kring mittbacksparet, eller snarare vem som ska agera partner med Lindelöf i mitten. Bailly var riktigt bra senast han spelade, men det var samtidigt Jones också, och med tanke på att PSG nu inte kommer med ordinarie anfall blir det ännu svårare. Jag landar någonstans i att han kommer starta med Lindelöf och Jones. De Gea i mål givetvis, Shaw till vänster och Young till höger. Mittfältet känns mer förutsägbart. Pogba kommer självklart starta, och detta är en match som är som gjord för Herrera. Gissar att Matic kommer starta tillsammans med dem, men om det är någon av dessa tre som sparas så är det Matic. Centralt i anfallet blir det Rashford, helt utan tvekan. Jag tror Oles förstahandsval på kanterna kommer bli Martial till vänster och Lingard till höger.

Startelvan släpps om ett par timmar, då vet vi. Vad tippar ni för resultat idag? Jag är kluven, extremt kluven, men lutar åt 2-1 till United. Målskyttar Rashford och Herrera.

Time to shine!