Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Herrera blickar mot PSG; Kontraktssituationer; Vi mot världen

I svallvågorna av gårdagens händelse passar vi på att slinka in med en liten nyhetsuppdatering, så vi verkligen inte missar något!

Mycket fokus ligger av naturliga orsaker på Solskjaer och vad som väntar i och med att jobbet som manager för Manchester United nu är hans. Det blir bland annat snack om transfers och angelägna kontraktssituationer, med framför allt en spansk touch.

Knivig sits med Herrera

Det sägs att Ander Herrera just nu kraftigt överväger sin framtid i Manchester United och istället tittar mot Paris Saint-Germain. Fransmännen ska vara redo att erbjuda spanjoren ett treårskontrakt när hans nuvarande kontrakt med United går ut i sommar.

Embed from Getty Images

Diskussioner om Herreras kontrakt har pågått sedan november men man har ännu inte lyckats hitta en lösning. Enligt uppgifter från ESPN sägs det nu att 29-åringen kan komma att nobba Uniteds erbjudanden och söka sig till Paris, då det kontraktet sägs vara för bra för att tacka nej till.

Om man ska tro det som skrivs vill PSG utnyttja Herreras kontraktssituation för att ersätta Adrien Rabiot, som länge ryktats bort från klubben.

Mer om kontrakt

Vi fortsätter på det spanska spåret i klubben och konstaterar, utöver det faktum att Ander Herrera kan vara på väg bort från klubben, att Juan Mata också sitter på utgående kontrakt. Förhandlingar om Matas kontrakt ska, likt Herreras, pågått sedan november, men även där är det status quo.

Även David de Geas vara eller icke vara i klubben är något det har pratats om under en lång tid, vilket såklart beror på hans status i klubben ochpositionen han har. 28-åringens kontrakt går också ut i sommar, men här finns en klausul för ett ytterligare år som man hoppas kunna aktivera. Uppgifter gör dock gällande att de tröga förhandlingarna beror på de Geas önskan att spela i ett lag som utmanar om Champions League. 

Embed from Getty Images

Solskjaer pratade bland annat om långsiktighet under gårdagens presskonferens och nämnde då att den här anställningen bör kunna vara en faktor för spelares beslut, både vad gäller att stanna eller att komma till klubben.

”Du måste givetvis fråga spelarna själva, men att veta vem som är manager för klubben nästa säsong är såklart tacksamt för spelarna när de ska bestämma sig. Vi är i kontakt med några spelare nu och hoppas kunna lösa deras situationer inom en snar framtid.”

United kompenserar Molde

Enligt lokaltidningen, Manchester Evening News, ska Manchester United betalat en kompensationssumma på £500 000 till Solskjaers förra arbetsgivare, Molde FK för deras välvilja och samarbete med United. Samma summa sägs också ha betalats ut till Molde i samband med att Solskjaer tillträdde som tillfällig tränare i december. Så kallade kaffepengar för United men troligtvis väldigt välbehövliga för Molde.

Vi mot världen

Makarna Nilsson Lindelöf blev i dagarna föräldrar till en liten pojke, men det är i det här fallet inte just bebislyckan som tar mest fokus, snarare hot och hat mot familjen. Victor tackade nej till att delta under landslagssamlingen tidigare i veckan och fick utstå mycket kritik för detta. Förklaringen han gav var kort och gott ”personliga skäl”, vilket man tycker bör vara skäl nog för att det också ska respekteras.

På sin blogg uttrycker sig Victors fru, Maja, sig om vad hon anser om situationen.