Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Imponerande – utan fyrverkeri

Med Solskjaers rykande färska och permanenta kontrakt i bakfickan var vi nog många som förväntade oss en klang- och jubelföreställning på Old Trafford i eftermiddag.

Det fick vi verkligen inte.

Men Solskjaers United har en härlig förmåga att vara effektivt mer ofta än sällan, så att det blev 2-1 mot ett piggt Watford var inte direkt oväntat.

United imponerade i slutresultatet – men inte alls i spelet.

Imponerande:

 • Just att kunna ta en på papperet till synes enkel 2-0-vinst, trots att man inledde helt bedrövligt och sen fortsatte spela blekt under stora perioder av matchen, är en skön förmåga att ha.
 • Rashford. Han är för jäkla skön, alltså, när han sätter fart. Med lite finurligare instick hade han kunnat komma igenom ytterligare gånger, men dagens skörd får ju räcka. Det här är en riktig juvel vi har fått fram.
 • Att Luke Shaw skulle få kramp i slutet av matchen var lika oväntat som att Mata skulle bli utbytt. Dessförinnan hade britten varit oerhört pigg med maxlöpningar på kanten och dessutom inblandad i båda målen. Assisten till Rashfords mål var delikat och hans arbetsinsats var magnifik.

Godkänt:

 • Med Lindelöf borta av personliga skäl var det upp till det gamla radarparet Jones-Smalling att hålla Watford stången i mittförsvaret och föga förvånande gjorde Jones en sån där härlig insats som han gör då och då.
 • Martials avgörande 2-0 var bland det fulaste jag sett honom göra. Hans insats överlag var sisådär, men det märktes vilken respekt Watford hade för honom och det gav United övertag på vänsterkanten.
 • De Gea. Med andra referensramar hade han fått högre betyg än så, men vi vet ju alla att det här var ”endast” en godkänd match med De Gea-mått mätt.
 • Solskjaers drag att sätta in Mata i mitten efter den horribla starten visade sig, inte alls oväntat, vara lyckats. Han är ibland en majestätisk dirigent därinne.

Illa:

 • Spelet större delen av matchen. Framförallt var inledningen sjukt oinspirerad, där Watfords höga press verkligen satte press på United som var långsamma och ointresserade. Det såg oerhört märkligt ut med så många som såg så loja ut samtidigt och var lite oroande med tanke på slutspurten som väntar.
 • Ander Herrera brukar gnistra och stråla av spelglädje, men i eftermiddag var spanjoren en skugga av den spelare han brukar vara. Det har ryktats om PSG senaste tiden, men kan det verkligen påverka honom så pass mycket?
 • Alltså, Nemanja Matic framtid bör väl inte vara särskilt säker i United? Steget efter alltför ofta mot Watford också, och det går alldeles för långsamt alldeles för ofta.

Sist:

 • Med bara drygt en månad kvar av säsongen kan vi konstatera att United sannolikt inte kommer att vinna en titel den här våren. Men å andra sidan har vi ”vunnit” en manager som ingjutit hopp på ett sätt ingen annan har gjort post-Fergie. Det har skrivits många gånger tidigare, men den här försäsongen som kommer blir den viktigaste på många år. Solskjaer måste få allt stöd han kan tänkas från högre ort och det måste levereras omedelbart på transferfronten.
 • Frågan är vad Andreas Pereira tänker om sin fortsatta karriär. För inte känns det som att han har det som krävs för att ta en plats på mitten i United?