Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Avgrunden.

Asså fan. Fan, fan, fan. Det blir inte lättare att ta dessa derbyförluster. Tiden går, men inte fan vänjer man sig vid att vara näst bäst. Att Manchester är blått. Spyr på den tanken. Och med förlusten (läs: förnedringen) mot Everton i så pass färskt minne var detta dödsstöten för hur mycket skit man som supporter orkar ta på en vecka eller hur länge det nu kan ha gått. För ärligt, derbyt var ingen rolig upplevelse, men inte i närheten en lika värdelös tillställning som den mot Everton. Förlust mot City var väntat, och trots att vi ändå spelade (försvarade oss) okej i så gott som hela första halvlek så kändes det hela tiden som om det bara var en tidsfråga innan City skulle lägga i en växel till och rycka ifrån. Och det gjorde de ju. Själv satt man och blev alltmer packad på Guinness ju längre matchen (och jag själv för all del) led men jag tyckte mig vid något tillfälle se att bollinnehavet som annonserades var 17% för United, mot Citys 83%. Det är ju sjukt. Mördande. Förkrossande.

Problemen i klubben kan ältas fram och tillbaka från vecka till vecka, och jag tänker att någon gång framöver kommer vi här i bloggen sammanfatta våra förhoppningar och förväntningar på säsongen 19/20 och vad vi anser behöver hända under sommaruppehållet för att detta sjunkande skepp som nu nått botten ska kunna få en seriös chans att återuppstå. Jag vet inte vad man kan säga om matchen mot City som inte redan sagts, men en sammanfattning av läget:

  • Det var längesedan jag såg ett Unitedlag se så extremt obekväma ut med bollen i precis varenda situation. Seriöst, inte ens Pogba som ju alla vet (…) är Guds gåva till fotbollen såg ut att vilja ha den vid sina fötter?
  • Herrera hade varit perfekt i den här matchen istället för Fred eller Pereira men.. you know :(
  • Något som jag satt och funderade på under försnacket till matchen är de lag och kaptener vi ställt på banan i derbyn under min livstid som Unitedsupporter. Ja, ni vet ju själva. Och jag vet att jag slängt mycket skit på Ashley Young på sista tiden, men alltså.. kom igen. Det är mycket kring United som är skamligt nu för tiden och detta är helt klart en av de sakerna.
  • Ett litet klargörande: De Gea får också ha dippar, okej? Ser gärna att Unitedsupportrar generellt chillar lite med att måla fan på väggen när det gäller honom. Detta har absolut inte varit hans bästa säsong, men karln har burit oss på sina axlar i typ fem säsonger nu. Dags att uppbåda lite lojalitet folks.
  • Och när vi är inne på rants om lojalitet.. ser jag en enda människa till som uppviglar mot Ole och gnäller på att han skulle vara fel val efter att han varit permanent manager i typ två dagar så kommer jag gå apeshit. Skojar ej.

Söndag närmar sig, en sexpoängare mot Chelski och läget för en eventuell topp fyra-placering är inte extremt förtvivlat. Vi kommer åtminstone ha det i egna händer. Jag är fortfarande helt tom efter derbyt, men vad tror ni? Predictions anyone?