Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekoll – Fem före semester

Embed from Getty Images

Lånekollen är tillbaka efter landslagsuppehållet. Särdeles mycket finns det inte att skriva hem om. Säsongen är på upphällningen och flera klubbar har inte mycket mer än äran att spela för. Det medför också att man roterar på ett annat sätt än man gjort under säsongen, vilket också syns på uppställningarna. 

Dean Henderson, Sheffield United

Var uttagen i det engelska U21-landslaget som genrepade inför sommarens EM i Italien. England spelade oavgjort, 1-1, mot Polen med Hendersons konkurrent Angus Gunn i målet. När Henderson väl fick chansen, mot Tyskland, föll England. Henderson släppte in två mål i 2-1-förlusten. Tillbaka i seriespel med Sheffield United fortsatte Henderson släppa in mål. I söndags vann Bristol City något överraskande med 3-2 i Sheffield, vilket gör att Leeds nu har grepp om direktplatsen till Premier League. Henderson kunde enligt rapporterna inte göra mycket åt målen, men var stabil i spelet med fötterna.

Embed from Getty Images

Joel Pereira, KV Kortrijk

Har ännu inte debuterat i Belgien för Kortrijk. Satt på bänken för åttonde matchen i rad när ligan startade om i helgen.

Kieran O’Hara, Macclesfield

O’Hara var inte uttagen till landslagsspel och spelade sålunda seriespel med Macclesfield. 22-åringen stod mellan stolparna mot Stevenage (2-2) och Lincoln City (1-1).

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe

Tillbaka i Scunthorpes trupp mot Rochdale den 23 mars. Såg hela matchen från bänken. Fanns sedan inte med i truppen till mötet med Wimbledon i helgen. Någon direkt förklaring till varför gavs inte av Scunthorpe. Positivt är dock att CBJ är kvitt sin skada.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Tillbaka i Aston Villas trupp i söndagens hemmaseger mot Blackburn. I en intervju med One Football säger Dean Smith, Villas manager, att inga kontakter tagits rörande en permanent övergång för Tuanzebes del. 

Embed from Getty Images

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Var, på grund av den synnerligen ringa speltiden i vinter, inte aktuell för den holländska landslagstruppen. Scott Parker verkar dock ge Fosu-Mensah fortsatt förtroende i ett Fulham som är att betrakta som nedflyttat. 21-åringen fick 90 minuter som mittback mot Manchester City i lördags. Var en av tre spelare som fick en fyra i vitsord av SkySports. Övriga spelare i Fulham erhöll en femma.

Regan Poole, Newport County

Fick ånyo 90 minuter när Newport bortaslog Yeovil med 3-1 i lördags. Spelade som en av tre mittbackar och förlängde därmed sin smått suveräna svit under utlåningen. Poole har spelat fulla minuter i tolv raka matcher.

Matty Willock, Crawley Town

Spelade 80 minuter som vänstermittfältare mot Lincoln City den 23 mars. Willock ådrog sig då en lättare skada som gjorde att han missade bortamötet med Morecambe i helgen som gick.

Callum Whelan, Port Vale

Fortsatt ratad i Port Vales a-lag och lär så för bli, sett till rapporterna vi gav i förra lånekollen. 

Tom Sang, AFC Fylde

Fortsätter semestern.

Zak Dearnley, Oldham

Hoppade in, med 21 minuter kvar, när Oldham slog Grimsby med 2-0.

Ethan Hamilton, Rochdale

Satt på bänken i 3-1-segern mot Scunthorpe och i bortamötet med Gillingham (1-1). Efter en lovande start på lånesejouren har Hamilton alltså nu sett två raka matcher från bänken.

James Wilson, Aberdeen

Hoppade in med nio minuter kvar när Aberdeen föll med 2-1 borta mot Aberdeen i lördags.