Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt kontrakt för Andreas; Sancho och Benfica-duo på radarn

I dagens nyhetssvep får vi läsa om Andreas Pereiras ”nya” kontrakt. Vi bjuds också på en hel del silly gällande bland annat Jadon Sancho och två Benfica-spelare, samt en uppdatering om ”Jacko” – Unitedsupportern som äntligen är tillbaka på engelsk mark.

Vi passar även på att tipsa om Uniteds U19-match i UEFA Youth League som spelas mot FC Midtjylland kl 14.00 svensk tid. Matchen finns att ta del av på Viasat/Viaplay, bland annat.

Nytt kontrakt för Pereira

Manchester Uniteds nummer 15, med Andreas bokstaverat på ryggen, hade ett kontrakt som skulle gått ut i sommar. I det kontraktet fanns dock en klausul som klubben kunde aktivera – vilket betydde att brasilianarens kontrakt förlängs med ett extra år.

Den klausulen har nu aktiverats. Huruvida det är för att kunna få några pengar för 23-åringen i sommar vid en försäljning eller om det är för att försöka få till en längre kontraktsförlängning på sikt får framtiden utvisa.

Sancho – ett hett transfermål för United

För ungefär en vecka sedan skrev vi om Uniteds jakt på Jadon Sancho. Då var det The Telegraph som kom med uppgifterna, den här gången är det The Independent. Miguel Delaney, som skrivit artikeln, menar att United kommer att pressa hårt för att signera den 18-åriga engelsmannen i sommar.

Yttermittfältaren, som stått för nio mål och elva assist den här säsongen, har nu glidit upp som ett huvudmål för klubben, enligt Delaney. United sägs vara beredda att betala över 80 miljoner pund för Sanchos tjänster. Dortmund hoppas dock kunna behålla den före detta Manchester City-spelaren ett år till – något de också sägs tro att Sancho själv skulle anse vara bäst för hans utveckling.

Delaney kommer också med nyheter gällande Philippe Coutinho. Den forna Liverpool-spelaren har inte haft det lätt sedan han lämnade Merseyside för Barcelona för lite mer än ett år sedan. Det har på senare tid cirkulerat rykten om att United skulle vara sugna på att försöka plocka över brassen till England igen – något som Delaney nu dementerar. Mellanhänder har kontaktat United, men klubben anser sig vilja prioritera andra positioner för tillfället. Något som låter fullt rimligt, om du frågar mig.

Benfica-duo fortsatt på radarn

Mer i transferväg. Det är den så eftertraktade supertalangen Joao Felix och hans lagkamrat Ruben Dias som pryder de portugisiska tidningarna den här gången. O’Jogo och Record, två lokaltidningar i Portugal som rapporteras på engelska från SportWitness, skriver att Manchester United var den enda storklubben på plats för att scouta de två stjärnskotten i måndags kväll.

Record menar att United närmar sig de båda spelarna, men att de sammanlagda utköpsklausulerna för de båda skulle landa på hela 180 miljoner euro. De båda tidningarna verkar säkra på att United vill ha spelarna, berättar SportWitness.

Embed from Getty Images

Ruben Dias (till höger på bilden ovan) är en mittback på 21 år som varit ett hett byte de senaste åren. Han anses ha en bra uppspelsfot, men framförallt är det hans ledaregenskaper och defensiva attribut som lockar storklubbarna.

Joao Felix (till vänster på bilden ovan) i sin tur är en offensiv mittfältare – som även kan spela på kanten – på 19 år som stått för hela 10 mål och 4 assist under sin genombrottssäsong i Benfica. Hans magnifika bollkontroll och blick för spelet sticker ut i positiv bemärkelse.

’Jacko’ tillbaka i England

Det var efter Uniteds mirakelmatch i Paris som en United-supporter blev attackerad och knivskuren på Paris gator. Han opererades akut och har sedan dess rapporterats vara på bättringsvägen, om än med en lång väg att vandra.

Jacko, som han kallas, ska nu vara tillbaka på engelsk mark efter många om och men. Vi önskar honom ett snabbt tillfrisknande och allt stöd han och hans nära och kära kan tänkas behöva.