Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Saudisk dementi; Monsterkontrakt för de Gea; United beredda att betala för Pochettino

Ikväll spelar United fotboll, vilket gör att vi drar igång en matchdagsblogg om några timmar. För att känna oss helt redo för att fokusera på matchen skall vi först ta ett litet nyhetssvep, innehållandes en saudisk dementi, fortsatt prat om de Geas kontrakt och så lite mer Mauricio Pochettino.

Saudisk dementi

Det har under säsongen surrat rykten om att Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman vill köpa Manchester United, något som visett flera andra länder i samma region som Saudiarabien göra med andra topplag i fotbollseuropa. Till exempel så ägs Manchester City i praktiken av den Förenade Arabemiratens kungafamilj, om än inte på papper.

Saudiarabiens minister för mediefrågor har idag gått ut och förnekat att bin Salman har några som helst intentioner på att köpa Manchester United.

Hur mycket man litar på en minister i en diktatur får vara upp till var och en. Att bin Salman skulle ha råd att köpa United är det dock få som betvivlar. Häromåret sägs han till exempel ha köpt tavlan Salvator Mundi för knappt fyra miljarder svenska kronor, en tavla som kanske har målats av Leonardo da Vinci. Vi lär, tyvärr, få anledningen att återkomma i ämnet.

De Gea blir bäst betald?

Målvakter har länge inte kostat lika mycket som utespelare att köpa, och har heller inte lika hög lön, generellt sett.

De senaste åren har vi dock sett en ökning i transfersummor på den positionen, framförallt när Kepa Arrizabalaga värvades till Chelsea och Alison Becker tvingades till Liverpool och även en ökning i deras löner.

Enligt The Times skall Manchester United nu vara beredda att göra David de Gea till klubbens bäst betalde spelare, något som det bör vara svårt att argumentera emot då han i flera år varit klubbens absolut viktigaste spelare. Exakta summor vet vi naturligtvis inte, men det skall vara någonstans i regionen kring vad Alexis Sanchez tjänar. Som vi berättade om i kvartalsrapporten i förra veckan så går det fortfarande bra för United ekonomiskt, och att de Gea tar del av det känns som det logiska nästa steget.

United beredda att betala för Pochettino

Ole Gunnar Solskjaer har hittills gjort det bättre än vad någon egentligen kunde tro i Manchester United. Klubbens ledning skall dock inte ha slutat att titta på andra alternativ, och där ligger Tottenhams Mauricio Pochettino mycket bra till fortfarande.

Enligt James Robson på The Standard så skall kostnaden som Tottenham begär för att få loss Pochettino inte vara en faktor som spelar in i om det blir Solskjaer eller Pochettino, som får ses som huvudkandidater i nuläget även om tränare som Max Allegri och Zinedine Zidane också nämns.

Den som får jobbet skall få det för att den är den som ledningen ser som bäst lämpad för att klara uppgiften, mer eller mindre oavsett kostnad. Vem det blir lär vi inte få veta förrän säsongen är färdigspelad.