Herrera nära PSG; Bruno Fernandes på radarn; Lukaku frisk?

Ett fullmatat nyhetssvep serveras med bland annat en hel del rapporter i transferväg. Ni får möjlighet att läsa om Romelu Lukakus möjliga återkomst till landslaget, Ander Herreras ”nära flytt till PSG” samt en del färska rykten kring vad som ryktas in till United i sommar.

Vi avslutar med en kortare landslagsuppdatering.

Lukaku tillbaka i landslaget trots återbud?

Efter att tidigare under veckan ha bekräftats som skadad och varit ute ur Belgiens matchplaner under landslagssamlingen, verkar nu förbundskapten Roberto Martinez ha ändrat åsikt gällande Romelu Lukakus vara eller icke vara.

Anfallaren har tränat med det medicinska teamet under veckan, men ska nu alltså möjligtvis kunna vara redo för spel trots allt i landets match mot Cypern på söndag. Ett beslut kommer att fattas idag, enligt Martinez, rapporterar Kristof Terreur på den belgiska tidningen HLN.

Bruno Fernandes – ett hett transfermål

Sporting Lissabons Bruno Fernandes står för en enastående säsong på det centrala mittfältet borta i Portugal. 24-åringen har hittills samlat ihop hela 20 mål och 11 assist på 40 klubblagsmatcher den här säsongen. Nu menar London Evening Standards journalist James Robson, som följer de båda Manchester-lagen på nära håll, att United vill roffa åt sig portugisen.

”Fernandes har identifierats som ett transfermål kapabel till att addera mål, kreativitet och energi till en del av Man Utd’s trupp som ser limiterad ut bortom Paul Pogba, Nemanja Matic och Ander Herrera”, skriver Robson.

Fortsättningsvis i artikeln skriver Robson att United har identifierat behovet av förstärkning i så väl försvaret, mittfältet och anfallslinjen. Napolis Kalidou Koulibaly nämns som Uniteds förstaval på mittbackspositionen.

Vad gäller kontraktssituationen kring Ander Herrera menar Robson att spanjoren förväntas förlänga, men att han – precis som Juan Mata – står utan kontrakt till sommaren och har valmöjligheten att gå precis var han vill.

Ander Herrera nära PSG

Om vi fortsätter på Ander Herrera-spåret så menar flera medier, till skillnad från James Robson ovan, att Uniteds fanfavorit är allt närmre en flytt till Paris Saint-Germain i sommar. Det började med att The Sun, den 21 mars, skrev att spanjoren var redo att lämna United för PSG i sommar. Men det stannade långt ifrån där.

Den spanska tidningen Marca hakade sedan på uppgifterna sent igår kväll och menade att Herrera nu är nära ett treårskontrakt med Paris-klubben. Ett kontrakt som skulle se honom tjäna hela 173.000 euro i veckan. Men inte stannade det här heller…

För, i ärlighetens namn, efter enbart uppgifter från The Sun och Marca så kändes det inte som att det fanns allt för mycket substans i ryktena. Men under dagen har fransk media också hakat på dessa uppgifter. RMC, en tidning med bra anseende, skriver att ”en källa nära spelaren” menar att 29-åringen är i ”avancerade förhandlingar” med PSG om ett fyraårskontrakt.

Embed from Getty Images

Utöver RMC så har även Paris United, en sida som blandar och ger en hel del i sin trovärdighet kring transferrykten, basunerat ut att PSG vill ro affären i hamn så snabbt som möjligt och har planerat in ett möte med Herreras agent, Arturo Canales.

Det hela sammanfattas och sammanställs av SportWitness, som översätter och rapporterar från internationell media.

Kring lunchtid kom sedan rapporter från ESPN, där tidningens Manchester-korrespondent Rob Dawson tillsammans med PSG-korrespondenten Jonathan Johnson kom med egna uppgifter gällande Herrera-situationen.

”Ander Herrera är fortsatt besluten att signera en kontraktsförlängning med Manchester United trots intresse från Paris Saint-Germain, har källor berättat för ESPN FC”, skriver tidningen.

Fortsättningsvis skriver ESPN att PSG är redo att erbjuda Herrera det lukrativa långtidskontrakt han vill ha, och ge honom ett avtal på fyra år.

Embed from Getty Images

Hur det än slutar, så vore det ett otroligt tungt tapp för United om Herrera lämnar i sommar. Spanjorens vinnarmentalitet och hjärta är något som i mångt och mycket saknas i truppen i dagsläget. Även om 29-åringen inte är 100% rätt spelare för att vara gjuten i elvan om United vill slå de allra bästa lagen i Europa, så är han en perfekt truppspelare som skulle få väldigt många minuter ändå.

Huruvida allt detta mynnar ut i att United ger mittfältaren ett bättre kontraktsförslag eller ej lär vi få tillfälle att återkomma kring.

Landslagsuppdatering

Under natten spelade Antonio Valencia 90 minuter för sitt Ecuador när de förlorade borta mot USA med 1-0. Det mest uppseendeväckande där är det faktum att United-backen, som i sommar lämnar klubben, faktiskt var frisk till att spela. Något han inte tycks ha varit på en väldigt lång tid.

I övrigt EM-kvalar Paul Pogbas Frankrike borta mot Moldavien ikväll. En kvalificerad gissning är att 26-åringen startar.

Sent igår kväll publicerade vi även en uppdatering kring våra landslagsspelare som finns att ta del av här:

Landslag: McTominay bäst i svag konkurrens