Woodward girig; Ajax-talang på ingång; Matthijs de Ligt

Dagens sillynyheter kretsar mycket kring Ajax, där mycket tyder på att United hittat ett potentiellt guldkorn. Vi ger er även det senaste kring Matthijs de Ligt samt Inters intresse för Lukaku. 

Inter erbjuder £50 miljoner för Lukaku – Woodward vill ha mer

Embed from Getty Images

Ryktena om att Romelu Lukaku är på väg bort från Manchester United har på senare tid intensifierats (här från gårdagens nyhetssvep) och mycket tyder på att belgaren kan ha gjort sitt i klubben.

Lukaku mäktade endast med 15 mål den här säsongen och hos Ole Gunnar Solskjaer är det tydligt att han inte är förstavalet bland anfallarna.

Italienska Inter uppges vara intresserade av Lukakus tjänster, vilket ska ha att göra med att Antonio Conte sägs vara nära ta över från Luciano Spalletti på tränarposten.

Men det som kan göra övergången problematisk är att Ed Woodward inte tänker nöja sig med de £50 miljoner som Inter erbjuder, utan förväntar sig istället uppemot £70 miljoner. Man ska dock vara villiga att matcha 26-åringens veckopeng i United på £175 000.

Vad som också lär bli avgörande för en eventuell övergång eller inte är huruvida Mauro Icardi resonerar kring sin framtid i Milano. Skulle han försvinna lär det finnas ännu mer fog för att Lukaku spelar i Inter nästkommande säsong.

United värvar från Ajax?

Embed from Getty Images

Efter framgången i Europa lär Ajax få en svettig sommar i att försöka behålla sina succéspelare. Frenkie de Jong är redan klar för Barcelona och mycket tyder på att lagkaptenen, Matthijs de Ligt kommer göra honom sällskap, även om det också har ryktats om andra storklubbar, däribland Manchester United.

Nu kommer dock uppgifter om att United kommer värva från just Ajax, dock ett betydligt mindre profilerat namn – Dillon Hoogeweerf. Vem? Ja, av förklarliga skäl är det nog inte jättemånga som har hört det namnet. Hoogewerf spelar nämligen för Ajax U-17-lag, men sägs vara en av de mest lovande spelarna i klubben. Anfallaren har under säsongen stått för tio mål och sex assists på 26 matcher.

Nu ska hursomhelst 16-åringen ha bestämt sig för att inte signera något A-lagskontrakt och uppges vara nära en flytt till Manchester United (enligt Transfermarkt är det redan klart). Said Ouaali, huvudansvarig för ungdomssidan bekräftar till Ajax TV att hans adept lämnar.

”Dillon har indikerat att han kommer lämna klubben.

”Han kommer gå till en utländsk klubb. Vi önskar honom all framgång och han vet att vi har gjort allt för att behålla honom.”

Nytt försök på de Ligt?

Embed from Getty Images

Mer Ajax och den här gången Matthijs de Ligt.

Nyligen kom uppgifter om att 19-åringen ska ha nobbat ett bud från Manchester United för ett par veckor sedan, men nu fått ytterligare ett bud att ta ställning till, vilket ska vara än mer lukrativt än det förra.

Samtidigt skriver Mundo Deportivo (för den som behärskar spanska) att man sitter på ”topphemliga” rapporter gällande de Ligt och att han inte har kommit överens med Barcelona, som sägs vara den mest troliga destinationen, om något avtal. Detta på grund av att det finns andra klubbar som erbjuder mer än de spanska ligavinnarna och därför inväntar nu holländaren ett bättre bud från katalanerna.

United ska dock vara villiga att möta de Ligts anspråk och kan därmed komma att sätta sig i förarsätet om hans signatur. Konkurrens ska dock finnas, både från Juventus och Bayern München.

I allt detta kan det vara värt att upplysa de med höga förhoppningar på att få se försvarsgeneralen på Old Trafford nästa säsong att sitta lugnt i båten. United har som bekant väldigt mycket pengar och har i andra sammanhang utnyttjats av både klubbar och agenter för att öka marknadsvärdet eller få till bättre kontrakt för sina spelare.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS