Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pinsamt och patetiskt!

Här har vi alltså hamnat efter den magiska första tiden med Solskjaer vid ratten: Med ett United som ser så håglöst och patetiskt ut att man baxnar.

När man sittar och ser United fullständigt köras över på Goodison Park är det bara att konstatera att det är status quo i klubben, sex år efter Fergusons pensionering.

Frågan är vad som egentligen kan göras i sommar? Samma visa om och om igen ?

Just nu är det mörkt värre och något Champions League-spel kan ju Glazers och Woodward säga bye-bye till. Det är väl det enda “roliga” med den här farsen vi bevittar just nu. Men så länge ägarna och transferbossen är nöjda med att slåss om topp fyra är det svårt att föreställa sig en förändring.

Förfärligt:

 • Den där insatsen var bland det mest pinsamma, viljelösa och patetiska jag sett United göra på många år. Hur i herrans namn ens någon i laget kan överleva sommaren är beyond me.
 • Defensiven under säsongen är den sämsta som skådats i Uniteds Premier League-historia. Det säger en hel del om hur hemskt det var totalt sett säsongen 2018/2019, som – trots toppen i Paris – får anses vara ett gigantiskt fiasko.
 • United hade alltså sitt första avslut på mål i 86:e minuten. I 0-4-underläge. Med Lukaku, Pogba och Martial på planen.
 • Sex förluster på åtta senaste matcherna. Det är 30 år sen sist. Jag vill inte att vi återgår till dessa Louis van Gaal-tider när sviter bröts och rekord slogs i parti och minut. I negativ bemärkelse alltså.

Fruktansvärt:

 • David De Geas säsong går från dålig till hemsk i ett rasande tempo. I dag var han i farten igen med långskott som slank in, frilägen som inte räddades och utkast till spelare som inte vara beredda.
 • Vad pysslar en sån som Paul Pogba med på fotbollsplanerna nuförtiden? Springer och funderar på semestern i LA? Om han kan flirta till sig något otippat miljardmove till Spanien? Hur han kunde spela så bra under en kort period under Solskjaer? Någonting måste det vara, för någon slags ledargestalt och superstar är han inte längre.
 • Diogo Dalot kommer undan en del kritik tack vare sin orutin och ålder. Men jisses, vilken mardrömsmatch grabben hade i Liverpool. Där var det inte många rätt i pressade situationer.
 • Anthony Martial sitter på ett hyfsat nysignat miljonkontrakt och verkar tro att det bara är att inkassera pengarna varje vecka. Jag, som länge varit en stor Martialsupporter, börjar nu tro att fransmannen aldrig kommer att nå sin fulla potential i United. Det kan vara läge att inkassera en hyfsad summa för honom i sommar, för det går inte att ha en spelare som ser så lat och ointresserad ut så ofta. Mot Everton var han så loj att han inte förtjänade ett enda pund av sin veckolön.
 • Nemanja Matic kan bara inte vara en Unitedspelare – åtminstone i aktuell för startelvan – när augusti kommer. Serben är så oerhört långt från den klass som krävs.
 • Romelu Lukaku (som av någon anledning buades ut av sin gamla hemmapublik) visade med all önskvärd tydlighet att han är för begränsad för att leda ett Unitedanfall. Trots att han var en av få Unitedspelare som visade lite gnista så var hans spel med boll åter alldeles för dåligt.

Finally:

 • När man ser en sån här match utspelas framför sina ögon undrar man i sitt stilla sinne: Vad är det som gör så många på papperet duktiga spelare så usla samtidigt? När premiären kickar off i augusti vill jag i nuläget inte sätta en enda av dessa spelare i en startelva. Det är en horribel tanke, när man tänker vilken gigantisk klubb United är. Men sex år efter Fergies pension är det fortfarande här vi här: Med en framtid där en ligatitel känns lika långt borta som det svarta hålet vi fick se på världsnyheterna häromveckan.
 • Det blir så klart inget Champions League-spel i hösten (det vore ett mirakel) utan United får nöja sig med Europa League igen. Det känns så oerhört ovärdigt, men samtidigt är det också någonting Avram, Joel och Ed får ta på sig.