Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen: Segermål i 93:e minuten

Manchester Uniteds juniorer vann igår mot Wolves på bortaplan efter stor dramatik. Dion McGhee blev matchvinnare i den tredje tilläggsminuten!

Förutom segern mot Wolves fokuserar vi i den här ungdomskollen på pojkarnas landslagsspel.

Sent drama mot Wolves

När Ethan Galbraith gav United ledningen borta mot Wolves efter 84 minuter trodde vi att det var segermålet. Hemmalaget ville dock annat och kunde kvittera genom Abbey. United fick ändå det sista skrattet då Dion McGhee grävde in segermålet i den tredje tilläggsminuten.

Med reservlaget spellediga kunde Neil Ryan den här gången matcha ett lite mer erfaret lag än i de senaste matcherna. Spelarna som fick mycket speltid i sina respektive landslag fick dock ledigt.

United var matchen igenom det spelförande laget. Wolves hade dock en storspelande målvakt. Framför allt Largie Ramazani skaffade sig många målchanser men fick gång på gång se sig besegrad av målvakten. Di’Shon Bernard fick jätteläge efter en frispark och Anthony Elanga missade då han blev lite för stressad på en retur.

Wolves hotade några gånger på kontring men Bernard och mittbackskollegan Teden Mengi svarade med avgörande tacklingar.

Så skulle United till slut ta ledningen, kort efter att Ramazani missat ett jätteläge. Lagkapten Brandon Williams, för dagen högerback, drev upp ett anfall och tog sig in i offensivt straffområde. Han spelade sedan bakåt till Charlie McCann som spelade vidare till Ethan Galbraith och Galbraith visade att han kan avsluta.

Wolves skulle dock hitta en kvittering efter ett fint anfall, där inhoppande mittbacken Lukasz Bejger blev bortspelad.

United borstade omedelbart av sig besvikelsen och gav sig på ny jakt på ett segermål. Elanga driver upp anfallet och sedan studsar bollen lite hur som helst och via Aliou Traore faller den till Dion McGhee som liksom gräver in den i nät med ett volleyskott.

Totalt sett en välförtjänt seger för United. Laget är trea i tabellen och även om förstaplatsen fortfarande är möjlig i teorin så blir det primära målet under avslutningen att hålla Everton bakom.

Ungdomar på landslagsuppdrag

Som alltid var ett antal av Uniteds ungdomsspelare iväg på diverse  landslagsuppdrag. Så här gick det för pojkarna.

Belgien U18 (Ramazani)

Largie Ramazani reste med Belgiens U18 till Dubai för en träningsturnering. Det gick skitdåligt, med storförluster mot Tjeckien (0-5) och Ryssland (0-3), förlust mot Mexiko (1-2) och bara oavgjort mot Luxemburg. Ramazani startade i matchen mot Tjeckien, i övrigt har jag inte kommit över någon matchfakta.

England U19 (Gomes)

Englands U19 misslyckades mycket överraskande i EM-kvalet. Angel Gomes bidrog med två assists i 4-1-segern mot Tjeckien och startade i två matcher med ett inhopp i den tredje.

England U18 (Garner, Laird)

James Garner och Ethan Laird reste med Englands U18 till Dubai. Unitedduon startade i första och sista matchen och vilades i den mellersta. Föga överraskande vann England med Unitedspelarna på planen och förlorade utan.

Garner lirade på mittfältet och tog som vanligt lagkaptensbindeln. Laird lirade, som han brukar göra i landslaget, mittback.

England U17 (Mengi)

Teden Mengi fick nöja sig med ett inhopp på tilläggstid i den sista matchen när Englands U17 säkrade en EM-plats.

Irland U21 (O’Connor)

Lee O’Connor kan nu titulera sig U21-landslagsspelare. Han spelade 90 minuter som högerback när Irland inledde kvalet till U21-EM 2021 med en 3-0-seger mot Luxemburg.

Irland U17 (McCann, Odubeko)

Irland är värd för U17-EM och laddade för turneringen i maj med två förluster mot Finland. Unitedduon Charlie McCann och Mipo Odubeko var inhoppare i den första matchen och startspelare i den andra. Irland gjorde ett mål, då McCann höll sig framme på en retur efter skott från Odubeko.

Italien U20 (Ercolani)

Luca Ercolani var inhoppare mot Tjeckien och startspelare mot Schweiz när Italien förlorade dubbelt i U20 Elite League.

Nederländerna U21 (Chong)

Tahith Chong gjorde två matcher för Hollands U21-landslag. I 0-0-matchen mot USA blev Holland ”ännu farligare i slutet” då Chong byttes in. Han startade sedan i 1-0-segern mot Egypten, där han var aktiv. Bland annat blev en motståndare utvisad efter en stygg tvåfotstackling mot Chong.

Nordirland U21 (Galbraith)

Ethan Galbraith kan nu kalla sig U21-landslagsspelare. Han gjorde sin första match från start när Nordirland överraskande besegrade Mexikos U22-landslag. Nordirland vann också mot Bulgarien. I den matchen började Galbraith på bänken, mer än så har jag inte hittat.

Nordirland U17 (Mee)

Dermot Mee fick släppa sju bollar förbi sig när Nordirlands U17 förlorade mot Holland och Tjeckien i EM-kvalet. Där var EM-chansen borta och Mee följde den avslutande matchen från bänken.

Polen U17 (Bejger)

Polens U17 tog bara en poäng i EM-kvalet. Lukasz Bejger kan trösta sig med att han startade i alla tre matcherna.

Portugal U20 (Dalot)

Diogo Dalot firade födelsedag med Portugals U20-landslag. Han spelade sedan från start i en 1-0-förlust mot Tyskland och var sedan inhoppare i en 1-0-seger mot England. Båda matcherna i U20 Elite League, men för Portugal var det primärt VM-uppladdning.

Schweiz U19 (Burkart)

Nishan Burkart var inhoppare i förlusterna mot Israel och Frankrike och startade i den mållösa matchen mot Polen då Schweiz U19 gjorde slät figur i EM-kvalet.

Slovakien U21 (Fojticek)

Alex Fojticek var för första gången med i Slovakien U21-trupp. Debuten får han dock vänta på.

Tjeckien U19 (Kovar)

3-1-vinster mot Danmark och Grekland renderade den inledande 4-1-förlusten mot England meningslös och gav Tjeckiens U19 en EM-biljett. Matej Kovar vaktade det tjeckiska målet i de tre matcherna och lär så göra i EM också (såtillvida han inte får en sensationell plats i Uniteds försäsongstrupp).

USA U23 (Olosunde)

Matthew Olosunde reste till Spanien för samling med USA:s OS-landslag. Han spelade första halvlek i förlusten mot Egypten och var sedan oanvänd avbytare mot Holland.

Wales U19 (Levitt)

Wales U19-landslag blev poänglösa i EM-kvalet. Dylan Levitt startade de tre matcherna och bidrog med en assist mot Spanien.

Matchfakta

Ungdomslagen har spelat följande matcher sedan senaste ungdomskollen.

U18: Wolverhampton Wanderers – Manchester United 1-2 (0-0)

U18 Premier League, 30 mars


0-1 (84) Ethan Galbraith (McCann)
1-1 (89) Abbey
1-2 (90+3) Dion McGhee (Traore)


Uniteds lag: Thompson; Williams, Mengi (Bejger 77), Bernard, Devine; Puigmal (McCann 68), Galbraith, Traore; McGhee, Elanga, Ramazani

Mer information: