Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Déjà vu

För knappt tre veckor sedan skickade Wolverhampton ut Manchester United ur FA-cupen. Igår utspelades samma möte, på samma arena, med samma resultat.

Till skillnad från förra mötet med Wolves, där vi var totalt uddlösa, fick vi igår kväll istället se ett tämligen hackigt, men helt klart vassare United. Man inledde starkt och gick upp i en välförtjänt ledning, som för övrigt borde varit större. Chanser skapades men togs inte till vara på. Något som också brukar straffa sig, vilket vi återkommer till.

Embed from Getty Images

Mittfältet

Från senaste matchen mot Watford gjorde Ole Gunnar Solskjaer igår två förändringar på mittfältet, McTominay och Fred in, Matic och Herrera ut. Dessa förändringar välkomnades säkerligen inte bara hos mig, utan även bland många andra. Och det såg lovande ut.

United öste på och kontrollerade de första tjugo, mycket tack vare just McTominay, och inte minst Fred. Brassen har haft ett par fina insatser sedan man började tina upp honom från frysboxen, och igår såg han verkligen ut att trivas, när han mer eller mindre tog över Matics roll som sittande mittfältare. Han transporterade boll, hittade ytor, vann närkamper och assisterade till McTominays fina distansskott som letade sig in bakom Rui Patricio.

Men sedan var det där med att uteblivna mål straffar sig. Ett kostsamt misstag som innebar 1-1 och att Wolves tog kommandot fullständigt under den resterande delen av halvleken. En del menar att de Gea, och hans passning, bär en skuld i Freds bolltapp som föranledde målet, där håller jag inte med. Mattan må ha varit blöt, men en sådan passning bör man faktiskt klara av att hantera om man spelar på den här nivån.

Disciplin

United spelade alltså större delen av andra halvlek med tio man efter att Ashley Young dragit på sig två ostskivor, något som självfallet också skulle straffa sig, även om United hanterade det helt okej. Jones kom in och vi fick se en mer utpräglad trebackslinje, till skillnad från tidigare i matchen.

Embed from Getty Images

Hursomhelst, utvisningen på Young är så uppenbar att det nästan borde varit rött direkt, därmed finns inte mycket att säga om den. Hans kollega på andra kanten, Luke Shaw, drog igår på sig sitt tionde (!) gula kort för säsongen, vilket innebär att han missar de två nästkommande matcherna mot West Ham och Everton. Ett oerhört tungt avbräck, med tanke på Shaws fina form och att det inte finns någon självklar ersättare. Högerkanten tar troligtvis Dalot, men vänsterbacken lär vi få anledning att återkomma till.

Mer från matchen

Efter matchen-intervju med Solskjaer

Frustrerande att inte få mer utdelning med tanke på starten?

“Självklart, vi skapade mycket och hade många bra perioder men vi fick inte med oss någonting. Den här insatsen var hundra procent bättre än den vi stod för förra gången vi var här. Ibland måste man se bortom resultatet och idag gjorde vi en bra match.”

Ni skapade mängder med chanser, trots en man mindre, hur mycket påverkade utvisningen?

“Det är alltid svårt, vi spelade bra de första tjugo i andra halvlek, de kom inte in i pressen på oss och vi behöll bollen bra inom laget. Sedan får de sitt första läge vid ett inlägg och gör mål.”

Fortfarande sex matcher kvar…

“Ja, det är mycket kvar att spela om. Vi har pratat om att ta 15 poäng till, vilket bör räcka för att nå topp fyra. Det är vårt mål. Nu har vi några dagars vila, sedan är det förberedelser inför Barcelona som gäller.”

Efter matchen-intervju med McTominay

Det måste kännas tungt att förlora när ni skapar såpass mycket?

“Jo, det är frustrerande, vi satt i omklädningsrummet efteråt och snackade om hur det kunde bli så här, men mål förändrar matcher.”

Det måste ändå känts bra att ha gjort sitt första mål för klubben?

“Det är såklart speciellt, att komma genom akademin och ha sett spelare som Scholes och Carrick på det mittfältet, då vill man fortsätta att bidra med passningar, mål och assists. Men just nu känns det tungt.” 

Res med oss till Manchester!