Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lukaku skadad trots allt; Lingard tog en risk mot Wolves; Mer Herrera och Mata

Nyhetssvep där vi återigen måste prata om skadorna på Jesse Lingard och Romelu Lukaku. Dessutom har vi uppdateringar om kontrakten kring Ander Herrera och Juan Mata, ett rykte kring Hirving Lozano samt ett rekord för Guinness rekordbok.

Lukaku skadad trots allt

Det har varit lite fram och tillbaka i veckan, men nu ser det ut som att Romelu Lukaku inte kommer spela några landskamper i detta uppehåll. Det belgiska landslaget har på Twitter bekräftat att han inte följer med till Cypern för landskampen där.

Enligt den normalt sett trovärdige Kristof Terreur, som är en belgisk journalist som bevakar Premier League (och särskilt de belgiska spelarna där) har Lukaku inte tränat med laget under veckan utan har tränat för sig själv sedan i tisdags. Lukaku skall nu befinna sig hos Lieven Maesschalck och hans team i Antwerpen för att försöka bli frisk så snart som möjligt.

Lingard tog en risk mot Wolves

Englands förbundskapten Gareth Southgate valde att inte ta ut Jesse Lingard till landslaget denna samling, då han trodde att Lingard var skadad. En viss förvåning skall ha uppstått hos förbundskaptenen när Lingard trots det spelade mot Wolverhampton i lördags.

Enligt Simon Peache på Press Association har Soutghate pratat med Lingard, och Unitedspelaren skall ha sagt att han tog en risk när han spelade mot Wolves och att han behövde en viloperiod för att vara helt frisk.

Så där har vi alltså anledningen till att Jesse Lingard inte kom med i landslagstruppen denna gång.

Mer Herrera – ingen panik trots allt?

Igår kom rapporterar om att Ander Herrera skall vara nära att skriva på för Paris Saint-Germain, men efter det följde Manchester Evening News upp med att det inte skall vara någon fara att Herrera lämnar.

Enligt The Mirror skall United inte vara villiga att begå samma misstag som man gjorde med Marouane Fellaini förra året, när belgaren höll United som gisslan för att höja sin lön rejält. Både Herrera, men också Juan Mata, och deras agenter ser en bra chans att höja spelarnas löner rejält, men enligt The Mirror skall United inte vara villiga att skriva nya kontrakt om de inte sänker sina löneanspråk rejält. Detta skall ha lett till stiltje i förhandlingarna för tillfället.

Min personliga åsikt är att United under många år använt pengar för att få spelare till klubben, och även om man måste ligga högt i löner för att kunna konkurrera om de bästa spelarna måste det också finnas någon form av vilja från spelaren att spela för klubben. Jag skulle avsky att bli av med framförallt Herrera, men om han hellre tar en högre lön i PSG än en “normal” lön i United så får det vara så, då skulle han visa att han uppenbarligen inte älskar United på det sätt han ofta ger sken av att göra. Förhoppningsvis löser det sig med åtminstone Herrera, men också Mata, inom inte allt för lång tid.

Valencia och Darmian i Guinness rekordbok

Guinness gör öl som en hel del människor anser är gott. De har också sin “rekordbok” som redovisar världsrekord inom olika ämnesområden från hela världen.

Manchester United har nu två spelare som slagit ett oerhört viktigt rekord som gör att de hamnar i boken (eller, åtminstone på deras hemsida).

Embed from Getty Images

Antonio Valencia och Matteo Darmian fick 60 sekunder på sig att slå hörnor direkt i mål. Båda två lyckades få in sex stycken, vilket tydligen var mer än någon annan tidigare klarat. Så jag antar att vi får säga grattis, och hoppas att ingen inom kort har alldeles för mycket tid så de får för sig att försöka slå detta fantastiska rekord.

https://twitter.com/moplay/status/1108714879366713344?s=21

Rykte som kräver salt

Enligt en relativt obskyr italiensk källa skall Manchester United vara intresserade av PSV Eindhovens Hirving Lozano. Yttern, som oftast spelar till vänster men också kan hålla till på högerkanten har gjort 15 mål och 8 assist på 24 ligamatcher den här säsongen. Napoli skall också vara intresserade, och sägs vara beredda att betala 40 miljoner euro.