Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fortsatt osäkert med de Ligt; Mittfältsbryderier för Ole; Tourspekulationer i maj

Embed from Getty Images

Matthihs de Ligt har blivit, och verkar förbli, försommarens snackis. Klart verkar vara att han inte spelar i Ajax i höst, men om det slutar med en övergång till Barcelona eller Manchester United förblir oklart än så länge. Utöver den unge holländaren så funderar vi på Uniteds centrala mittfält, en fundering som sträcker sig långt tillbaka i tiderna. Det kryddar vi med spekulationer om vilka som kan tänkas ingå i truppen till sommarens försäsongsturné.

Matthijs de Ligt, igen

Vi kör lite Matthijs de Ligt igen, va? Igår rapporterade vi om att de Ligt minsann inte var aktuell för spel i United. Nu uttalar sig spelaren själv, något som Alex Shaw på ESPN har snappat upp.

”Var jag ser mig själv? Tja, Premier League är en stor tävling, Spanien likaså. Men, det finns andra tävlingar också, det handlar inte bara om de två. Jag vet ännu ingenting om min framtid, så vi får se hur det blir.”

SportWitness, som i sin tur refererar till spanska Marca, menar att Barcelona kommer att gå bet på holländaren i sommar då Uniteds erbjudande är ”för bra för att tacka nej till”. Detta trots att det inte kommer att bli någon CL-fotboll på Old Trafford i höst. Informationen får dock anses väldigt vag, då Marca gör en del egna antaganden och i sin tur refererar till den katalanska radiostationen RAC1.

Cancelo, en lösning?

Att Manchester United lär stärka upp försvaret i sommar ses som en självklarhet i nivå med att det alltid regnar på midsommar. Mirror skriver nu att United och Manchester City bägge rycker i Juventus högerback Joao Cancelo. Portugisen kom till Turin så sent som i somras och kostade då 35 miljoner pund att köpa loss efter att ha varit utlånad en säsong till Inter. Nu sägs prislappen ligga på kring 53 miljoner och det är också, om vi ska tro Tuttosport (som kommer med ursprungsnyheten) vara upp till Juventus nye tränare att avgöra Cancelos framtid. Max Allegris efterträdare i Juventus är ännu inte utsedd.

Embed from Getty Images

Solskjaers mittfältsproblem

Då James Robson på Evening Standard pratar, då tenderar man att lyssna. Den här gången skriver Robson om det som tenderar vara Uniteds centrala problem, både i formationen och rent allmänt. Det handlar om mittfältet, en lagdel som varit ett problem allt sedan Paul Scholes valde att definitivt pensionera sig från fotbollen. Ferguson drog ner Wayne Rooney på mitten utan större framgång, David Moyes satsade på Marouane Fellaini medan Louis van Gaal plockade in såväl Morgan Schneiderlein som Bastian Schweinsteiger.

José Mourinho valde att satsa miljoner och åter miljoner på Nemanja Matic, Paul Pogba och Fred. Inga av lösningarna de senaste tio åren kan anses ha varit särdeles lyckade. Nu är det Solskjaers tur att försöka, och Robson menar att han dels kommer att ge Scott McTominay en mer framträdande roll efter skottens fina vår. Robson menar också att Sean Longstaff och Evertons Idrissa Gueye är spelare som är tänkbara pusselbitar i sommar. Den senare fyller 30 i år men ska vara billigare i drift än vad Ander Herrera hade blivit om han stannat.

Andra namn som Robson bollar med är Bruno Fernandes och Youri Tielemans. Det tidigare skulle ge mer stjärnglans än de övriga, något som också får ses som viktigt i sammanhanget.

Embed from Getty Images

Andy Mitten på ESPN skriver även han om Uniteds kommande transferdilemma, där klubben står i ett vägskäl mellan att satsa på etablerade namn (en strategi som ju haft tveksam framgång de senaste åren) och att bygga ungt i stil med Daniel James. Mitten menar att det inte handlar om att reducera lönekostnader att bygga ungt och oprövat, och att det samtidigt inte heller har att göra med nationaliteter på spelarna. Istället menar han att andra klubbar gjort noggranna avvägningar med hjälp av en bred bas av scouter och att de lärt sig hitta guldkorn framom de riktigt stora namnen.

Då vi ändå är inne på mittfältet så kan vi konstatera att Real Betis-mittfältaren Giovani Lo Celso är det trehundrafemtioelfte namnet att länkas ihop med United i vår. Det är Daily Mail som menar att United, och Real Madrid, är intresserade av argentinaren och att prislappen är till 53 miljoner pund. Minst. 

Tourtruppen

I brist på andra, riktigt konkreta, nyheter väljer Manchester Evening News att spekulera i vilka som kan tänkas ingå i den trupp som Ole Gunnar Solskjaer plockar med sig till försäsongsturnén i Asien och Australien. MEN får sägas använda såväl livrem som hängslen när man spekulerar i potentiella namn. Den trupp de spekulerar i inkluderar flera av de namn som ryktas vara på väg bort i sommar. Matteo Darmian, Marcos Rojo och Alexis Sánchez är dock inte med i diskussionerna, varför man anser att de är närmast dörren.

Av ungdomarna har MEN valt att ta med Ethan Laird, James Garner, Tahith Chong, Mason Greenwood och Angel Gomes. Föga vågade spekulationer, sett till att just den kvintetten varit den som varit närmast a-laget den gångna säsongen. Axel Tuanzebe sägs vara ”lovad” en plats på flyget medan man nämner att både James Wilson och Regan Poole får gå då deras kontrakt går ut den 30 juni. Inga bekräftade uppgifter på att så blir fallen har dock kommit gällande de två sistnämnda.

Precis som tidigare lär det bli en del rotation i spelartruppen med spelare som kommer och går, eventuellt även under touren som sådan. Därtill brukar United plocka med spelare som går skadade för att köra rehabiliteringen parallellt med träningarna.

Embed from Getty Images

Sánchez spelar Copa America

Alexis Sánchez är, föga överraskande, en av 23 spelare som ska spela Copa America för Chile i sommar. Hur dålig anfallaren än hade varit var känslan ändå att han skulle få en plats i truppen. Chile inleder turneringen, som spelas i Brasilien, mot Japan (som är inbjudna, de har inte bytt kontinent) den 17 juni. Skulle Chile gå hela vägen till final så spelas den den 7 juli, dryga veckan innan United inleder matchandet under försäsongsturnén. Det sannolika är ändå att Sánchez får ledigt hela juli, oavsett utgången för Chile. Om han är Unitedspelare i juli, vill säga.

Den här dagen…

…för nio år sedan blev en viss mexikan klar för Manchester United.