Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

McTominay är månadens allt; Solskjaer önskar Phelan; Dagens träning

Embed from Getty Images

Sköna maj, välkommen! Välkommet är också dagens nyhetssvep som bjuder på uppdateringar kring Uniteds jakt på en teknisk direktör och så summerar vi McTominays succémånad.   

McTominay är månadens allt

Efter en rad imponerande insatser har McTominay röstats fram som månadens spelare under april. Kampen var jämn mellan den unge skotten och Luke Shaw som också utmanade om titeln. Trea i omröstningen kom Victor Nilsson Lindelöf.

Embed from Getty Images

Men Scott McTominay knep alltså platsen som månadens spelare samma månad som han också levererade sitt första seniormål. Ett mål som även det fick pris.

Scott blev inte bara månadens spelare utan hans mål mot Wolverhampton i början av månaden blev dessutom framröstat som månadens mål.

Publikens hyllningar är välförtjänta. För trots Uniteds tunga månad har McTominay levererat. Särskilt imponerande var hans insats mot Barcelona i Champions Leagus första kvartsfinalomgång, en match där han dessutom blev utsedd till Man of the Match.

Solskjaer önskar Phelan som teknisk direktör

Anställningen av klubbens tekniska direktör är en långdragen historia. Igår rapporterade vi att Rio Ferdinand ryktades göra comeback i klubben i just rollen som teknisk direktör. Tidigare har namn som Paul Mitchell, Andrea Berta och Edwin var der Sar varit med i processen, och Mike Phelan. Nu är Mike Phelan högaktuell igen då The Times rapporterar att Solskjaer själv ska ha önskat Phelan i rollen som just teknisk direktör.

Embed from Getty Images

Den 56 årige Mike Phelan är idag assisterande manager vid sidan av Solskjaer men har efterfrågat en mer omfattande funktion i klubben.

Läs mer här https://www.thetimes.co.uk/article/ole-gunnar-solskjaer-wants-mike-phelan-as-manchester-united-technical-director-rdvs5rrrd?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1556641186

Dagens träning

Truppen tränade tillsammans idag inför stundande match mot Huddersfield. Glädjande att se var att Rashford var med trots axelskadan han ådrog sig i matchen mot  Chelsea. Även Valencia, som varit borta från spel sedan Januari, fanns med på träningen och så även Phil Jones och Ander Herrera.

Däremot syntes varken Lukaku eller Chris Smalling till på dagens träning.