Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skriniar allt längre bort; Danskt motstånd i UEFA Youth League

Dagen före dagen med stort ”D”. Imorgon, söndag, smäller det ordentligt på Old Trafford när största rivalen Liverpool kommer på besök. Vill ni läsa vår inför-rapport till matchen så finner ni den här! 

I den här artikeln går vi igenom det senaset kring klubben i nyhetsväg. Vi kan bland annat rapportera om vilket motstånd Uniteds U19-lag lottats mot i UEFA Youth League, samt ett troligt bakslag i transferväg.

Skriniar allt längre ifrån United

Att Manchester United i sommar kommer att leta efter en ny mittback är en svagt bevarad hemlighet. Klubben har kopplats ihop med spelare som Napolis Kalidou Koulibaly, Tottenhams Toby Alderweireld samt Inters slovakiska mittback Milan Skriniar.

Den sistnämnda, som av flertalet supportrar ses som förstavalet, har nu pratat om sin framtid med den italienska ligatrean.

”Min kontraktsförlängning? Vi är nära. Jag har en jättebra relation till klubben”, ska 24-åringen ha sagt till Sky Italia enligt Manchester Evening News.

Embed from Getty Images

Även om en kontraktsförlängning inte helt och hållet utesluter en övergång i sommar, så gör det definitivt uppgiften avsevärt mycket svårare. Om han skulle bli dyr? Ja, fråga bara Skriniars tränare, Luciano Spaletti.

”Skriniar stannar här, han är bortom alla andras prisklass. Ingen har råd med honom”, sade italienaren efter Inters 6-2-seger i Coppa Italia mot Benevento för ungefär en månad sedan.

Uniteds U19 mot danskt motstånd

Efter att ha vunnit gruppen i UEFA Youth League – bestående av Juventus, Valencia och Young Boys – i snudd på överlägsen stil, har Uniteds U19-lag nu lottats mot danskt motstånd i slutspelet. I åttondelsfinalen har Mason Greenwood & Co. nämligen dragits mot FC Midtjylland. Skandinaverna slog ut AS Roma på straffar, 1-1 efter full tid, i den förra omgången.

En intressant detalj är att United, vid avancemang mot Midtjylland, kan ställas mot engelskt motstånd i kvartsfinalen. Tottenham möter Porto i sin åttondel, och ställs sedermera mot United om allt går vägen. I omgången efter det, om allt faller på plats, kan vinnaren mellan Chelsea och Liverpool vänta.

Än är det en lång bit kvar, men visst hade ett semifinalmöte med Liverpool smakat. United har en oerhört spännande kull på gång här och anses av flera som en av favoriterna till att ta hem alltihop. Matchen mot Midtjylland, som inte är ett dubbelmöte utan avgörs på en gång, spelas antingen 12 eller 13 mars.

Mer av detta imorgon, tack…

Vi avslutar detta korta nyhetssvep med att blicka fram emot morgondags stormöte med Liverpool på Old Trafford. Hur vi gör det bäst? Jo, med Marcus Rashfords fantastiska mål mot Merseyside-klubben från förra säsongen, så klart. Se och njut.