Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Duo begär löneökning; Zidane vill ha Pogba; Lukaku & Alexis på väg bort?

Manchester United är under påskaftonen spellediga och laddar istället inför söndagens match emot Everton på Goodison Park. Under tiden har vi skramlat ihop ett nyhetssvep att ta del av. Bland annat får ni läsa om att United rapporteras vara beredda på att släppa Romelu Lukaku och Alexis Sanchez i sommar.

I övrigt får ni läsa om att både David De Gea och Paul Pogba sägs begära löneökning, medan den sistnämnda fortsatt kopplas samman med Real Madrid av spansk press.

Lukaku & Alexis på väg bort?

Det är James Ducker, på The Telegraph, som bland annat kommer med uppgifter om att Manchester United ska vara villiga att lyssna på bud på Romelu Lukaku i sommar. Inter, Bayern München och Paris Saint-Germain nämns som potentiella intressenter av belgarens tjänster.

Ducker menar att Lukaku själv ska vara öppen för en flytt. Dels då han vill spela utanför de brittiska öarna innan karriärens slut, och dels för att han sedan managerskiftet i slutet av december mestadels fått agera andrahandsval på anfallspositionen bakom Marcus Rashford.

Embed from Getty Images

De fortsatta frågetecknen huruvida Lukakus spelstil passar in under Ole Gunnar Solskjaers filosofi nämns som ytterligare en anledning av Ducker. United-managern skulle, vid en potentiell försäljning, i så fall använda sig av pengarna för att återinvestera i truppen ”i vad som kommer bli en väldigt upptagen sommar på Old Trafford”.

Det stora hindret för en potentiell försäljning är dock den stora kostnaden för affären.

”Lukaku tjänar 255 000 pund i veckan i United, som åtminstone skulle vilja få igen deras utgifter för 25-åringen”, skriver Ducker.

Fortsättningsvis i artikeln skriver Ducker att Manchester United även ska vara villiga att lyssna på bud på Alexis Sanchez. Chilenaren, som inte gjort många glada sedan flytten från Arsenal för lite mer än ett år sedan, sitter dock i en liknande sits som sin belgiska anfallskollega.

Embed from Getty Images

”United är också öppna till erbjudanden för Alexis Sanchez, men den chilenska anfallarens 500 000 pund i veckan kommer göra en försäljning svår så vida inte stora kompromisser görs”, skriver Ducker.

Avslutningsvis skriver han även att Antonio Valencia, Matteo Darmian, Juan Mata, Ander Herrera och Marcos Rojo ingår bland de som är ”troliga eller förväntade att lämna”. Även Eric Bailly och David De Gea, som snart inleder sitt sista år på kontraktet, sägs det finnas osäkerhet kring.

”De Gea & Pogba begär löneökning”

Det är Matt Hughes, på The Times, som skriver att alla Uniteds spelare har att vänta en automatisk lönesänkning med 25% – om de skulle missa kommande års Champions League. Den här situationen ska nu Paul Pogba (290 000 pund/vecka) och David De Gea (200 000 pund/vecka) vilja använda för att få till ett bättre kontrakt, menar Hughes.

Embed from Getty Images

Huruvida de lyckas är en annan femma, så klart. Men spontant kan jag tycka att de båda borde fokusera på att hjälpa laget och klubben att nå den viktiga topp fyra-placeringen i ligan, och om de sedan inte lyckas – och därmed får en lönesänkning – så är det inte många andra än dem själva de har att skylla.

Oavsett bör United se till att hitta en överenskommelse med dessa spelare. De tillhör klubbens absolut bästa och viktigaste byggstenar och båda ser allt mer ut att lockas av andra klubbar som är och drar i dem. De Geas kontrakt går ut sommaren 2020 medan Pogbas sträcker sig till sommaren 2021 med en option på ytterligare ett år.

Zidane ute efter Pogba

Det är den spanska tidningen Marca som skriver att Real Madrids återvändande manager Zinedine Zidane vill roffa åt sig Uniteds storstjärna Paul Pogba i sommar. De skriver att Pogbas personlighet på och utanför planen är en nyckel för Zidane. Han anser att Pogba kan influera laget på samma vis som han gjorde med Frankrike under VM i somras.

United-mittfältaren sägs vara ”besatt” av att vinna Champions League, enligt Marca. Något vi inte direkt såg skymten av under dubbelmötet med FC Barcelona, men men…

Ryktena om Pogba lär långt ifrån ta slut här. Det är helt enkelt bara att spänna fast sig och åka med under sommarens berg- och dalbana av transferrykten.

Inför Everton

Imorgon, klockan 14.30, tar sig Manchester United an Everton i en oerhört viktig match i kampen om Champions League-platserna. Vår införrapport till drabbningen på Goodison Park kan ni ta del av här:

Inför: Everton – Manchester United