Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester-derbyt; Alexis Sanchez; Majoritet i omröstning

Börja med att ta fram kalendern och stryk 16 mars, nytt datum är att vänta för Manchester-derbyt. Vidare reder vi ut Alexis Sanchez status i klubben och två ungdomar som knackar på A-lagsdörren. 

Derbyt flyttas

I och med Manchester Citys seger i FA-cupen under gårdagen mot Newport County (4-1), står det nu klart att derbyt mellan rött och blått i stan kommer flyttas till ett nytt datum.

United står som hemmalag och preliminärt skulle matchen ägt rum lördagen 16 mars.

Anledningen till att matchen flyttas har att göra med att kvartsfinalerna i FA-cupen är schemalagda under samma helg som derbyt.

Embed from Getty Images

Det är i skrivande stund inte satt något nytt datum för matchen, men som det ser ut kommer schemat för den närmaste tiden inte kunna göra plats för mötet.

Det ska sägas att mycket hänger på vad som sker i Champions League framöver. United sitter som bekant i ett knepigt läge för att ta sig vidare samtidigt som City inte har spelat sin första match, mot Schalke 04, ännu. Skulle antingen United eller City ta sig vidare innebär det att matchen kan spelas vecka 17, dvs slutet av april.

Andra alternativ kan vara vecka 14 eller 15. I det förstnämnda fallet är det möjligt då det inte är någon midweek eller Champions League. För att matchen ska kunna spelas vecka 15 krävs att både United och City åker ur i europaspelet.

Uppföljning sker.

Sanchez vill visa mer

Alexis Sanchez uppförsbacke i United blir bara tyngre och tyngre. Hans insats i andra halvlek i Champions League-mötet mot Paris Saint-Germain gjorde inte många glada. Chilienaren byttes in mot en skadad Jesse Lingard och rapporter efter matchen skvallrade om att Sanchez skadat sig under uppvärmningen, något han själv bekräftar i en intervju till BBC sport.

Embed from Getty Images

”Linjedomaren kom springandes längs kanten när vi hade en omställning. Jag hade min fot där och han sprang in i mig. Bang.” 

”Jag gick och satte mig på bänken igen och sa till Sergio Romero: jag har fått en smäll och jag ska in och spela.” 

Men att detta skulle vara orsaken till den svaga prestationen, menar han inte.

”Jag åkte på en smäll, men det ursäktar inte att jag inte kunde spela som jag vanligtvis kan.” 

30-åringen har endast startat tre matcher under Ole Gunnar Solskjaer, och det är tydligt att Anthony Martial (nu skadad) går före i rangordningen på vänster ytterposition.

Embed from Getty Images

”Solskjaer har inte pratat jättemycket med mig om vad jag behöver göra på planen, men jag är en rutinerad spelare, så jag tror jag vet vad jag bör göra och inte göra. 

”Jag är en spelare som hela tiden vill ha bollen, om jag inte får den så tappar jag gnistan. Jag vill spela varje match, ibland är man med, ibland inte, och jag är van vid att spela. 

Överlag medger Sanchez att han inte är nöjd och att han bevisligen kan mer.

”Jag hade såklart velat ge mer glädje till klubben. Det oroar mig, men som spelare tror jag på mina förmågor. Jag vill visa det.” 

”Jag vet inte hur folk ser på mig, men jag har älskat fotboll sedan jag var liten, det är min passion.”

Sannolikt kommer Sanchez, i Lingard och Martials frånvaro, ta en plats i startelvan i FA-cupmötet med Chelsea under måndagen. Därefter återstår det att se hur många fler chanser chilienaren ges att bevisa sig.

Ge ungdomarna chansen!

En stor skara unitedfans manar på Ole Gunnar Solskjaer att ge Tahith Chong och Angel Gomes chansen mot Chelsea på måndag kväll. United åker till London med decimerad offensiv kraft då Jesse Lingard och Anthony Martial saknas på grund av skador. I en omröstning som Manchester Evening News gjort svarade 90% av de över 1 000 personer som deltog att de båda ungdomarna bör få chansen.

Embed from Getty Images

Både Chong och Gomes har figurerat under Solskjaer, om än sparsamt. Den förstnämnde fick en knapp halvtimme i FA-cupmötet mot Reading den 5 januari i år, medan Gomes fick knappa tio minuter i 3-1 segern mot Huddersfield under boxing day.

Det återstår att se hur Solskjaer tänker här. Under presskonferensen i fredags medgav han att det finns alla möjligheter för dem att få speltid. Men de som hoppas på att få se båda bör kanske inte ha allt för stora förhoppningar, men ett inhopp för någon av dem känns inte osannolikt.