Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: McTominay bäst i svag konkurrens

Embed from Getty Images

EM-kvalet är i full gång och ikväll spelades tio matcher. Nedan följer en lite rapport från två av dessa matcher som var särskilt viktiga sedd med Unitedögon. Vi preppar även inför morgondagen då det blir något fler spektakulära möten. 

Scott McTominay (Skottland)

Skottland var på förhand favoriter i kvällens match mot Kazakstan på bortaplan. Men må hända att segern togs ut i förskott. Kazakstan körde över Skottland och vann med hela 3 – 0. BBC Scotland använde ord som ”Förödmjukande” när de efteråt skulle beskriva landslagets insatts.

Men trots förödmjukelsen som Kazakstan gav skottarna så hade kvällen sina positiva inslag, i alla fall för Unitedögon. I matchminut 70 äntrade vår egen Scott McTominay planen och efter 26 spelade minuter klev han av. Efteråt rankade BBC honom som Skottlands bästa spelare för kvällen. Det ska dock föras till protokollet att konkurrensen bland resterande skotska spelare inte var särskilt imponerande.

Romelu Lukaku (Belgien)

I samma grupp som McTominays Skottland, det vill säga Grupp I, hittar vi även Lukakus Belgien. Belgian Red Devils mötte ikväll tufft motstånd i form av Ryssland. Men matchen slutade 3 – 1 till Belgiens favör och Hazard blev tvåmålsskytt.

Embed from Getty Images

Redan innan avblåsning visste vi att vi att det skulle bli ett Belgien Romelu Lukaku. Igår nåddes vi av beskedet att forwarden blivit tvungen att lämna återbud till landslaget på grund av en fotskada och att han återvänt till Manchester för rehab. Således ett avbräck i truppen för Roberto Martinez men det finns ju å andra sidan flera hyggliga alternativ.

Rashford åter i Manchester

Imorgon möter England Tjeckien och vi hade såklart hoppats på att få se Rashford spela men så blir det inte. Manchester United meddelade nämligen ikväll att 21-åringen ställt in sitt deltagande i landslaget denna gång och återvänt till Manchester.

Orsaken till att Rashford nu uteblir från spel är den ankelskada som gäckat honom under en tid och som hållit honom borta från landslagsträningen två dagar i rad.

Gårdagens landslagsinsatser

Det var alltså en tämligen lugn kväll sedd med Unitedögon men, som vi kunde meddela i dagens tidigare nyhetssvep, hände det en del grejer under gårdagen.

 • Angel Gomes bidrog med två assists när England inledde kvalet till U19-EM med en 4-1-vinst mot Tjeckien. England måste anses vara storfavoriter i gruppen, där Grekland och Danmark också ingår.
 • Matej Kovar vaktade det tjeckiska målet i den nämnda matchen. Chansen till EM-spel är nu försvinnande liten.
 • Dylan Levitt spelade hela matchen när Wales U19 förlorade med 2-1 mot Holland. Wales var på väg mot en skrällpoäng när de kvitterade i 90:e minuten men Holland avgjorde på tilläggstid. Chansen till EM-spel är nu försvinnande liten.
 • Nishan Burkart kom in efter en timme när Schweiz U19 förlorade mot Israel med 3-0. Chansen till EM-spel är nu försvinnande liten.
 • I kvalet till U17-EM var det en jobbig dag för Unitedspelarna. Lukasz Bejger spelade hela matchen när Polen förlorade med 3-2 mot Ryssland. Dermot Mee vaktade målet för Nordirland mot Holland och fick hämta bollen ur eget nät fem gånger.
 • Mittfältaren James Garner var lagkapten och Ethan Laird startade i mittförsvaret när Englands U18 vann med 4-1 mot Japan i en träningsturnering i Dubai.

Morgondagens landslagsspel

Vi passar på att avrunda denna landslagskoll med att blickas framåt mot morgondagen. Då möter bland annat Pogbas Frankrike Moldavien och Dalots Portugal U20 möter Tyskland U 20.

 • 01.00: USA – Ecuador (träningsmatch) [Valencia]
 • 14.00: Nordirland U21 – Bulgarien U21 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Galbraith]
 • 15.00: Belgien U18 – Mexiko U18 (träningsturnering, spelas i Dubai) [Ramazani]
 • 17.00: England U18 – Tjeckien U18 (träningsturnering, spelas i Dubai) [Garner, Laird]
 • 17.00: Slovakien U21 – Grekland U21 (träningsmatch) [Fojticek]
 • 17.00: USA U23 – Egypten U23 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Olosunde]
 • 20.00: Irland U17 – Finland U17 (träningsmatch) [McCann, Odubeko]
 • 20.30: Tyskland U20 – Portugal U20 (U20 Elite League) [Dalot]
 • 20.45: England – Tjeckien (EM-kval)
 • 20.45: Moldavien – Frankrike (EM-kval) [Pogba]

Missa inte vår landslagskoll! Där kan du läsa in dig på alla Unitedspelare som just nu är ute på turné samt kommande matcher. Läs landslagskollen här.