Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

We will always* have Paris

Tji fick besserwissern! Vi gick fan i mig vidare! Jag vet egentligen inte varför jag varit i chock hela veckan, för om det är något man lärt sig som livslång Unitedsupporter så är det att aldrig räkna bort ett rungande mirakel. Vi har stått för så många sjuka upphämtningar och vändningar genom åren att man vid det här laget borde vara härdad. Men icke, istället är vi tillbaka i det läget där man åldras 5 år för varje stopptidsminut och de gråa håren typ sprutar ur skallen på en. Härligt ändå, jag älskar att ha ångest. Hur som helst, vi är vidare, livet är underbart, the show must go on och allt det där, och en sak hade vi åtminstone rätt i när vi snackade om PSG som motståndare före första mötet; kan vi slå ut PSG kan vi slå ut vem som helst. (Ni som inte sett klippen på Lingard när han firar segern, gör det! Alla behöver den glädjen i sina liv.)

Känslan inför matchen idag är helt annorlunda jämfört med inför PSG i onsdags. Jag personligen var som bekant extremt hopplös (helt obefogat såhär i efterhand) men idag känner jag som jag brukar inför Arsenal: gå in och ge dem en jävla omgång. Noll respekt.

Vi saknar fortfarande en del spelare, där det största avbräcket för mig är Jesse Lingard. Dels för att han älskar att möta Arsenal och göra mål mot Arsenal, men främst för att hans frånvaro innebär ytterligare rotation och pusslande. Särskilt som Herrera också fortfarande saknas, väldigt otajmat. Sen känns det väl i och för sig inte som att deras frånvaro är någon katastrof med tanke på matchen senast och hur fantastiskt det yngre gardet bar upp oss. Man kan nog känna sig relativt trygg med dem idag också, och dessutom är Pogba tilbaka, och man kan väl anta att han kommer tillbaka rakt in i startelvan, förmodligen på Freds eller Pereiras bekostnad sett till laget som startade senast.

Jag tror vi kommer starta med nästan samma elva som mot Paris. Med en och annan tweak såklart. De Gea i mål givetvis, Shaw till vänster, Lindelöf och Smalling i mitten och möjligen Dalot till höger. Kan ju såklart även bli Bailly där (Gud förbjude känner jag) eller möjligen Young, men tror att just Young kan hamna på någon typ av högermittfältsplats istället. Hoppas hur som helst på Dalot. Tror också McTominay får fortsatt förtroende, är som sagt däremot tveksam på ifall det blir Fred eller Pereira som bänkas nu när Pogba är tillbaka. Anfallet råder det inga större tveksamheter kring, Lukaku is on fire och Rashford är given.

Hybris aside, det kommer bli en tuff match på Emirates idag. Självklart borde vi kunna ta Arsenal av bara farten, vi har ett massivt självförtroende och grym stämning i gruppen medan Arsenal kommer från en rungande 3-1-förlust mot Rennes i torsdags och skakigt ligaspel. Men vi ska inte ta något för givet, Arsenal jagar oss och fjärdeplatsen (som alla vet är deras absoluta favoritplacering) och tre poäng idag är superviktiga för både oss och dem.

Vill slutligen promota damlaget som spelar idag klockan 13.00 mot Leicester och matchen visas på MUTV. GGMU.